× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Γεμάτο ποδηλατικές δράσεις το 2026 για τη Λέσβο

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου παρουσιάζει το πρόγραμμα εκδηλώσεων αγώνων και δράσεων της νέας χρονιάς

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/1/2026

Γεμάτο ποδηλατικές δράσεις το 2026 για τη Λέσβο
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Με ένα ιδιαίτερα πλούσιο και πολυσχιδές πρόγραμμα υποδέχεται το 2026 ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου, δίνοντας δυναμικό παρόν σε ολόκληρο το νησί από τον Ιανουάριο έως και τον Δεκέμβριο. Αγώνες ορεινής και αστικής ποδηλασίας, ποδηλατάδες για μικρούς και μεγάλους, δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, κοινωνικές πρωτοβουλίες και μεγάλες διοργανώσεις με πανελλαδικό και διεθνές ενδιαφέρον συνθέτουν ένα ημερολόγιο γεμάτο κίνηση, συμμετοχή και εξωστρέφεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρόγραμμα που ανακοινώνεται περιλαμβάνει τόσο καθιερωμένες εκδηλώσεις που έχουν συνδεθεί με την ποδηλατική ταυτότητα της Λέσβου όσο και νέες δράσεις που φιλοδοξούν να εμπλουτίσουν ακόμη περισσότερο τον αθλητικό και κοινωνικό χάρτη του νησιού. Με σταθερή έμφαση στη συμμετοχή όλων, στην ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος και στη συνεργασία με τοπικούς φορείς, ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου καλεί κατοίκους και επισκέπτες να ζήσουν μια χρονιά γεμάτη ποδήλατο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθεί αναλυτικά το Πρόγραμμα Ποδηλατικών Δράσεων Εκδηλώσεων και Αγώνων 2026, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα, με τη σημείωση ότι ενδέχεται να εμπλουτιστεί και με νέες διοργανώσεις στη διάρκεια της χρονιάς.

 

11/1/2026  1st Ride 2026: Η πρώτη βόλτα του χρόνου. Με παράδοση που κρατά από το 2012, οι φίλοι της ορεινής ποδηλασίας πραγματοποιούν μεγάλη βόλτα στα μονοπάτια της Αμαλής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

8/2/2026  Ετήσια Γενική Συνέλευση και Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου. Όλοι οι ποδηλάτες και οι φίλοι τους θα συναντηθούν, θα περάσουν χαλαρές και όμορφες στιγμές στην αρχή της νέας χρονιάς, θα συζητήσουν, θα διασκεδάσουν και θα μοιραστούν δώρα.

16/03/2026 - 20/03/2026 - Απογευματινοί Καθαρισμοί Μονοπατιών με αφορμή την παγκόσμια ημέρα δάσους (16-18-20/03/2026)

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

22/3/2026 Παγκόσμια Ημέρα Δάσους: Θα εορταστεί με βόλτα στις 22/3.

29/3/2026 Εκδήλωση Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής Νηπιαγωγείου Αφάλωνα.

5/4/2026 Ποδηλατάδα Συν-Εξέλιξης: Η Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη ημέρα που γιορτάζεται στις 2 Απριλίου κάθε έτους, Ο Πο. Συ. Λέσβου συμμετέχει στην πορεία συμπαράστασης υποστηρίζοντας την εκδήλωση του Συλλόγου "Συνεξέλιξη".

 

27/4/2026 – 4/6/2026: Είναι οι εβδομάδες της παγκόσμιας εκδήλωσης της ΙΜΒΑ που η Λέσβος λαμβάνει μέρος πολλά χρόνια, το "Take care of your Trails" όπου ορίζουμε μερικά μονοπάτια τα οποία συντηρούμε. Με αυτές τις εργασίες μπαίνουμε στο μεγάλο χάρτη ποδηλατικών μονοπατιών της IMBA (International Mountain Biking Association) και κάνουμε ορατό το νησί στους λάτρεις ποδηλατικών μονοπατιών όλου του κόσμου. Καθαρισμοί θα πραγματοποιηθούν στις 20/4/2026 και στις 27/4/2026.

26/4/2026 Family Bike Day: Νέα Δράση από τον Πο. Συ. Λέσβου. Μια ποδηλατική δράση έκπληξη για όλη την οικογένεια.

3/5/2026 10th Lesvos Enduro Get2gether . Ο εμβληματικότερος ποδηλατικός Αγώνας της Λέσβου, επιστρέφει στον τόπο που μεγάλωσε. Φέτος ο αγώνας θα διοργανωθεί στον Όλυμπο!

 

10/5/2026 Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία: Τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου κάθε χρόνο, πραγματοποιείται από την Ελληνική Ομοσπονδία Αστικής Ποδηλασίας η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία. H Μυτιλήνη συμμετέχει από το 2009.

23/5/2026 Brevet Λέσβου. Το "Ελιά και Πεύκο" γίνεται στη Λέσβο από το 2012 και κάθε χρόνο φιλοξενεί 10άδες λάτρεις της τουριστικής ποδηλασίας αποτελώντας έναν τέλειο πρέσβη για όλες τις ομορφιές που είναι ενσωματωμένες στη χάραξη της διαδρομής του Brevet των 200ων χιλιομέτρων.

7/6/2026 Κοινή Δράση με Σύλλογο Καρκινοπαθών - Ποδηλατάδα. Όπως κάθε χρονιά ο Ποδηλατικός Σύλλογος Στηρίζει και δράσεις άλλων συλλογος, όντας ευαίσθητος και συμμετοχικό σε τέτοια ζητήματα. Έτσι και το 2026, μέλη του Συλλόγου θα δώσουν το παρόν στη δράση του Συλλόγου των Καρκινοπαθών.

 

10/6/2026 Τελετή Απονομής μεταλλίων του Brevet 2026

21/6/2026 Ποδηλατάδα Ασπροποτάμου. Αντιπροσωπεία του Ποδηλατικού Συλλόγου θα βρεθεί σε μια γιορτινή, καλοκαιριάτικη ποδηλατάδα στον Ασπροπόταμο Μανταμάδου, γεμάτη δώρα και χαμόγελα, που διοργανώνεται από το Σύλλογο Ηλιαχτίδα Μανταμάδου.

28/6/2026 Αρχαίο Θέατρο Μυτιλήνης MTB Challenge. Το αρχαίο Θέατρο και η ευρύτερη περιοχή μετατρέπεται σε πίστα ορεινής ποδηλασίας. Οι εκδηλώσεις επιστρέφουν στο αρχαίο θέατρο μετά από πολλά χρόνια. Οι υποδομές μονοπατιών είναι έτοιμες και μπορούν να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο.

 

18/7/2026 Ποδηλατάδα Στύψης. διοργανώνεται από την Κοινότητα Στύψης και αφορά όλους τους φίλους του ποδηλάτου, μικρούς και μεγάλους.

19/7/2026 Stypsi MTB XC Adventure: Η Στύψη επιστρέφει δυναμικά στο καλεντάρι αγώνων της Λέσβου.

22/7/2026 Βόλτα Βατερών. Η πιο απολαυστική βόλτα του χρόνου με πολύ ποδήλατο, καφέ, μπάνιο και σουβλάκια.

 

2/8/2026 Ποδηλατάδα Λεπέτυμνου: Αντιπροσωπεία του Συλλόγου θα δώσει το παρόν στην καλοκαιριάτικη ποδηλατάδα του Λεπέτυμνου, που εδώ και μερικά χρόνια

09/08/2026 West Lesvos Marathon: Νέα εκδήλωση του Συλλόγου στη Δυτική Λέσβο. Μια ποδηλατική πρόκληση στην περιοχή του Πολιχνίτου, της Βρίσας, της Νυφίδας και της Σκάλας Πολιχνίτου

23/8/2026 Ερμογένεια Ποδηλατάδα Λουτρών: Μια φρέσκια ποδηλατική εκδήλωση στην οποία ο Ποδηλατικός Σύλλογος θα προσπαθήσει να παρευρεθεί.

 

12/09/2026 - 13/09/2026 Sigri MTB Festival: 7th Petrified Forest MTB Adventure. Η μοναδική ποδηλατική εκδήλωση δίπλα σε απολιθωμένους κορμους ηλικίας εκατομμυρίων ετών.

15/09/2026 - 20/9/2026 Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, με πολλές δράσεις και εκδηλώσεις από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου. Φέτος θα προσπαθήσουμε να κινηθούμε όλοι μας εντός του αστικού ιστού με ποδήλατο από και προς την εργασία μας, και για τις μετακινήσεις μας στο εμπορικό κέντρο.

3/10/2026 Gera Marathon. Ο Ποδηλατικός Μαραθώνιος Γέρας, όπως κάθε χρόνο στην περιοχή του Μεσαγρού, του Παλαιόκηπου και του Σκοπέλου, και τους γειτονικούς ελαιώνες

 

15/10/2025 Take your kid to a mountain bike day. Μια εκδήλωση αποκλειστικά αφιερωμένη στα παιδιά και την ποδηλασία, στους εκκολαπτόμενους ποδηλάτες

15/11/2026 Grande Gera Enduro & XCC Challenge. Στο Πέραμα Γέρας χτυπάει ο παλμός της τελευταίας ποδηλατικής πρόκλησης της χρονιάς του 2026. Στους ελαιώνες και τα υψώματα του Περάματος οι ποδηλάτες θα συναγωνιστούν στις ποδηλατικές τους ικανότητες και δεξιότητες

6/12/2026 Η τελευταία εκδήλωση του χρόνου, με την ορεινή βόλτα στα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρας Βουνού που γιορτάζεται με μεγάλη βόλτα στα μονοπάτια της Αμαλής.

 

 

 

Κάθε 1η Τετάρτη του μήνα διοργανώνεται βραδυνή αστική βόλτα με όνομα "Μυτιλήνη Bike Night". Ξεκινάει στις 20:30 από την Πλατεία Σαπφούς. Αν υπάρχει οποιαδήποτε αλλαγή θα ενημερωθείτε εγκαίρως

Κάθε Κυριακή συνεχίζονται τα μαθήματα στην Ακαδημία Ποδηλασίας νέων του Πο. Συ. Λέσβου.

Κάθε Σάββατο πραγματοποιούνται βόλτες ορεινής ποδηλασίας από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου. Επικοινωνήστε με το cyclingclublesvos@gmail.com αν θέλετε να συμμετέχετε.

Ελπίζουμε να προκύψουν κι άλλες πολλές εκδηλώσεις για το 2026, για τις οποίες θα ενημερώνεστε με σχετικά άρθρα μέσα από τις σελίδες του www.lesvosmtb.gr

 

 

Σημείωση: Οι εκδηλώσεις του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου που αφορούν αγωνιστικές ποδηλατικές δραστηριότητες χρηματοδοτούνται και συν-διοργανώνονται από τους τοπικούς ΟΤΑ (Δήμο Μυτιλήνης, Δήμο Δυτικής Λέσβου και Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου) και οι ημερομηνίες αυτών των εκδηλώσεων θα οριστικοποιηθούν σε συνέχεια της έγκρισης της χρηματοδότησης των παραπάνω εκδηλώσεων από τους τοπικούς ΟΤΑ.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Φεστιβάλ γεύσης με έξι γιορτές στον Δήμο Μυτιλήνης

Το Taste Lesvos ανοίγει αυλαία το Σάββατο 18 Ιουλίου από τη Σκάλα Μυστεγνών και αναμένεται να εξελιχθεί σε μια καλοκαιρινή διαδρομή γεύσεων, πολιτισμού και τοπικής φιλοξενίας
Φεστιβάλ γεύσης με έξι γιορτές στον Δήμο Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

PLAZ Coffee & Snack Bar για κάθε μέρα, όλη μέρα

Καλοκαιρινές στιγμές δίπλα στη θάλασσα, μόλις 300 μέτρα από το λιμάνι
PLAZ Coffee & Snack Bar για κάθε μέρα, όλη μέρα
ΑΤΖΕΝΤΑ

Έρχεται ο 15ος κολυμβητικός διάπλους μικρασιατικής μνήμης στον κόλπο της Γέρας

Την Κυριακή 26 Ιουλίου η μεγάλη αθλητική και επετειακή διοργάνωση από την Κουντουρουδιά έως το Πέραμα
Έρχεται ο 15ος κολυμβητικός διάπλους μικρασιατικής μνήμης στον κόλπο της Γέρας
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Γευστική απόδραση με θέα το Αιγαίο στο Καγιάνι

Στο «Καφέ Ταξιάρχης»
Γευστική απόδραση με θέα το Αιγαίο στο Καγιάνι
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Με επιτυχία η πρώτη εκδήλωση της Ένωσης Γονέων Δυτικής Λέσβου

Ενημέρωση για την ασφάλεια στη θάλασσα, πρώτες βοήθειες και πρόληψη, με ενεργή συμμετοχή παιδιών και γονέων στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής
Με επιτυχία η πρώτη εκδήλωση της Ένωσης Γονέων Δυτικής Λέσβου
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

HOLA Beach Bar Βατερά

Η απόλυτη καλοκαιρινή εμπειρία δίπλα στο Αιγαίο
HOLA Beach Bar Βατερά
ΓΕΥΣΗ

Η γαστρονομία στο επίκεντρο της τουριστικής ταυτότητας της Λέσβου

Στο Σίγρι, φορείς, επιστήμονες, παραγωγοί και επιχειρηματίες ανέδειξαν τον δρόμο για έναν αυθεντικό τουριστικό προορισμό, με οδηγό τα τοπικά προϊόντα και τη φυσική κληρονομιά.
Η γαστρονομία στο επίκεντρο της τουριστικής ταυτότητας της Λέσβου
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Νέα γενιά διαιτητών στο μπάσκετ της Λέσβου και της Λήμνου

Επτά νέοι διαιτητές ολοκλήρωσαν με επιτυχία τη Σχολή Διαιτησίας του ΣΕΔΚΑΛ και εντάσσονται στην οικογένεια του Συνδέσμου
Νέα γενιά διαιτητών στο μπάσκετ της Λέσβου και της Λήμνου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΙΒΛΙΟ

Δράσεις με επίκεντρο τα παιδιά από την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Μυτιλήνης

Ώστε: «η βιβλιοθήκη να μείνει στα παιδιά ως κάτι ευχάριστο»
Δράσεις με επίκεντρο τα παιδιά από την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ο Αίολος Μυτιλήνης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Παίδων ‑ Κορασίδων

Στη λίμνη της Καστοριάς θα διεκδικήσουν διακρίσεις οι Ντάβας, Κατσιάνος, Ντάβα και Καρούλη υπό την καθοδήγηση του προπονητή Θεόδωρου Πινάκη
Ο Αίολος Μυτιλήνης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Παίδων ‑ Κορασίδων
ΓΕΥΣΗ

Η γεύση της παράδοσης επιστρέφει στα Μυστεγνά με την 5η Γιορτή Γκιουζλεμέ

Παραδοσιακοί χοροί, ζωντανή μουσική και το αγαπημένο τοπικό έδεσμα το Σάββατο 18 Ιουλίου στη Σκάλα Μυστεγνών, στο πλαίσιο του Λεσβιακού Καλοκαιριού
Η γεύση της παράδοσης επιστρέφει στα Μυστεγνά με την 5η Γιορτή Γκιουζλεμέ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Γευσιγνωσία Ούζου στο Σίγρι

Την Παρασκευή 17 Ιουλίου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, στο πλαίσιο της Γιορτής Αγροτουρισμού 2026
Γευσιγνωσία Ούζου στο Σίγρι