× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Στα μουλωχτά και μέσω μεσαζόντων θέλει η ΝΔ να νοικιάσει ξενοδοχεία σε μετανάστες»

«Η κυβέρνηση αφού παραμύθιασε τους ψηφοφόρους πρέπει να λειτουργήσει με διαφάνεια και διάλογο» τόνισε ο Γ. Μπουρνούς στο «Ν»

Γράφει η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ Δημοσίευση 28/7/2020

«Στα μουλωχτά και μέσω μεσαζόντων θέλει η ΝΔ να νοικιάσει ξενοδοχεία σε μετανάστες»

Ο βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Μπουρνούς μίλησε στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και στην εκπομπή «Ανθέων 99», όπου παραχώρησε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη για τις πρόσφατες ερωτήσεις και παρεμβάσεις του στη βουλή, αλλά και για την επικαιρότητα και την πανδημία του κορονοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικά στο ζήτημα της καταγγελίας εμπρησμού ξενοδοχείου στον Μόλυβο, ο κ. Μπουρνούς ανέφερε ότι «Στα μουλωχτά και μέσω μεσαζόντων θέλει η κυβέρνηση της ΝΔ να νοικιάσει ξενοδοχεία σε μετανάστες», καταδικάζοντας τα όσα συνέβησαν το Σάββατο και επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση αφού παραμύθιασε τους ψηφοφόρους της για το προσφυγικό θα πρέπει να λειτουργήσει με διαφάνεια και διάλογο», καθώς, πρόσθεσε, αναζωπυρώνονται ακροδεξιές και φασίζουσες τακτικές.

Αρχικά ο κ. Μπουρνούς αναφέρθηκε στην άμεση απάντηση του Υπουργείου σχετικά με την αύξηση των οργανικών θέσεων στην Δ.Ο.Υ Μυτιλήνης. «Είχε προηγηθεί μια συνάντηση με τον διευθυντή κ. Μπαρούτη, όπως και με την πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων κ. Πατίκα για τις αυξημένες ανάγκες της Δ.Ο.Υ Μυτιλήνης εξαιτίας του φόρτου εργασίας, η οποία έχει την ευθύνη για όλο τον Νομό Λέσβου και το ελεγκτικό έργο της Χίου. Είχαμε μιλήσει για έναν οργανωμένο τρόπο απόδοσης ΑΦΜ στους αναγνωρισμένους πρόσφυγες». Σχολίασε επίσης ότι η ουσία της δουλειάς ενός βουλευτή είναι να πιέζει σε καθημερινή βάση, ώστε να λύνονται προβλήματα που αφορούν τους πολίτες και την ευρύτερη κοινωνία.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ερώτηση κατατέθηκε στις 8 Ιουλίου, ενώ στις 15 Ιουλίου υπήρξε η έκδοση ενός ΦΕΚ, όπου οι οργανικές θέσεις της Δ.Ο.Υ Μυτιλήνης αυξήθηκαν από 78 σε 92.

Για τα σεισμόπληκτα σχολεία

Όσον αφορά τα σχολεία στο Πλωμάρι, τα οποία είχαν πληγεί από τον σεισμό του 2017 τόνισε πως ήρθε σε επικοινωνία με τους άμεσα ενδιαφερόμενους και στόχος του είναι να πιέσει, ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα για ένα από τα πιο ευαίσθητα κύτταρα της κοινωνίας, την εκπαίδευση.    

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τον κ. Βορίδη

Για τις αποζημιώσεις που πρέπει να δοθούν στους ελαιοπαραγωγούς και την πρόσφατη παρέμβασή του τόνισε: «Το δίκτυο Κοινοτήτων Λέσβου διεκδικεί λύσεις με δυναμικό τρόπο σε μικρό χρονικό διάστημα , για αυτό και έστειλα και γραπτή αναφορά στην Βουλή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με τις αποζημιώσεις των ελαιοπαραγωγών».

Με το γνωστό μάλιστα χιούμορ που διακατέχει τον κ. Μπουρνού, ανέφερε ότι ο κ. Βορίδης έχει αντιληφθεί τον διορισμό του στη θέση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ως «δυσμενή μετάθεση»!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε σχέση με τον κορονοϊό, τόνισε ότι η κυβέρνηση διαχειρίζεται λάθος το ζήτημα και ότι απέναντι στην ανεύθυνη στάση τις σε ό,τι αφορά την προτεραιότητα που δίνει στους τουρίστες, οι πολίτες θα πρέπει ατομικά να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τα έργα που έχει ανάγκη η Λέσβου και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Έρχεστε να θαυμάσετε τα αποτελέσματα της καταστροφικής σας πολιτικής;»

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου «υποδέχεται» τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξανά πύλη εισόδου στην Πέτρα

Ξεκινά τη λειτουργία της για να υποδεχτεί κυρίως επισκέπτες από την Τουρκία