× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σενάρια και διαψεύσεις για Παρασκευαΐδη στη Λέσβο

Τι λέει ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του βουλευτή Λέσβου του ΠΑΣΟΚ, Σταύρος Πολίτης για τα δημοσιεύματα, την έδρα του ΠΑΣΟΚ και τη σχέση του βουλευτή με τη βάση

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 23/12/2025

Σενάρια και διαψεύσεις για Παρασκευαΐδη στη Λέσβο
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Απαντήσεις στα σενάρια που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το πολιτικό μέλλον του βουλευτή Λέσβου του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Παρασκευαΐδης έδωσε μέσα από ραδιοφωνική του συνέντευξη «Ν» 99 fm ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του βουλευτή, Σταύρος Πολίτης.

Η συζήτηση ξεκίνησε με αφορμή δημοσίευμα αθηναϊκής εφημερίδας, το οποίο ανέφερε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης προτίθεται να αφήσει εκτός ψηφοδελτίων τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη στις επόμενες εθνικές εκλογές. Ο κ. Πολίτης χαρακτήρισε τα σχετικά σενάρια ανυπόστατα, σημειώνοντας ότι πρόκειται για προσωπικές εκτιμήσεις και όχι για πραγματικά δεδομένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως ανέφερε, σε ένα ιδιαίτερα ρευστό πολιτικό περιβάλλον, με πιθανές ανακατατάξεις και νέους πολιτικούς σχηματισμούς, δεν είναι ρεαλιστικό να θεωρείται ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα ρισκάρει την έδρα της Λέσβου. Υποστήριξε ότι η εκλογή του κ. Παρασκευαΐδη στηρίχθηκε στη συνεχή παρουσία και τη δραστηριότητά του στο νησί, καθώς και στις παρεμβάσεις του στη Βουλή με ερωτήσεις και αναφορές για ζητήματα που αφορούν τη Λέσβο και το Βόρειο Αιγαίο.

Ο κ. Πολίτης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη στάση του βουλευτή σε κρίσιμα θέματα, επισημαίνοντας ότι ο Παναγιώτης Παρασκευαΐδης δεν δίστασε να διατυπώσει δημόσια απόψεις ακόμη και όταν αυτές δεν συνέπιπταν με την κεντρική κομματική γραμμή, όπως συνέβη στο ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Κατά τον ίδιο, η στάση αυτή εκφράζει ένα σημαντικό κομμάτι της εκλογικής βάσης και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως στοιχείο πολιτικής απομόνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφορικά με τις δηλώσεις του βουλευτή που ερμηνεύτηκαν ως άνοιγμα προς τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Πολίτης διευκρίνισε ότι ο Παναγιώτης Παρασκευαΐδης μίλησε γενικότερα για την ανάγκη διαλόγου και συνεργασιών στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς. Όπως είπε, η αναφορά αυτή δεν συνιστά πρόθεση μετακίνησης ή αποχώρησης από το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, αλλά εντάσσεται σε μια πολιτική προσέγγιση που επιδιώκει συνεννόηση μεταξύ συγγενών πολιτικών δυνάμεων.

Στη συνέχεια της συνέντευξης, ο κ. Πολίτης επεσήμανε ότι η κοινωνία βρίσκεται σε έντονη πίεση λόγω της ακρίβειας και της οικονομικής δυσκολίας, τονίζοντας ότι αυτά είναι τα ζητήματα που απασχολούν πρωτίστως τους πολίτες και όχι τα εσωκομματικά σενάρια. Μίλησε για αυξημένο θυμό και απογοήτευση, ιδιαίτερα σε κοινωνικές ομάδες όπως οι αγρότες και οι αλιείς, σημειώνοντας ότι η πολιτική συζήτηση οφείλει να εστιάζει σε λύσεις και προτάσεις.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στα θέματα αλιείας και προστασίας του θαλάσσιου πλούτου, με τον κ. Πολίτη να υπενθυμίζει παρεμβάσεις του Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για την ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου και την προστασία των επαγγελματιών του κλάδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κλείνοντας, ο κ. Πολίτης υποστήριξε ότι ο λεσβιακός λαός δεν αποδέχεται επιλογές που επιβάλλονται από τα πάνω και ότι η πολιτική εκπροσώπηση στο νησί κρίνεται από τη σχέση με την κοινωνία και την καθημερινή παρουσία. Όπως τόνισε, η ουσία της πολιτικής συζήτησης βρίσκεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και στη δυνατότητα των κομμάτων να σταθούν ουσιαστικά δίπλα τους.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Μέτρα κατά του αφθώδους πυρετού στην Αγιάσο

Ζητά ο Αγροτικός Σύλλογος Αγιάσου εν όψει του 15Αύγουστου
Μέτρα κατά του αφθώδους πυρετού στην Αγιάσο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στην Αγιάσο ο Δήμαρχος Ψαρών Κώστας Βρατσάνος

Επισκέφθηκε το Αναγνωστήριο και ξεναγήθηκε στη βιβλιοθήκη, στις αίθουσες μουσικής και στο Λαογραφικό Μουσείο
Στην Αγιάσο ο Δήμαρχος Ψαρών Κώστας Βρατσάνος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο Ιάσων Πιπίνης βλέπει τη Λέσβο στην «πύλη» της Λατινικής Αμερικής

Στο επίκεντρο οι τουρίστες από τη Λατινική Αμερική, με σχέδιο για νέο Γραφείο του ΕΟΤ και έμφαση στον προσκυνηματικό και φυσιολατρικό τουρισμό.
Ο Ιάσων Πιπίνης βλέπει τη Λέσβο στην «πύλη» της Λατινικής Αμερικής
ΜΟΥΣΙΚΗ

Η παράδοση ζωντανεύει στη Συκαμιά με μια μεγάλη πατινάδα

Μουσική, χορός, τραγούδια και κεράσματα θα συνθέσουν το σκηνικό της εκδήλωσης του Συλλόγου Γυναικών Συκαμιάς «Η Αγία Φωτεινή»
Η παράδοση ζωντανεύει στη Συκαμιά με μια μεγάλη πατινάδα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

Μια βραδιά που μιλούσε μόνο η μουσική… σε δύο άξονες

Στον έναν άξονα η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και στον άλλον ο Γιάννης Ζουγανέλης
Μια βραδιά που μιλούσε μόνο η μουσική… σε δύο άξονες
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Παίρνει σειρά το νέο Ειδικό Σχολείο στο οικόπεδο του πρώην ΚΥΤ στη Μόρια

Χρηματοδότηση 1,24 εκατ. ευρώ για τη μελέτη του νέου συγκροτήματος που θα στεγάσει τις δομές δευτεροβάθμιας ειδικής εκπαίδευσης
Παίρνει σειρά το νέο Ειδικό Σχολείο στο οικόπεδο του πρώην ΚΥΤ στη Μόρια
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στην κινητοποίηση των κτηνοτρόφων καλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου

Τη Δευτέρα 27 Ιουλίου, στις 10:30 το πρωί, έξω από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης – Ζητά τη διακοπή των διώξεων για τις αγροτικές κινητοποιήσεις
Στην κινητοποίηση των κτηνοτρόφων καλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου
ΔΡΑΣΕΙΣ

110 κολυμβητές στον 15ο Διάπλου Μικρασιατικής Μνήμης

Αθλητές ηλικίας από οκτώ έως 82 ετών διένυσαν τη θαλάσσια διαδρομή των περίπου 1.000 μέτρων από την Κουντουρουδιά μέχρι το Πέραμα
110 κολυμβητές στον 15ο Διάπλου Μικρασιατικής Μνήμης
ΧΩΡΙΑ

Η Αντισσα τίμησε την Αγία Παρασκευή

Περιφορά της ιερής εικόνας στα σοκάκια του χωριού με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου «Τέρπανδρος»
Η Αντισσα τίμησε την Αγία Παρασκευή
ΑΤΖΕΝΤΑ

Η Αγιάσος τιμά τον δεξιοτέχνη του σαντουριού Γιάννη Σουσαμλή

Αφιέρωμα στον «Κακούργο» για τα 60 χρόνια προσφοράς του στη μουσική παράδοση της Λέσβου – Την Τετάρτη 29 Ιουλίου, στον κήπο της Παναγίας Αγιάσου
Η Αγιάσος τιμά τον δεξιοτέχνη του σαντουριού Γιάννη Σουσαμλή
ΧΩΡΙΑ

Εκδήλωση στην Αγιάσο για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας

Η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ και το Παράρτημα Λέσβου της ΠΕΑΕΑ–ΔΣΕ παρουσίασαν ιστορικές αναφορές για τη δράση του ΔΣΕ στο νησί
Εκδήλωση στην Αγιάσο για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στην κινητοποίηση των κτηνοτρόφων ο Αγροτικός Σύλλογος Μανταμάδου

Στο πλευρό των διωκόμενων κτηνοτρόφων και ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης – Συγκέντρωση τη Δευτέρα 27 Ιουλίου, στις 10:30 το πρωί, έξω από το Κεντρικό Λιμεναρχείο
Στην κινητοποίηση των κτηνοτρόφων ο Αγροτικός Σύλλογος Μανταμάδου