
Απαντήσεις στα σενάρια που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το πολιτικό μέλλον του βουλευτή Λέσβου του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Παρασκευαΐδης έδωσε μέσα από ραδιοφωνική του συνέντευξη «Ν» 99 fm ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του βουλευτή, Σταύρος Πολίτης.
Η συζήτηση ξεκίνησε με αφορμή δημοσίευμα αθηναϊκής εφημερίδας, το οποίο ανέφερε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης προτίθεται να αφήσει εκτός ψηφοδελτίων τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη στις επόμενες εθνικές εκλογές. Ο κ. Πολίτης χαρακτήρισε τα σχετικά σενάρια ανυπόστατα, σημειώνοντας ότι πρόκειται για προσωπικές εκτιμήσεις και όχι για πραγματικά δεδομένα.
Όπως ανέφερε, σε ένα ιδιαίτερα ρευστό πολιτικό περιβάλλον, με πιθανές ανακατατάξεις και νέους πολιτικούς σχηματισμούς, δεν είναι ρεαλιστικό να θεωρείται ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα ρισκάρει την έδρα της Λέσβου. Υποστήριξε ότι η εκλογή του κ. Παρασκευαΐδη στηρίχθηκε στη συνεχή παρουσία και τη δραστηριότητά του στο νησί, καθώς και στις παρεμβάσεις του στη Βουλή με ερωτήσεις και αναφορές για ζητήματα που αφορούν τη Λέσβο και το Βόρειο Αιγαίο.
Ο κ. Πολίτης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη στάση του βουλευτή σε κρίσιμα θέματα, επισημαίνοντας ότι ο Παναγιώτης Παρασκευαΐδης δεν δίστασε να διατυπώσει δημόσια απόψεις ακόμη και όταν αυτές δεν συνέπιπταν με την κεντρική κομματική γραμμή, όπως συνέβη στο ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Κατά τον ίδιο, η στάση αυτή εκφράζει ένα σημαντικό κομμάτι της εκλογικής βάσης και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως στοιχείο πολιτικής απομόνωσης.
Αναφορικά με τις δηλώσεις του βουλευτή που ερμηνεύτηκαν ως άνοιγμα προς τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Πολίτης διευκρίνισε ότι ο Παναγιώτης Παρασκευαΐδης μίλησε γενικότερα για την ανάγκη διαλόγου και συνεργασιών στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς. Όπως είπε, η αναφορά αυτή δεν συνιστά πρόθεση μετακίνησης ή αποχώρησης από το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, αλλά εντάσσεται σε μια πολιτική προσέγγιση που επιδιώκει συνεννόηση μεταξύ συγγενών πολιτικών δυνάμεων.
Στη συνέχεια της συνέντευξης, ο κ. Πολίτης επεσήμανε ότι η κοινωνία βρίσκεται σε έντονη πίεση λόγω της ακρίβειας και της οικονομικής δυσκολίας, τονίζοντας ότι αυτά είναι τα ζητήματα που απασχολούν πρωτίστως τους πολίτες και όχι τα εσωκομματικά σενάρια. Μίλησε για αυξημένο θυμό και απογοήτευση, ιδιαίτερα σε κοινωνικές ομάδες όπως οι αγρότες και οι αλιείς, σημειώνοντας ότι η πολιτική συζήτηση οφείλει να εστιάζει σε λύσεις και προτάσεις.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στα θέματα αλιείας και προστασίας του θαλάσσιου πλούτου, με τον κ. Πολίτη να υπενθυμίζει παρεμβάσεις του Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για την ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου και την προστασία των επαγγελματιών του κλάδου.
Κλείνοντας, ο κ. Πολίτης υποστήριξε ότι ο λεσβιακός λαός δεν αποδέχεται επιλογές που επιβάλλονται από τα πάνω και ότι η πολιτική εκπροσώπηση στο νησί κρίνεται από τη σχέση με την κοινωνία και την καθημερινή παρουσία. Όπως τόνισε, η ουσία της πολιτικής συζήτησης βρίσκεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και στη δυνατότητα των κομμάτων να σταθούν ουσιαστικά δίπλα τους.