× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Το «Αλάτι της Γης» στη Λέσβο

Γυρίσματα από 20 έως 23 Ιουλίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/7/2020

Το «Αλάτι της Γης» στη Λέσβο
' χρόνος ανάγνωσης

Ύστερα από πρόσκληση της Περιφερειακής Αρχής στους υπεύθυνους της εκπομπής της ΕΡΤ1 «Αλάτι της Γής», 20μελές συνεργείο της εκπομπής θα φιλοξενηθεί  για γυρίσματα στην Λέσβο από 20 – έως και 23 Ιουλίου και κατόπιν θα μεταβεί στην Χίο για τον ίδιο σκοπό.

Πιο συγκεκριμένα, στα πλαίσια της ανάπτυξης δράσεων διάδοσης, προβολής και προστασίας της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς των νησιών του Βορείου Αιγαίου, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα φιλοξενήσει τα γυρίσματα της  εκπομπής «Το Αλάτι της Γης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πολιτιστική αυτή εκπομπή με μεγάλη απήχηση τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ομογένεια,  προβάλλεται στην ΕΤ-1 κάθε Κυριακή, 1 έως 3 το μεσημέρι. «Πέρα από τον ψυχαγωγικό της χαρακτήρα είναι εξίσου σημαντική η επιμόρφωση που προσφέρει στα θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς επίσης και ο εμπλουτισμός  ενός αξιόπιστου αρχείου που αφορά την καταγραφή των πολύτιμων τεκμηρίων του μουσικού πολιτισμού ανά τόπο. Η εκπομπή αποτελεί καρπό της πολύχρονης μελέτης, έρευνας και εμπειρίας του καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών εθνομουσικολόγου Λάμπρου Λιάβα,  διευθυντή του τομέα εθνικομουσικολογίας και πολιτισμικής ανθρωπολογίας του τμήματος μουσικών σπουδών.

Στόχος της Περιφερειακής Αρχής   είναι μέσω του νέου κύκλου των εκπομπών «Αλάτι της Γής», να προβληθεί η διαχρονική παράδοση της Λέσβου και της Χίου στον πολιτισμό-σε επόμενο χρόνο προγραμματίζονται γυρίσματα και στα υπόλοιπα νησιά της Περιφέρειας μας-, να γίνουν γνωστά  τα τοπικά έθιμα, οι παραδόσεις, τα τραγούδια, οι χοροί, η τοπική γαστρονομία και οι τοπικοί δεξιοτέχνες μουσικών οργάνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η προσπάθεια μας αυτή θα είχε ένα μεγάλο κόστος εάν δεν είχαμε πολύτιμους συμπαραστάτες και χορηγούς. Δημόσια Ευχαριστούμε:

Πρωτίστως το Αναγνωστήριο Αγιάσου, που χρόνια τώρα αγωνίζεται και προσπαθεί για την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Βορείου Αιγαίου, Υποστράτηγο κ Ντουρουντού Ελευθέριο για την διάθεση παροχής βοήθειας προκειμένου να μην υπάρξει συνωστισμός κατά την διάρκεια των γυρισμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την Ναυτιλιακή Εταιρεία Attica A.Ε, για την δωρεάν μεταφορά μελών του συνεργείου της εκπομπής και του τεχνολογικού εξοπλισμού.

Όλα τα ξενοδοχεία για την δωρεάν διάθεση δωματίων και ειδικότερα για την Λέσβο: το ξενοδοχείο Blue Sea για την διάθεση δύο δωματίων, το ξενοδοχείο Elysion για την διάθεση ενός δωματίου, το ξενοδοχείο Heliotrope για την διάθεση δύο δωματίων, το ξενοδοχείο Lesvion για την διάθεση τριών δωματίων και το ξενοδοχείο Oikies Small Elegant Houses για την διάθεση δύο δωματίων» επισημαίνει εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής, η αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Πολιτισμού, Αναστασία Αντωνέλλη.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο καύσωνας υποχωρεί αλλά η ζέστη μένει

Έως 38 βαθμούς κελσίου θα δείξει το θερμόμετρο στη Λέσβο αυτή την εβδομάδα. Δροσίζει από την Παρασκευή 1η Αυγούστου με μελτέμια στο Αιγαίο
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κάηκε απορριμματοφόρο της Δυτικής Λέσβου στη φωτιά του Σκαλοχωρίου

Η φωτιά σύμφωνα με μαρτυρίες ξεκίνησε σε χωράφι με ξερά χόρτα κοντά σε αποθήκη του Δήμου
ΧΩΡΙΑ

Φωτιά στο Σκαλοχώρι

Επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής της Λέσβου και εναέρια μέσα. Το μέτωπο έχει περιοριστεί
ΒΙΒΛΙΟ

Στην παραλία Βατερών, παρέα με δανεικό βιβλίο

Μια πρωτότυπη ενέργεια από την Βιβλιοθήκη της Βρίσας. Τοποθετήθηκαν στην παραλία τρεις βιβλιοφωλιές ώστε οι λουόμενοι να περάσουν δημιουργικά το χρόνο τους
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Φωτογραφική διαδρομή στα στενά της Μυτιλήνης

Η έκθεση της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης με τίτλο «Η ΦΕΜ μέσα στην πόλη», θα διαρκέσει καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου, από την 1η έως τις 31 του μήνα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Καλοκαιρινή περιήγηση στο Μουσείο του Σιγρίου και τα απολιθωμένα

Ξεχωριστή εμπειρία για όσους και όσες βρεθούν στο Μουσείο Φυσικής ιστορίας της Λέσβου με περιηγήσεις και παρουσιάσεις για όλες τις ηλικίες
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Φωτιά σε ξερά χόρτα στη Μυτιλήνη

Απέναντι από το εργοστάσιο της ΕΠΟΜ. Η πυρκαγιά περιορίστηκε γρήγορα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία
ΧΩΡΙΑ

Ένας μικρός άγγελος, επέστρεψε στον ουρανό

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια για την απώλεια της μικρής Χριστίνας από τη Γέρα που έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο
ΕΛΛΑΔΑ

Σε πύρινο κλοιό πολλές περιοχές της χώρας

Οκτώ μεγάλες φωτιές σε εξέλιξη, διεθνής συνδρομή ζητά η Ελλάδα
ΓΕΥΣΗ

Γεύσεις και μουσική στη 4η Γιορτή Γκιουζλεμέ στα Μιστέγνα

Μεγάλη συμμετοχή και ένθερμο κλίμα στη γιορτή που τίμησε την τοπική κουζίνα και την πολιτιστική ταυτότητα της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκαλοχώρι

Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1η Αυγούστου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η καρδιά της Μυτιλήνης ξαναχτυπά στην παλιά Αγορά

Συνάντηση του Δημάρχου Παναγιώτη Χριστόφα με επιχειρηματίες και τον Εμπορικό Σύλλογο – Κοινές παρεμβάσεις για ένα πιο ελκυστικό εμπορικό περιβάλλον