× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Έβαλε τους υπαλλήλους να υπογράψουν εκβιαστικά για ρεπό και βάρδιες!»

ΑΔΕΔΥ κατά συντονίστριας του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/7/2020

«Έβαλε τους υπαλλήλους να υπογράψουν εκβιαστικά για ρεπό και βάρδιες!»
' χρόνος ανάγνωσης

Με ανακοίνωσή του το Νομαρχιακό Τμήμα Λέσβου της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει τη συντονίστρια του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης ότι λειτούργησε «εκβιαστικά», ώστε ονομαστικά να γράψουν οι εργαζόμενοι του Κέντρου ότι δεν υπάρχουν παράπονα νοσηλευτριών για οφειλόμενα και βάρδιες, γνωστοποιώντας σχετικό έγγραφο.

Θυμίζουμε ότι στο παρελθόν έχει εκδώσει ανακοίνωση για το Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης και η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:

«Με έκπληξή μας είδαμε έγγραφο που υπογράφει η συντονίστρια του ΚΥ Μυτιλήνης και αναφέρει: «Σας παρακαλούμε πολύ, με αφορμή την ανώνυμη καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας και κατόπιν συζητήσεως με την 2η ΥΠΕ ότι δεν υπάρχουν παράπονα νοσηλευτριών για τα οφειλόμενα ρεπό και συνεχιζόμενες βάρδιες, να υπογράψετε ονομαστικά τη σύμφωνη γνώμη σας». (και ακολουθεί ονομαστικός κατάλογος των υπαλλήλων)!!!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατόπιν του παραπάνω εγγράφου, σε συνεργασία με το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο επιδιώξαμε συνάντηση με την συντονίστρια, ώστε να εκφράσουμε την διαμαρτυρία μας, αφού το παραπάνω έγγραφο δεν υπόκειται σε καμιά από τις κατά νόμο ενέργειες της δημόσιας διοίκησης ούτε φυσικά τέτοια έγγραφα συνάδουν με μια σύγχρονη δημόσια διοίκηση, πολύ δε περισσότερο στον πολύπαθο χώρο της δημόσιας υγείας.

Αλγεινή εντύπωση δημιουργεί η απαράδεκτη, μειωτική και προσβλητική συμπεριφορά της συντονίστριας, απέναντι στην αντιπροσωπεία του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Λέσβου και στους εκπροσώπους του εργατικού κέντρου, όπου επίμονα και εκβιαστικά ζητούσε να μάθει το ονοματεπώνυμο και το φορέα εργασίας τους (σημειώνοντας σε ένα χαρτί τα στοιχεία του) παρά του ότι κατά την είσοδό τους στο γραφείο συστήθηκαν ως είθισται. Οφείλουμε να κάνουμε γνωστό στην συντονίστρια ότι τέτοιες συμπεριφορές στην δημόσια διοίκηση προφανώς και είναι ξένες και όφειλε να το γνωρίζει. Ακόμη τα συνδικαλιστικά στελέχη έχουν αποδείξει ότι δεν εκφοβίζονται και δεν εκβιάζονται κατά την άσκηση των θεσμικών καθηκόντων τους που είναι η βελτίωση, ο εκδημοκρατισμός, ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση της λειτουργίας της κρατικής μηχανής και της Δημόσιας Διοίκησης προς όφελος του λαού και του τόπου. Καθώς και η προστασία και προαγωγή των οικονομικών, εργασιακών, κοινωνικών, ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών και γενικότερων συμφερόντων των Εργαζομένων στο Δημόσιο και την υπεράσπισή τους απέναντι σε κάθε αυθαιρεσία της εξουσίας. 

Καλούμε την διοίκηση της 2ηςΔΥΠε Πειραιώς & Αιγαίου να ζητήσει άμεσα την ανάκληση του εγγράφου που λειτουργεί εκβιαστικά απέναντι σε κάθε εργαζόμενο πολύ δε περισσότερο όταν ορισμένοι εξ αυτών δεν είναι μόνιμοι υπάλληλοι του δημοσίου.  Οι πρακτικές που θέλουν τους εργαζόμενους φοβισμένους και υπό εκβιασμό ελπίζουμε να έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.  Η δημόσια διοίκηση έχει τα εργαλεία και τις κατά νόμο προβλεπόμενες ενέργειες για να διαπιστώσει την οφειλή ή μη ρεπό και δεδουλευμένων και σε κάθε περίπτωση δεν είναι έγγραφα όπως το προαναφερθέν.»

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα άφιξη 39 αλλοδαπών στη νοτιοανατολική Λήμνο

Μεταφέρονται από τη Λήμνο στο ΚΥΤ Μαυροβουνίου Λέσβου
Νέα άφιξη 39 αλλοδαπών στη νοτιοανατολική Λήμνο
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Από την Παπάδο στην κορυφή του κόσμου

Η ΣΤ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Παπάδου Λέσβου κατέκτησε την 1η θέση ανάμεσα σε 888 τάξεις από 13 χώρες
Από την Παπάδο στην κορυφή του κόσμου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Παιδί και Όρια στο επίκεντρο ομιλίας στα Μιστεγνά

Το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Μιστεγνών διοργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση στις 31 Μαρτίου 2026 με ομιλήτρια την Κοινωνική Λειτουργό Ειρήνη Παπαδοπούλου για τη σημασία των ορίων στην ανάπτυξη των παιδιών
Παιδί και Όρια στο επίκεντρο ομιλίας στα Μιστεγνά
ΔΡΑΣΕΙΣ

Φωνές κατά του πολέμου από τη Μυτιλήνη

Αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία με έντονο παλμό, καταγγελίες για τις αιματηρές εξελίξεις σε Ιράν και Λίβανο και κάλεσμα για διεθνή αλληλεγγύη
Φωνές κατά του πολέμου από τη Μυτιλήνη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Δίπλα στα παιδιά των Νέων Κυδωνιών ο Παναγιώτης Χριστόφας

Αυτοψία σε Νηπιαγωγείο και Δημοτικό και άμεση ενεργοποίηση διαδικασιών επίλυσης των προβλημάτων που κατέγραψε η διεύθυνση του σχολείου
Δίπλα στα παιδιά των Νέων Κυδωνιών ο Παναγιώτης Χριστόφας
ΑΓΡΟΤΕΣ

Βιωματική δράση για τον Λεσβιακό Ελαιώνα στη Λουτρόπολη Θερμής

Η 3η ενημερωτική εκδήλωση του προγράμματος GOV4ALL από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό ΜΥΤΙΛΗΝΗ Α.Ε. έφερε 5 σχολεία σε επαφή με τη βιολογική καλλιέργεια, τη γευσιγνωσία ελαιολάδου και τις πρακτικές φροντίδας του εδάφους
Βιωματική δράση για τον Λεσβιακό Ελαιώνα στη Λουτρόπολη Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Δεύτερη πανελλαδική διάκριση για το 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Μυτιλήνης

Στον διαγωνισμό Generation Next της Vodafone
Δεύτερη πανελλαδική διάκριση για το 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πράσινη μετάβαση και βιοποικιλότητα στο επίκεντρο

Επιστημονικές συναντήσεις του Τμήματος Περιβάλλοντος
Πράσινη μετάβαση και βιοποικιλότητα στο επίκεντρο
ΔΡΑΣΕΙΣ

Έργο 5 εκατ. ευρώ αλλάζει τον αστικό χάρτη της Μυτιλήνης

O Δήμαρχος Μυτιλήνης «ξενάγησε» τον Περιφερειάρχη στο υπό κατασκευή έργο του Πάρκου Αναψυχής στην Αγία Κυριακή
Έργο 5 εκατ. ευρώ αλλάζει τον αστικό χάρτη της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερχονται οι 14οι Παλλεσβιακοί Μαθητικοί Αγώνες Μουσικής

Μαθητές από όλη τη Λέσβο συναντιούνται σε μια γιορτή ήχων, συνεργασίας και δημιουργίας
Ερχονται οι 14οι Παλλεσβιακοί Μαθητικοί Αγώνες Μουσικής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Επίσκεψη της Σέβη Βολουδάκη στο Αστυνομικό Μέγαρο Μυτιλήνης

Συνάντηση με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού για το μεταναστευτικό στο Βόρειο Αιγαίο
Επίσκεψη της Σέβη Βολουδάκη στο Αστυνομικό Μέγαρο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία 2026‑2027

Μέχρι 26 Μαρτίου η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή μέσω gov.gr
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία 2026‑2027