× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Έβαλε τους υπαλλήλους να υπογράψουν εκβιαστικά για ρεπό και βάρδιες!»

ΑΔΕΔΥ κατά συντονίστριας του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/7/2020

«Έβαλε τους υπαλλήλους να υπογράψουν εκβιαστικά για ρεπό και βάρδιες!»

Με ανακοίνωσή του το Νομαρχιακό Τμήμα Λέσβου της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει τη συντονίστρια του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης ότι λειτούργησε «εκβιαστικά», ώστε ονομαστικά να γράψουν οι εργαζόμενοι του Κέντρου ότι δεν υπάρχουν παράπονα νοσηλευτριών για οφειλόμενα και βάρδιες, γνωστοποιώντας σχετικό έγγραφο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θυμίζουμε ότι στο παρελθόν έχει εκδώσει ανακοίνωση για το Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης και η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:

«Με έκπληξή μας είδαμε έγγραφο που υπογράφει η συντονίστρια του ΚΥ Μυτιλήνης και αναφέρει: «Σας παρακαλούμε πολύ, με αφορμή την ανώνυμη καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας και κατόπιν συζητήσεως με την 2η ΥΠΕ ότι δεν υπάρχουν παράπονα νοσηλευτριών για τα οφειλόμενα ρεπό και συνεχιζόμενες βάρδιες, να υπογράψετε ονομαστικά τη σύμφωνη γνώμη σας». (και ακολουθεί ονομαστικός κατάλογος των υπαλλήλων)!!!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατόπιν του παραπάνω εγγράφου, σε συνεργασία με το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο επιδιώξαμε συνάντηση με την συντονίστρια, ώστε να εκφράσουμε την διαμαρτυρία μας, αφού το παραπάνω έγγραφο δεν υπόκειται σε καμιά από τις κατά νόμο ενέργειες της δημόσιας διοίκησης ούτε φυσικά τέτοια έγγραφα συνάδουν με μια σύγχρονη δημόσια διοίκηση, πολύ δε περισσότερο στον πολύπαθο χώρο της δημόσιας υγείας.

Αλγεινή εντύπωση δημιουργεί η απαράδεκτη, μειωτική και προσβλητική συμπεριφορά της συντονίστριας, απέναντι στην αντιπροσωπεία του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Λέσβου και στους εκπροσώπους του εργατικού κέντρου, όπου επίμονα και εκβιαστικά ζητούσε να μάθει το ονοματεπώνυμο και το φορέα εργασίας τους (σημειώνοντας σε ένα χαρτί τα στοιχεία του) παρά του ότι κατά την είσοδό τους στο γραφείο συστήθηκαν ως είθισται. Οφείλουμε να κάνουμε γνωστό στην συντονίστρια ότι τέτοιες συμπεριφορές στην δημόσια διοίκηση προφανώς και είναι ξένες και όφειλε να το γνωρίζει. Ακόμη τα συνδικαλιστικά στελέχη έχουν αποδείξει ότι δεν εκφοβίζονται και δεν εκβιάζονται κατά την άσκηση των θεσμικών καθηκόντων τους που είναι η βελτίωση, ο εκδημοκρατισμός, ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση της λειτουργίας της κρατικής μηχανής και της Δημόσιας Διοίκησης προς όφελος του λαού και του τόπου. Καθώς και η προστασία και προαγωγή των οικονομικών, εργασιακών, κοινωνικών, ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών και γενικότερων συμφερόντων των Εργαζομένων στο Δημόσιο και την υπεράσπισή τους απέναντι σε κάθε αυθαιρεσία της εξουσίας. 

Καλούμε την διοίκηση της 2ηςΔΥΠε Πειραιώς & Αιγαίου να ζητήσει άμεσα την ανάκληση του εγγράφου που λειτουργεί εκβιαστικά απέναντι σε κάθε εργαζόμενο πολύ δε περισσότερο όταν ορισμένοι εξ αυτών δεν είναι μόνιμοι υπάλληλοι του δημοσίου.  Οι πρακτικές που θέλουν τους εργαζόμενους φοβισμένους και υπό εκβιασμό ελπίζουμε να έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.  Η δημόσια διοίκηση έχει τα εργαλεία και τις κατά νόμο προβλεπόμενες ενέργειες για να διαπιστώσει την οφειλή ή μη ρεπό και δεδουλευμένων και σε κάθε περίπτωση δεν είναι έγγραφα όπως το προαναφερθέν.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΥΓΕΙΑ

«Υποδοχή» στον Αδωνι ετοιμάζει το Εργατικό Κέντρο

Καλεί σωματεία και φορείς να θέσουν αιτήματα και διεκδικήσεις
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εδωσαν τρόφιμα σε πολίτες που έχουν ανάγκη

Δράση στον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

40 μικροί «λογοτέχνες»

Στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εξι μήνες σε αναστολή γιατί… άνοιξαν λάκκο σε αρχαιολογικό χώρο

7 άτομα καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης για «εργασίες» στου Απελή
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πασχαλινές εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Αφορά ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια που θα εκδοθούν για τις εορτές του Πάσχα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ελεύθεροι μέχρι τη δίκη τραυματιοφορέας και ιδιοκτήτης γραφείου τελετών

Μετά την παρέλευση έξι μηνων αποφυλακίστηκαν με περιοριστικούς όρους
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Λαμπάδες... origami στο Δημοτικό Σχολείο Νέων Κυδωνιών

Μια πρωτότυπη πασχαλινή δράση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΥΓΕΙΑ

«Να τα βάλετε με τα αφεντικά σας κ. Καλλιάνε, όχι με τους γιατρούς»

Με μια συγκλονιστική ανάρτηση η Μυτιληνιά, Μίρνα Φαφουτέλλη, που έχασε τον άντρα της απαντά στο ξέσπασμα οργής του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς