× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Έβαλε τους υπαλλήλους να υπογράψουν εκβιαστικά για ρεπό και βάρδιες!»

ΑΔΕΔΥ κατά συντονίστριας του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/7/2020

«Έβαλε τους υπαλλήλους να υπογράψουν εκβιαστικά για ρεπό και βάρδιες!»
' χρόνος ανάγνωσης

Με ανακοίνωσή του το Νομαρχιακό Τμήμα Λέσβου της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει τη συντονίστρια του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης ότι λειτούργησε «εκβιαστικά», ώστε ονομαστικά να γράψουν οι εργαζόμενοι του Κέντρου ότι δεν υπάρχουν παράπονα νοσηλευτριών για οφειλόμενα και βάρδιες, γνωστοποιώντας σχετικό έγγραφο.

Θυμίζουμε ότι στο παρελθόν έχει εκδώσει ανακοίνωση για το Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης και η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:

«Με έκπληξή μας είδαμε έγγραφο που υπογράφει η συντονίστρια του ΚΥ Μυτιλήνης και αναφέρει: «Σας παρακαλούμε πολύ, με αφορμή την ανώνυμη καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας και κατόπιν συζητήσεως με την 2η ΥΠΕ ότι δεν υπάρχουν παράπονα νοσηλευτριών για τα οφειλόμενα ρεπό και συνεχιζόμενες βάρδιες, να υπογράψετε ονομαστικά τη σύμφωνη γνώμη σας». (και ακολουθεί ονομαστικός κατάλογος των υπαλλήλων)!!!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατόπιν του παραπάνω εγγράφου, σε συνεργασία με το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο επιδιώξαμε συνάντηση με την συντονίστρια, ώστε να εκφράσουμε την διαμαρτυρία μας, αφού το παραπάνω έγγραφο δεν υπόκειται σε καμιά από τις κατά νόμο ενέργειες της δημόσιας διοίκησης ούτε φυσικά τέτοια έγγραφα συνάδουν με μια σύγχρονη δημόσια διοίκηση, πολύ δε περισσότερο στον πολύπαθο χώρο της δημόσιας υγείας.

Αλγεινή εντύπωση δημιουργεί η απαράδεκτη, μειωτική και προσβλητική συμπεριφορά της συντονίστριας, απέναντι στην αντιπροσωπεία του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Λέσβου και στους εκπροσώπους του εργατικού κέντρου, όπου επίμονα και εκβιαστικά ζητούσε να μάθει το ονοματεπώνυμο και το φορέα εργασίας τους (σημειώνοντας σε ένα χαρτί τα στοιχεία του) παρά του ότι κατά την είσοδό τους στο γραφείο συστήθηκαν ως είθισται. Οφείλουμε να κάνουμε γνωστό στην συντονίστρια ότι τέτοιες συμπεριφορές στην δημόσια διοίκηση προφανώς και είναι ξένες και όφειλε να το γνωρίζει. Ακόμη τα συνδικαλιστικά στελέχη έχουν αποδείξει ότι δεν εκφοβίζονται και δεν εκβιάζονται κατά την άσκηση των θεσμικών καθηκόντων τους που είναι η βελτίωση, ο εκδημοκρατισμός, ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση της λειτουργίας της κρατικής μηχανής και της Δημόσιας Διοίκησης προς όφελος του λαού και του τόπου. Καθώς και η προστασία και προαγωγή των οικονομικών, εργασιακών, κοινωνικών, ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών και γενικότερων συμφερόντων των Εργαζομένων στο Δημόσιο και την υπεράσπισή τους απέναντι σε κάθε αυθαιρεσία της εξουσίας. 

Καλούμε την διοίκηση της 2ηςΔΥΠε Πειραιώς & Αιγαίου να ζητήσει άμεσα την ανάκληση του εγγράφου που λειτουργεί εκβιαστικά απέναντι σε κάθε εργαζόμενο πολύ δε περισσότερο όταν ορισμένοι εξ αυτών δεν είναι μόνιμοι υπάλληλοι του δημοσίου.  Οι πρακτικές που θέλουν τους εργαζόμενους φοβισμένους και υπό εκβιασμό ελπίζουμε να έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.  Η δημόσια διοίκηση έχει τα εργαλεία και τις κατά νόμο προβλεπόμενες ενέργειες για να διαπιστώσει την οφειλή ή μη ρεπό και δεδουλευμένων και σε κάθε περίπτωση δεν είναι έγγραφα όπως το προαναφερθέν.»

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Δεν λειτουργεί το ολοήμερο σχολείο της Παναγιούδας

Διάβημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων προς τη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μάθημα οδικής ασφάλειας από την πρώτη μέρα

Αστυνομικοί μοίρασαν φυλλάδια σε μαθητές και γονείς τη μέρα του αγιασμού
ΑΤΖΕΝΤΑ

Η Μαρία Ευθυμίου στη Λέσβο

Την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου στο Μουσείο Αγίας Παρασκευής Λέσβου
ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Βρέθηκε απαγχονισμένος στο κοιμητήριο της Αγίας Κυριακής στη Μυτιλήνη

Δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ποδήλατο, συνεργασίες και βιώσιμη κινητικότητα στη Λέσβο

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με εκδηλώσεις και διεθνείς συμμετοχές
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ευχές του Πανάγου Κουφέλου για τη νέα σχολική χρονιά

«Ας κάνουμε το ταξίδι της μάθησης μια εμπειρία πλούσια και ουσιαστική»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επένδυσε στο μέλλον του παράκτιου περιβάλλοντος

Επίλεξε το μοναδικό στην Ελλάδα Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στην «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παράκτιων Περιοχών» του Τμήματος Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Καταδίκη τεσσάρων αστυνομικών για «απελευθέρωση κρατουμένου»

Η υπόθεση με τον Τούρκο κρατούμενο που πήδηξε στη θάλασσα από το πλοίο «Αριάδνη» έφερε στο εδώλιο τους συνοδούς του
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Περιοδεία του Εργατικού Κέντρου Λέσβου στην Καλλονή

Κάλεσμα σε μαζική συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο και προετοιμασία για την απεργία της 1ης Οκτώβρη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

«HELP» για τις μητέρες με βιωματική διαλεκτική συζήτηση

Άγχος, μαθησιακές δυσκολίες και αυτοεκτίμηση παιδιών στο τραπέζι του διαλόγου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κατατακτήριες εξετάσεις στο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Αιτήσεις συμμετοχής έως 21 Σεπτεμβρίου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Χτύπησε το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά στη Λέσβο

Τα βιβλία σε δημοτικά από αύριο, σε γυμνάσια και λύκεια από σήμερα