× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μπουρνούς για Κέντρο Υγείας και ΕΛΤΑ Πλωμαρίου

Διπλή ερώτηση του Βουλευτή Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για τη μεγαλύτερη κωμόπολη του νησιού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/7/2020

Μπουρνούς για Κέντρο Υγείας και ΕΛΤΑ Πλωμαρίου

Δύο ερωτήσεις για την πρώτη σε πληθυσμό κωμόπολη της Λέσβου, το Πλωμάρι, κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Ν.Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρώτη ερώτηση, προς τον Υπουργό Υγείας, αναφέρεται στους επικουρικούς εργαζόμενους του Κέντρου Υγείας Πλωμαρίου. Ανταποκρινόμενος στο αίτημα της Συντονιστικής Επιτροπής Εργαζομένων Λοιπού Επικουρικού Προσωπικού του Κέντρου Υγείας Πλωμαρίου, το οποίο εξυπηρετεί υγειονομικά το νότιο τμήμα του νησιού της Λέσβου και στο οποίο υπάγονται δέκα ιατρεία των κοινοτήτων της περιοχής, ο Γιάννης Μπουρνούς ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό την έγκαιρη ανανέωση των συμβάσεων εργασίας του επικουρικού προσωπικού, που λήγουν τους προσεχείς μήνες, καθώς και την προκήρυξη διαγωνισμού για τη μόνιμη πρόσληψη προσωπικού στο Κ.Υ. Πλωμαρίου με μοριοδότηση της εμπειρίας ήδη εργαζόμενων συμβασιούχων, που άλλωστε καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Την ερώτηση συνυπέγραψαν έντεκα Βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Η δεύτερη ερώτηση του Γιάννη Μπουρνού απευθύνεται στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης και αφορά στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τη διανομή της αλληλογραφίας των ΕΛΤΑ στο Πλωμάρι. Εδώ και μερικούς μήνες ακολουθείται η πρακτική της διανομής γίνεται μέσω καφενείων με πρόσχημα τα προβλήματα οδοαρίθμησης. Το αποτέλεσμα είναι προφανώς η ταλαιπωρία των κατοίκων της πόλης του Πλωμαρίου, αλλά και η παραβίαση προσωπικών τους δεδομένων. Ο Γιάννης Μπουρνούς ζητά από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης να επιβάλει στη διοίκηση των ΕΛΤΑ την επαναφορά της κανονικής διανομής κατ΄οίκον της αλληλογραφίας στο Πλωμάρι.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι σε δράση στην αναζήτηση του Πασχαλινού αυγού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο άλσος Τσαμάκια, η εκδήλωση του Δήμου Μυτιλήνης με το κυνήγι του κρυμμένου αυγού.
ΧΩΡΙΑ

Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

Μετά το τέλος της τελετής η Ηγουμένη Ταβιθά απηύθυνε ευχές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ξενάγηση στο Μουσείο‑ Ελαιοτριβείο (τ. Βρανά) της εταιρείας «Αρχιπέλαγος»

Γνωρίστε τις τέσσερις ξεχωριστές μόνιμες εκθέσεις
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος στο πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου

Επίδειξη αλόγων βράβευση αναβατών και μεγάλο γλέντι στη Θερμή Λέσβου τη Λαμπροδευτέρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παντρεύτηκε ο Νίκος Γιαννάκας

Το απόγευμα της Λαμπροδευτέρας ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Χρύσα Κεραμίδου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Κυνήγι του Κρυμμένου Αυγού στα Τσαμάκια

Την Λαμπροτρίτη, στις 11 π.μ. με διοργανωτή την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δύο εβδομάδες εκτός δρομολογίων το Νήσος Σάμος

Από 15 ως 31 Μαϊου, για τις ανάγκες συντήρησης του πλοίου
ΧΩΡΙΑ

Έκαναν κούνια και στα Μιστεγνά

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή
ΧΩΡΙΑ

Γεωτρήσεις στη Γέρα για την επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Παναγιώτης Βάλεσης, γίνεται προσπάθεια επίσπευσης των ενεργειών που απαιτούνται για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων επάρκειας νερού που αντιμετωπίζει η περιοχή
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Λαμπροβδομάδα με ζέστη και Σάββατο με καταιγίδες και κρύο

Έντονη αστάθεια θα παρουσιάσει ο καιρός στη Λέσβο προς τα τέλη της εβδομάδα, με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
ΘΕΑΤΡΟ

Πάσχα με θέατρο στο Παλαιοχώρι

Ακολούθησε ούζο και καλή διάθεση
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

Aνοιξε το Parasol στη Σκάλα Ερεσού

Μιλήσαμε με τον παρά λίγο 34χρονο, νέο ιδιοκτήτη του ιστορικού μπαρ, καφέ, σημείου αναφοράς, Θανάση Καραολάνη που το ξανάφτιαξε με τα χέρια του
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ