× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Χάος για τη ΔΕΥΑΛ ‑ 700 υδρομετρητές χαλασμένοι ‑ μόνο στην Αγιάσο!

Για τις διακοπές νερού, το έργο στη Λαγκάδα, εφ’ όλης της ύλης ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, Γιώργος Φλώρος στο «Ν»

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 10/7/2020

Χάος για τη ΔΕΥΑΛ ‑ 700 υδρομετρητές χαλασμένοι ‑ μόνο στην Αγιάσο!
' χρόνος ανάγνωσης

«Σαν τον Βέγγο τρέχω» έλεγε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, Γιώργος Φλώρος, λίγο πριν μπει στο στούντιο του ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99», παραχωρώντας εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη.

Αν και δεν είναι στην αρμοδιότητά του, «δεν είμαι νερουλάς», όπως είπε, βρίσκεται καθ’ οδόν στα χωριά. Η ανομβρία έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα, ειδικά όταν η ΔΕΥΑΛ, εξηγεί ότι βρίσκεται σε μια χαώδη κατάσταση με ελάχιστους υπαλλήλους και κυριότερα, όταν κάποιοι ποτίζουν αφειδώς τις καλλιέργειές τους, με αποτέλεσμα να μη φτάνει το νερό για όλες τις περιοχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι καθόλη τη διάρκεια της συνέντευξης που μεταδίδονταν live από τη σελίδα μας στο «Ν» στο facebook, τα ερωτήματα για τις διακοπές νερού απέναντι στον κ. Φλώρο έπεφταν βροχή.

Στην περιοχή της Αγιάσου μόνο είναι χαλασμένοι 700 υδρομετρητές, που σημαίνει ότι οι κάτοχοί τους πληρώνουν το πάγιο τέλος για τη ΔΕΥΑΛ και για την κατανάλωση… τίποτα, εξήγησε. Επίσης έκανε λόγο για παραπανίσιες σπατάλες σε όλες τις περιοχές του νησιού, ενώ επεσήμανε ότι οι περιοχές του Δήμου Μυτιλήνης είναι κατά πολύ αδικημένες σε σχέση με τα χωριά της Δυτικής Λέσβου που απατούν υπέρογκα ποσά για τον βιολογικό και το αντλιοστάσιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το έργο στη Λαγκάδα είναι αναγκαίο»

Σε ό,τι αφορά το έργο στη Λαγκάδα, γνωστό μήλον της έριδος με τους επαγγελματίες της περιοχής που διαφωνούν κάθετα, ο κ. Φλώρος τόνισε ότι είναι αναγκαίο να γίνει και ότι υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη από επιστήμονες.

Η επιτροπή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ας σημειωθεί ότι από την πλευρά της η «Εθελοντική επιτροπή των κατοίκων της περιοχής της Λαγκάδας» σημειώνει: «Οι επαγγελματίες και κάτοικοι της Λαγκάδας, αδυνατούμε να κατανοήσουμε τις μεμονωμένες αναφορές της διοίκησης της ΔΕΥΑΛ, εναντίον συναδέλφων, οι οποίες παραπέμπουν σε άλλες εποχές και έχουν καθαρά διχαστικό χαρακτήρα. Γνωστοποιούμε στους πάντες ότι είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι και δεν επιθυμούμε να αναλωθούμε σε επί μέρους απαντήσεις για όσα μάς καταλογίζονται (αν και η εμπειρία των τελευταίων ετών μάς έχει διδάξει πολλά). Είναι ώρα να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του: Η ΔΕΥΑΛ να φέρει εις πέρας το μεγάλο αυτό έργο, και εμείς να μην επιτρέψουμε την απομόνωση και το μαρασμό της περιοχής μας.»

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη τη συνέντευξη:

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκόπελο της Γέρας

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου από τις 9.30 ως τις 13.30
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ισχυροί νοτιάδες και καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο

Άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ θα επικρατήσουν την Δευτέρα αναφέρει ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Η Καλλονή στα ροζ για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στον Ροζ Περίπατο, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και ενημέρωσης από το θεματικό πάρκο Βασιλειάδη
ΧΩΡΙΑ

Κουταλέλης: Τιμώ το έργο του Κώστα Ρούσσα

Ο νέος πρόεδρος της Αγιάσου γυρνά σελίδα μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης και δηλώνει πως η Αγιάσος αξίζει ενότητα, συνεννόηση και δημιουργικό πνεύμα
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή

Πληροφορίες για εμπλοκή υπουργού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ψαρά: Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πρώτη γνωριμία και προπόνηση για την Ακαδημίας Ποδηλασίας

Μικροί και μεγάλοι αγκάλιασαν την δράση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Ο Μουτζούρης «βάζει πλάτη» για το λιμάνι του Μολύβου

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη επέκτασης του προσήνεμου μόλου
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακό δείπνο για τον Μάκη Βορίδη στο Ηράκλειο

Δέχθηκε βροχή από αβγά μέσα σε γνωστό εστιατόριο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

«Ο Μόγλης στο Νησί»: η επιστροφή της παρέας στον αέρα

Θοδωρής Χατζημήτρος, Ανθή Παζιάνου και Νικόλας Αθανάσης στήνουν ραδιοφωνικό κύκλο με μνήμη, χιούμορ και ματιά στο σήμερα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η «κορδέλα της ψυχραιμίας» προβληματίζει σε ΚΤΕΛ της Λέσβου

Το ΚΤΕΛ λέει ότι τα παιδιά είναι ζωηρά — κι ένας οδηγός έβαλε σχοινί για να κρατήσει την «τάξη» στο λεωφορείο
ΕΛΛΑΔΑ

Παραίτηση – εξπρές στο ΠΑΣΟΚ

Ο Γιώργος Παπαβασιλείου υπέβαλε την παραίτησή του μία μέρα μετά τον διορισμό του ως διευθυντή του γραφείου του προέδρου του Κινήματος Νίκου Ανδρουλάκη δηλώνοντας ότι δεν θέλει να υπάρξει «καμία σκιά» στον αγώνα του ΠΑΣΟΚ για πολιτική αλλαγή