× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ανοιγμα» με ανησυχία για τα εισαγόμενα κρούσματα

Η Ελλάδα ανοίγει τα περιφερειακά της αεροδρόμια

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/7/2020

«Ανοιγμα» με ανησυχία για τα εισαγόμενα κρούσματα
' χρόνος ανάγνωσης
Η Ελλάδα ανοίγει τα περιφερειακά της αεροδρόμια, καθώς και τα σύνορά της σε περαιτέρω χώρες, ωστόσο την ίδια στιγμή συνεχίζεται ο εντοπισμός κρουσμάτων που φτάνουν με πτήσεις από το εξωτερικό.

Τις πύλες της ανοίγει από σήμερα η Ελλάδα στους ξένους τουρίστες με δυνατότητα εισόδου να έχουν (και) στα περιφερειακά αεροδρόμια, μόνιμοι κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πολίτες τρίτων χωρών και οι Έλληνες ομογενείς.

Στο μεταξύ, παρατείνεται η αναστολή όλων των πτήσεων μετακίνησης επιβατών από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο, την Τουρκία και τη Σουηδία μέχρι και την Τετάρτη 15 Ιουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χθες, με απόφαση της Ε.Ε., έλαβαν πράσινο φως για να ταξιδέψουν στη Γηραιά ήπειρο πολίτες 14 τρίτων χωρών. Πρόκειται για τις: Αλγερία, Αυστραλία, Καναδά, Γεωργία, Ιαπωνία, Μαρόκο, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Σερβία, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Τυνησία και Ουρουγουάη.

Εκτός της «λευκής λίστας» έμειναν οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Βραζιλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσον αφορά στην Κίνα, τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ανοίξουν εφόσον και εκείνη ανοίξει τα δικά της σε όσους φτάνουν από την Ε.Ε.

Από θαλάσσης ανοιχτά για τους τουρίστες θα είναι τα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας ενώ στα χερσαία σημεία της χώρας μας εκτός από τον Προμαχώνα (στα σύνορα με τη Βουλγαρία), θα επιτρέπονται οι διελεύσεις από Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία και Τουρκία μόνο για ουσιώδεις λόγους.

Και ενώ τα πρώτα αεροπλάνα καταφθάνουν στα ελληνικά αεροδρόμια, η φετινή θερινή σεζόν αναμένεται να είναι εντελώς διαφορετική με λιγότερους τουρίστες, μειωμένα έσοδα για τους επαγγελματίες του κλάδου, υγειονομικά μέτρα για τους ταξιδιώτες και τον φόβο εξάπλωσης της «αόρατης» νόσου που έχει πλήξει όλον τον πλανήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με το σχέδιο ελέγχων στις πύλες της χώρας να τίθεται σε εφαρμογή (δειγματοληπτικοί έλεγχοι) κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την αποφυγή νέων κρουσμάτων της νόσου. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως τα 9 κρούσματα από τα 20 κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες (Τρίτη), είναι «εισαγόμενα» και είναι ταξιδιώτες που ήρθαν με αεροπορικές πτήσεις στη χώρα μας.

Όλα αυτά τη στιγμή που η κυβέρνηση κατηγορείται για παλινωδίες και προχειρότητα στο θέμα του τουρισμού από επιχειρηματίες του κλάδου. Μεταξύ άλλων, στελέχη της αγοράς κάνουν λόγο για σοβαρές αστοχίες στα πρωτόκολλα και στη διαχείριση των κρουσμάτων.

Σε κάθε περίπτωση, τα μεγάλα κενά στην ασφάλεια των επισκεπτών και των εργαζομένων απειλούν να τινάξουν στον αέρα την εικόνα της ασφαλούς χώρας που επιδιώκει να χτίσει η κυβέρνηση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον οικονομικό αντίκτυπο που θα έχει αυτό στον κλάδο του τουρισμού. 

[ΠΗΓΗ]
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα μείωση των ανέργων στο Βόρειο Αιγαίο τον Ιούλιο

Με ρυθμό 6,19% υποχώρησε ο αριθμός των των εγγεγραμμένων ανέργων στη ΔΥΠΑ
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενίσχυση δεσμών Βορείου Αιγαίου – Γαλλίας

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη με τη Γενική Πρόξενο της Γαλλίας στην Αθήνα, παρουσία της επίτιμης Προξένου Λέσβου Σ. Μπαρουτσάκη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ξεκινά στις 25 Αυγούστου το 4ο Φεστιβάλ Χίου

Ακολουθεί όλο το πρόγραμμα
ΕΛΛΑΔΑ

Έφυγε από την ζωή ο Χρυσόστομος Σταμούλης

Ο Θεολογικός Σύνδεσμος «ΚΑΙΡΟΣ» εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στα Τέμπη: Αυλαία στη δικαστική έρευνα

Ολοκληρώνεται έπειτα από 30 μήνες - Επίσπευση της παράδοσης των τελικών πορισμάτων ζήτησε ο εφέτης ανακριτής
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Χάνεται η νεότητα, η δημοκρατία και τα θεσμικά αντίβαρα της χώρας»

Υποδομές σε ξένα χέρια, Golden Visa που εξαφανίζει την ιδιοκατοίκηση – Ο Καθηγητής Κοινωνικής Πολιτικής Χρύσανθος Τάσσης μιλά για εθνική υποχώρηση και κοινωνικό μαρασμό
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Είχαμε ενημερώσει για την επικινδυνότητα, αλλά….»

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, Δημήτρης Λιότσιος, αποκαλύπτει ότι εδώ και έναν χρόνο είχαν προειδοποιήσει θεσμικά για την επικινδυνότητα, αλλά οι αρμόδιοι φορείς δεν άκουσαν
ΕΛΛΑΔΑ

Κυνισμός Γεωργιάδη στη Ρόδο

Συγκλονίζει η μαρτυρία γυναίκας που έχασε τον πατέρα της το 2023 λόγω έλλειψης ασθενοφόρου ενώ ο υπουργός της απάντησε ότι «τώρα είμαστε στο 2025»!
ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΘ 2025: Υποσχέσεις ελαφρύνσεων την ώρα που η ακρίβεια «φουσκώνει» ασταμάτητα τα φορολογικά έσοδα

Η αύξηση των εσόδων δεν οφείλεται στην αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας, αλλά στην αφαίμαξη των καταναλωτών μέσω του ΦΠΑ και των υπόλοιπων φόρων.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Δύο οχηματαγωγά στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Αυτή την εβδομάδα θα πραγματοποιήσουν δρομολόγια τα Ro – Ro «Άγιος Γεώργιος» και «Θαλασσίτης»
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Διευκρινήσεις για τα έργα πυροπροστασίας στη Χίο

Το Υπερταμείο εξηγεί το χαρακτήρα του προγράμματος Antinero
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Έφθασαν τις 50 οι συμμετοχές στην Aegean Regatta

Στις 23 Αυγούστου η εκκίνηση από τη Μύρινα Λήμνου η εκκίνηση του μεγάλου ιστιοπλοϊκού αγώνα