× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Εκτός Basket League ο Ήφαιστος Λήμνου

Αιφνιδιαστικό τέλος στο πετυχημένο αγωνιστικά εγχείρημα της οικογένειας Μπούμπουρα

Δημοσίευση 15/6/2020

Εκτός Basket League ο Ήφαιστος Λήμνου
' χρόνος ανάγνωσης

Την αποχώρησή του από τον Ήφαιστο Λήμνου ανακοίνωσε ο Παντελής Μπούμπουρας, κάτι που σημαίνει πως η ομάδα αποχαιρετά και την Basket League, μετά από δύο αγωνιστικές περιόδους στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ.

Ο επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην Οδησσό της Ουκρανίας, δεν αναφέρθηκε στους λόγους, για τους οποίους η ενασχόλησή του με την ανδρική ομάδα μπάσκετ δεν μπορεί να συνεχιστεί. Πάντως, τόνισε πως «θα συνεχίσουμε να επενδύουμε και να κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τα τμήματα υποδομής, προκειμένου τα παιδιά της Λήμνου να ασχολούνται με το άθλημα και να βελτιώνονται όσο το δυνατόν περισσότερο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια Μπούμπουρα κατόρθωσε μέσα από διαδοχικές συγχωνεύσεις να φέρει στη Λήμνο μπάσκετ υψηλού επιπέδου, βάζοντας τον Ήφαιστο στην Basket League και μάλιστα με ιδιαιτέρως αξιοπρόσεκτη παρουσία, τερματίζοντας πέρυσι στην 7η θέση, ενώ φέτος πριν την αιφνίδια διακοπή του πρωταθλήματος λόγω της πανδημίας βρισκόταν στην 5η θέση του πίνακα. Το γεγονός πως η ομάδα δεν στηρίχθηκε οικονομικά από άλλους, πλην της οικογένειας Μπούμπουρα, είναι η βασικότερη αιτία -παρότι δεν κατονομάζεται- που μπαίνει τέλος στο επιτυχημένο αγωνιστικά εγχείρημα.

Ας σημειωθεί, πως έχοντας αναλάβει πλήρως το κόστος αναβάθμισης του Κλειστού Γυμναστηρίου «Νίκος Σαμαράς» στη Μύρινα, η οικογένεια Μπούμπουρα αφήνει παρακαταθήκη στη Λήμνο ένα γήπεδο 1.300 θέσεων και μαζί ένα μπασκετικό κοινό, που -πρέπει να αναφερθεί ότι- πραγματοποίησε sold out σε όλες τις αναμετρήσεις της ομάδας σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στον επίλογο της ανακοίνωσης, ο Παντελής Μπούμπουρας τονίζει: «Μπορεί η Λήμνος να μην έχει εκπρόσωπο στην κορυφαία επαγγελματική κατηγορία τη νέα αγωνιστική περίοδο, αλλά ο Ήφαιστος θέτει γερές βάσεις με τις Ακαδημίες του ώστε να επιστρέψει στο μέλλον. Ακόμη πιο έτοιμος από την εμπειρία και τη γνώση που αποκτήθηκε αυτά τα χρόνια, ακόμη πιο "σοφός" μέσα από όποια λάθη έγιναν, ακόμη πιο δυνατός μέσα από τις επιτυχίες που γευτήκαμε όλοι μαζί. Δεν λέμε αντίο, αλλά εις το επανιδείν».  

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του ο Παντελής Μπούμπουρας αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πριν από τρία χρόνια, με αφετηρία την αγάπη μας για τη Λήμνο και το πάθος μας για τον αθλητισμό, γεννήθηκε η ιδέα να δημιουργηθούν Ακαδημίες καλαθοσφαίρισης στο νησί. Η πρωτοφανής ανταπόκριση που υπήρξε από τα παιδιά έφερε ως επακόλουθο τη σκέψη να δημιουργήσουμε μια ομάδα επαγγελματικής κατηγορίας, με σκοπό να δοθεί ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο στους νεαρούς αθλητές του τόπου μας.

Μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια και αμέτρητες ώρες δουλειάς από εμάς και τους συνεργάτες μας καταφέραμε να ξεπεράσουμε πολλά εμπόδια, ώστε αυτή η ιδέα να πάρει σάρκα και οστά μέσα σε τρεις μήνες. Τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο υποδομών.

Σε χρόνο - ρεκόρ ολοκληρώθηκαν τα βελτιωτικά έργα στο κλειστό γήπεδο “ Νίκος Σαμαράς” στη Μύρινα, το οποίο πλέον αποτελεί στολίδι όχι μόνο για τον αθλητισμό της Λήμνου, αλλά συνολικά για το Βόρειο Αιγαίο και αυτή η κληρονομιά θα παραμείνει στο νησί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε αυτά τα δυο χρόνια κερδίσαμε τον σεβασμό όλων και μπήκαμε στον αθλητικό χάρτη της χώρας, κάτι που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά σε ένα ακριτικό νησί με περιορισμένες υποδομές.

Θεωρούμε ότι ο αρχικός στόχος που είχαμε θέσει, επετεύχθη.

Δυστυχώς, για διάφορους λόγους, η ενασχόλησή μας με την ανδρική ομάδα δεν μπορεί να συνεχιστεί. Θα συνεχίσουμε, όμως, να επενδύουμε και να κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τα τμήματα υποδομής, προκειμένου τα παιδιά της Λήμνου να ασχολούνται με το άθλημα και να βελτιώνονται όσο το δυνατόν περισσότερο.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς, πρώτα απ’ όλα τον φίλαθλο κόσμο του νησιού, όλους όσοι στήριξαν αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, αλλά και τους ανθρώπους που εργάστηκαν με μεράκι και αγάπη για τον Ήφαιστο Λήμνου.

Μπορεί η Λήμνος να μην έχει εκπρόσωπο στην κορυφαία επαγγελματική κατηγορία τη νέα αγωνιστική περίοδο, αλλά ο Ήφαιστος θέτει γερές βάσεις με τις Ακαδημίες του ώστε να επιστρέψει στο μέλλον. Ακόμη πιο έτοιμος από την εμπειρία και τη γνώση που αποκτήθηκε αυτά τα χρόνια, ακόμη πιο «σοφός» μέσα από όποια λάθη έγιναν, ακόμη πιο δυνατός μέσα από τις επιτυχίες που γευτήκαμε όλοι μαζί.

Δεν λέμε αντίο, αλλά εις το επανιδείν.

Με εκτίμηση,                  
Οικογένεια Παντελή Μπούμπουρα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

1.450 θέσεις στάθμευσης στη Μύρινα

Για την διευκόλυνση των οδηγών εν' όψει της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου στη Λήμνο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μια προσευχή χρόνων βρήκε απάντηση στην Τένεδο

Θυρανοίξια στον ανακαινισμένο Ιερό Ναό Παναγίας Τενέδου με την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου-Μια ιστορική στιγμή για την Ορθοδοξία καθώς ο ναός-σύμβολο επιστρέφει στη ζωή, κουβαλώντας τη μνήμη και την πίστη ενός λαού
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλες ζημιές στην αγροτική παραγωγή της Ισπανίας από χαλαζοπτώσεις

Αυξημένες αποζημιώσεις κατά 7% για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της χώρας.
ΕΛΛΑΔΑ

Σε πύρινο κλοιό πολλές περιοχές της χώρας

Οκτώ μεγάλες φωτιές σε εξέλιξη, διεθνής συνδρομή ζητά η Ελλάδα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Λέσβος και Σάμος μέτρησαν μείωση των αφίξεων

Μυτιλήνη, Σάμος, Σαντορίνη και Κάρπαθος είδαν στο τέλος του Ιουνίου μείωση των διεθνών αφίξεων στα αεροδρόμια τους
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΚΟΣΜΟΣ

Σε ανοδική τροχιά οι τιμές του ελαιολάδου στην Τουρκία

Νέα δεδομένα δημιουργούν στην αγορά οι άδειες δεξαμενές της Ιταλίας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Δεν έδεσε στο Καρλόβασι το «Διαγόρας»

Αιτία οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο λιμάνι
ΕΛΛΑΔΑ

Μικρό το ενδιαφέρον για εξαγορά καταπατημένων εκτάσεων του Δημοσίου

Το τίμημα της εξαγοράς υπολογίζεται βάσει των αντικειμενικών αξιών, με δυνατότητα εξόφλησης είτε εφάπαξ με έκπτωση 10%, είτε σε έως 60 άτοκες μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστη δόση τα 100 ευρώ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πανιά γεμάτα Αιγαίο στην Aegean Regatta 2025

Η καρδιά της ελληνικής ιστιοπλοΐας χτυπά από τη Μύρινα μέχρι τη Μυτιλήνη με 5 αγώνες και ξεχωριστές εκδηλώσεις
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ασφυκτική η κατάσταση στο νοσοκομείο Λήμνου

Μόνο 25 από τις 40 θέσεις γιατρών είναι καλυμμένες -Δριμεία παρέμβαση της βουλεύτριας Λέσβου του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνάκα στη Βουλή – Ζήτησε άμεση στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και ουσιαστικά κίνητρα για τους γιατρούς
ΕΛΛΑΔΑ

«Όχι» στο ισραηλινό κρουαζιερόπλοιο και από τη Ρόδο

Στα βήματα της Σύρου, κάλεσμα σε διαμαρτυρία ενάντια στη γενοκτονική πολιτική της κυβέρνησης Νετανιάχου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Aκόμη ένας δύσκολος Αύγουστος για τις μεταφορές του Βορείου Αιγαίου

Μόλις δύο δρομολόγιο πλοίου Ro – Ro θα πραγματοποιηθούν κατά την διάρκεια του μήνα προς Χίο και Λέσβο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ