× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Η πεζοδρόμηση στα Λαδάδικα πρέπει να στηριχθεί»

Ο Νίκος Γιαννάκας, πρόεδρος του Συλλόγου «Ασπίδα», σχολιάζει Στο Νησί 99FM και για τη μείωση του ΦΠΑ, τη μετά - καραντίνας εποχή στην εστίαση, αλλά και το τσουχτερό πρόστιμο σε κατάστημα της Προκυμαίας

Γράφει ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ Δημοσίευση 15/6/2020

«Η πεζοδρόμηση στα Λαδάδικα πρέπει να στηριχθεί»

«Ήταν μια μεγάλη αλλαγή, αναγκαία, αλλά προσαρμοστήκαμε», αναφέρει ο Νίκος Γιαννάκας, πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης «Ασπίδα», φιλοξενούμενος στην εκπομπή «99 Και Σήμερα» Στο Νησί 99FM, σχολιάζοντας τις 72 ημέρες της καραντίνας, διάστημα κατά το οποίο τα καταστήματα έμειναν κλειστά για λόγους προστασίας, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της εξάπλωσης του κορονοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πλέον είμαστε σε εγρήγορση και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις στα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί. Ήταν ήδη πολλά από πριν και έχουν διογκωθεί για όλα τα καταστήματα», συμπληρώνει, χαρακτηρίζοντας «μουδιασμένη τη νέα πραγματικότητα που ζουν τόσο οι επιχειρηματίες όσο και οι πελάτες. Ο κόσμος έχει μάθει αλλιώς, ενώ μη γνωρίζοντας τι μας ξημερώνει αύριο, όλοι είναι πιο επιφυλακτικοί. Υπάρχει μια φοβία γενικότερα.»

Αναφερόμενος στο επόμενο διάστημα, ο Νίκος Γιαννάκας δεν δηλώνει αισιόδοξος. «Θα λειτουργήσει η αγορά λίγο καλύτερα το καλοκαίρι, ειδικά Ιούλιο και Αύγουστο, αλλά από Σεπτέμβρη θα είναι τα δύσκολα και ο χειμώνας θα είναι βαρύς. Πολλοί, δυστυχώς, ίσως δεν θα καταφέρουν να ανταπεξέλθουν».

Ο κ. Γιαννάκας σχολίασε και τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, απαντώντας σε ερωτήματα για το γεγονός πως δεν ακολούθησε αντίστοιχη μείωση στην τιμή του καφέ, αιτιολογώντας την απόφαση των καταστηματαρχών, ενώ δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι ακόμα κι έτσι ο ΦΠΑ στον καφέ παραμένει υψηλός, αποκαλύπτοντας μια ευρεία συζήτηση περί μείωσής του στο 6% πανευρωπαϊκά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχοντας μπει στη δεύτερη εβδομάδα της πεζοδρόμησης στα Λαδάδικα, ο κ. Γιαννάκας σχολιάζει τις πρώτες εντυπώσεις από τη λειτουργία και την εφαρμογή του μέτρου, αναφέροντας αφενός πως πρέπει να στηριχτεί, χωρίς να παραλείπει και μια σειρά από προβληματικές καταστάσεις που μένει να διευθετηθούν. «Είναι ένα πολύ καλό μέτρο η πεζοδρόμηση στα Λαδάδικα. Ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να κάνουμε σε αυτή τη φάση.», ισχυρίζεται. «Εύχομαι να γίνει και μια ευρεία μελέτη από τον Δήμο Μυτιλήνης, ώστε κάθε χρόνο να διευρύνεται η πεζοδρόμηση εντός της περιοχής», ζητώντας για ακόμα μία φορά την τοποθέτηση της κατάλληλης σηματοδότησης από τη δημοτική αρχή, προκειμένου να γνωρίζουν και οι πολίτες πού ξεκινάει τι.

Τέλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου «Ασπίδα» αναφέρθηκε και στο τσουχτερό πρόστιμο που επιβλήθηκε σε κατάστημα της Προκυμαίας για αυθαίρετες και παράνομες κατασκευές, χαρακτηρίζοντας «ιδιαίτερα δυσάρεστο το γεγονός» και επισημαίνοντας πως «είναι επιτέλους καιρός να υπάρξει μια μελέτη για συγκεκριμένες περιοχές, προκειμένου να καθοριστεί ένα πλαίσιο, ώστε να κατασκευαστεί κάτι ομοιόμορφο που θα εξυπηρετεί όλες τις πλευρές».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος