× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συγκίνηση για τη «γιαγιά των 95» που σώθηκε στο «Βοστάνειο»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης πανηγυρίζει, οι γιατροί στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης καταρρέουν

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/9/2025

Συγκίνηση για τη «γιαγιά των 95» που σώθηκε στο «Βοστάνειο»
' χρόνος ανάγνωσης

Η συγκινητική ιστορία της 95χρονης γυναίκας που επανήλθε στη ζωή χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού της πνευμονολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, φώτισε για λίγο τον άθλο των γιατρών στο «Βοστάνειο». Ειδικότερα η 95χρονη είχε μεταφερθεί ξημερώματα της Κυριακής στο Νοσοκομείο σε ιδιαίτερα επιβαρυμένη κατάσταση και χάρη στις προσπάθειες των γιατρών και των νοσηλευτών όχι μόνο κρατήθηκε στη ζωή, αλλά πήρε εξιτήριο σήμερα Δευτέρα, για να επιστρέψει στο σπίτι της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανάρτηση του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, με την οποία αναδημοσίευσε το συγκινητικό «ευχαριστώ» μιας οικογένειας για τη μάχη των γιατρών του Πνευμονολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη. Όμως πίσω από τα πανηγυρικά λόγια και τα δημόσια συγχαρητήρια, η πραγματικότητα των ίδιων των γιατρών αποκαλύπτει μια βαθιά αντίφαση: εκείνοι δίνουν τον αγώνα από το ανύπαρκτο περίσσευμα ενέργειας, χωρίς ρεπό, συχνά σε εφημερίες χωρίς τελειωμό, για να κρατήσουν ζωντανές τις κλινικές.

Οπως υπενθύμισε δημόσια ο ένας από τους τέσσερις πνευμονολόγους του τμήματος, η εικόνα δεν είναι καθόλου ρομαντική: «Ένας από αυτούς τους γιατρούς είμαι και εγώ, 66 ετών, που συνταξιοδοτούμαι σε λίγους μήνες. Ο έτερος από εμάς είναι 64. Το πιθανότερο, αν δεν προκηρυχθεί θέση – πράγμα που το φωνάζουμε χρόνια – το τμήμα θα κλείσει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα λόγια του εκπροσωπούν ενδεχομένως την κραυγή ενός ολόκληρου ιατρικού κόσμου που βλέπει την πολιτεία να στέλνει τις ίδιες απαντήσεις: «δώστε παράταση». Όμως, όπως εύστοχα σχολίασε ο ίδιος γιατρός, «στα 67 και βάλε, δεν είναι και τόσο εφικτό να σε ξυπνάνε κάθε τόσο στις 4 τα ξημερώματα».

Οι συνδικαλιστές εδώ και χρόνια επισημαίνουν τις ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές. Εφιστούν την προσοχή στον κίνδυνο «λουκέτου» σε τμήματα νευραλγικά, όπως αυτό της Πνευμονολογικής, όπου τέσσερις γιατροί σηκώνουν βάρος που αναλογεί σε διπλάσιο και τριπλάσιο αριθμό. Και την ώρα που οι γιατροί αναγκάζονται να θυσιάζουν το δικαίωμα τους σε ρεπό και ξεκούραση για να κρατούν όρθιο το νοσοκομείο, ο Υπουργός επιλέγει να πάρει τα εύσημα μέσω μιας ανάρτησης που δεν είναι καν δική του, αλλά πολίτη.

Το ευχαριστήριο της οικογένειας και της ηλικιωμένης γυναίκας είναι αυθεντικό και συγκινητικό. Όμως, όσο και αν τέτοιες στιγμές δείχνουν το ανθρώπινο πρόσωπο της δημόσιας υγείας, η χρήση τους από την πολιτική ηγεσία για επικοινωνιακά οφέλη προκαλεί τουλάχιστον αγανάκτηση. Γιατί πίσω από κάθε συγκινητική ιστορία, υπάρχουν γιατροί που φτάνουν στα όρια της σωματικής και ψυχικής αντοχής. Και το μόνο που ζητούν είναι το αυτονόητο: προκηρύξεις θέσεων, ενίσχυση σε προσωπικό και πραγματική στήριξη.

Η κοινωνία οφείλει να τους αποδώσει τα εύσημα. Ο Υπουργός Υγείας οφείλει να τους δώσει τα εργαλεία για να συνεχίσουν να σώζουν ζωές.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Λιακάδα και ήπιες θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο στη Λέσβο

Το βράδυ το θερμόμετρο πέφτει κάτω από τους 10 βαθμούς κελσίου
Λιακάδα και ήπιες θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο στη Λέσβο
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συλλήψεις ανήλικων αγοριών στη Μυτιλήνη για εμπόριο χασίς

Βρέθηκε στην κατοχή τους ποσότητα κάνναβης και ζυγαριά ακριβείας
Συλλήψεις ανήλικων αγοριών στη Μυτιλήνη για εμπόριο χασίς
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Νέα υπηρεσία EMS με ραδιοσυχνότητες στο Beauty House Μυτιλήνης

Προσφορά έως 31 Μαρτίου με 120 ευρώ τον μήνα και απεριόριστες επισκέψεις για αύξηση μυϊκής μάζας, μείωση τοπικού πάχους και σύσφιξη της επιδερμίδας
Νέα υπηρεσία EMS με ραδιοσυχνότητες στο Beauty House Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Ο κόμβος της Βατούσας σε 24ωρη βάρδια φωτισμού

Ας παρέμβει κάποιος πριν καούν οι λάμπες
Ο κόμβος της Βατούσας σε 24ωρη βάρδια φωτισμού
ΧΩΡΙΑ

Υπεγράφη η σύμβαση για την υδροδότηση του Πολυχνίτου

Έργο 427.722,59 ευρώ για αξιοποίηση γεωτρήσεων
Υπεγράφη η σύμβαση για την υδροδότηση του Πολυχνίτου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές του 4ου ΓΕΛ Μυτιλήνης στην «πρώτη γραμμή» του κοινωνικού συσσιτίου

Συμμετείχαν στην προετοιμασία και συσκευασία γευμάτων της Μητρόπολης
Μαθητές του 4ου ΓΕΛ Μυτιλήνης στην «πρώτη γραμμή» του κοινωνικού συσσιτίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα ενότητας και μαζικής συμμετοχής από τη Βάσω Χοχλάκα

Αυξημένο ενδιαφέρον για την εκλογή συνέδρων, απάντηση σε αιτιάσεις περί αποκλεισμών και κάλεσμα στη βάση του ΠΑΣΟΚ
Μήνυμα ενότητας και μαζικής συμμετοχής από τη Βάσω Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

Νέα εποχή καθαριότητας στο Πλωμάρι

Με την υπογειοποίηση των κάδων από τον Δήμο Μυτιλήνης ο χώρος αναβαθμίζεται και τα σκουπίδια μένουν εκεί που πρέπει
Νέα εποχή καθαριότητας στο Πλωμάρι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμία σκιά αποκλεισμού λέει η ΝΟΕΣ Λέσβου του ΠΑΣΟΚ‑ΚΙΝΑΛ

Ο Συντονιστής Γ. Μήλιος απαντά στον Σταύρο Πολίτη και επισημαίνει ότι η υποψηφιότητα αποσύρθηκε με email προς την ΕΔΕΚΑΠ
Καμία σκιά αποκλεισμού λέει η ΝΟΕΣ Λέσβου του ΠΑΣΟΚ‑ΚΙΝΑΛ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η καρδιά της Μυτιλήνης χτυπά ξανά πιο δυνατά

Ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων και ανάπλαση γειτονιών σε ένα έργο που δίνει φως, ασφάλεια και προοπτική στο κέντρο -Η δημοτική αρχή Χριστόφα σχεδιάζει ενιαία πολιτιστική διαδρομή και μεγάλη ανάπλαση 4.890.000 ευρώ στο ιστορικό κέντρο
Η καρδιά της Μυτιλήνης χτυπά ξανά πιο δυνατά
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για το έργο του κόμβου στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης »

Παρέμβαση του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζουρη μετά από ατυχημα στην είσοδο του αερολιμένα Οδυσσέας Ελύτης
«Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για το έργο του κόμβου στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης »
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Προχωρούν τα έργα της ΔΕΥΑΛ στον Πολιχνίτο ‑ τι θα γίνει στην Ευρειακή

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Παναγιώτης Βάλεσης με φόντο τον φετινό βροχερό χειμώνα, μιλά για την κατάσταση στην ύδρευση του νησιού, τις δυσκολίες, τις προκλήσεις καθώς και τα μεγάλα έργα που πρέπει να γίνουν
Προχωρούν τα έργα της ΔΕΥΑΛ στον Πολιχνίτο ‑ τι θα γίνει στην Ευρειακή