× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Βιβλία δραστηριοτήτων

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*

Δημοσίευση 9/8/2025

Βιβλία δραστηριοτήτων
' χρόνος ανάγνωσης

Το πρώτο μου βιβλίο με λαβύρινθους- Δραστηριότητες για παιδιά προσχολικής ηλικίας, από την σειρά ΕΞΥΠΝΑ ΠΑΙΔΙΑ, του Μεταίχμιου. Κείμενο Lisa Regan, εικονογράφηση Kate Daubney. Αυτή η σειρά είναι θαυμάσια! Δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να περάσουν τον χρόνο τους όμορφα και να εξασκηθούν, να παρατηρήσουν, να συγκεντρωθούν, να ακονίσουν το μυαλό τους! Να ψυχαγωγηθούν είτε μόνα είτε με την συντροφιά άλλων παιδιών ή των γονιών τους! Σίγουρα κάθε παιδί θα βρει στην σειρά αυτή, αυτό που του ταιριάζει! Εμείς επιλέξαμε τους λαβύρινθους! Προτείνω επίσης τα: Το πρώτο μου βιβλίο διακοπών, Το πρώτο μου βιβλίο δραστηριοτήτων! Είναι κατάλληλα για παιδιά από 3 ετών.

Περιγραφή: Ετοιμάσου για νέες περιπέτειες!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι πολύχρωμοι λαβύρινθοι του βιβλίου
σε προκαλούν να τους εξερευνήσεις.
Άσκησε τις δεξιότητές σου,
για να βρεις την έξοδο μαζί
με τους αγαπημένους σου ήρωες.


ΧΡΩΜΑΤΙΖΩ Παραμυθοχώρα, η σειρά ''χρωματίζω'' των εκδόσεων δεσύλλας, είναι μία εξαιρετική σειρά για παιδιά από 3 ετών, με χρωματιστά περιγράμματα που βοηθούν τα μικρά παιδιά στο να εξασκηθούν να χρωματίζουν μέσα στο πλαίσιο, αυτό το θεωρώ σημαντικό! Όπως και το ότι, τα πολύχρωμα περιγράμματα τα καθοδηγούν και τα βάζουν στο παιχνίδι της πολυχρωμίας και των χρωματικών συνδυασμών! Κάθε βιβλίο έχει 24 μεγάλα και όμορφα σχέδια σχετικά με την θεματική του! Τα παιδιά θα τα χαρούν σίγουρα! Κυκλοφορούν επίσης τα: Χρωματίζω Φάρμα, Χρωματίζω Θάλασσα! Εμείς τα πήραμε και τα τρία, είναι πολύ οικονομικά!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Περιγραφή: Ανακαλύψτε τη χαρά της ζωγραφικής με τη σειρά ΧΡΩΜΑΤΙΖΩ.
Με 24 υπέροχα σχέδια και έγχρωμα περιγράμματα, τα παιδιά ταξιδεύουν στον κόσμο των χρωμάτων, μαθαίνοντας να ζωγραφίζουν εντός των πλαισίων, αναπτύσσοντας και ενισχύοντας τη συγκέντρωση και τη λεπτή κινητικότητά τους.
Μεγάλα, καθαρά σχέδια ιδανικά για μικρά χεράκια.
Προτεινόμενα χρώματα για καθοδήγηση και έμπνευση.
Εύκολη και διασκεδαστική εξάσκηση στη ζωγραφική.

Μαθαίνω την ελληνική μουσική- Ντάρι Ντάρι- Τα πρώτα μου νησιώτικα τραγούδια, μια υπέροχη σειρά για μικρά παιδιά από 1 έτους, φτιαγμένη με επιμέλεια φανερή για τα αυτάκια αλλά και τα χεράκια τους! Τόσο οι επιλογές των τραγουδιών, όσο και το σχήμα, το μέγεθος, το χαρτί και η εικονογράφηση, τα καθιστούν ιδανικά για τους εκκολαπτόμενους μουσικόφιλους και την ψυχαγωγία τους! Τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να ακούσουν αγγίζοντας το σωστό σημείο της σελίδας μέρος από το κάθε τραγούδι, κάτι που βοηθά και την λεπτή κινητικότητα, όσο και ολόκληρο το τραγούδι! Σε κάθε βιβλίο περιλαμβάνονται 7 τραγούδια! Δηλώνω ενθουσιασμένη με την σειρά! Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις λαβύρινθος! Η εικονογράφηση είναι της Γιώτας Κοκκόση, η επιμέλεια είναι του Κρίτωνα Ψιακή. Εμείς επιλέξαμε και το "Ω Ντιρλαντά! Τα πρώτα μου θαλασσινά τραγούδια. '' Κυκλοφορούν επίσης τα: ''Τα πρώτα μου παραδοσιακά τραγούδια'' και ''Τα πρώτα μου κρητικά τραγούδια! '' Διαλέγετε και παίρνετε! Μπορείτε βέβαια να πάρετε και όλη την σειρά των 4 βιβλίων, σε ειδική τιμή του σετ!

Περιγραφή: Εφτά τραγούδια με εφτά εικόνες για να ανακαλύψεις τα νησιώτικα τραγούδια! Σε συνεργασία με την Fm Records μια νέα σειρά ηχητικών βιβλίων που έχουν ως σκοπό να φέρουν τα μικρά παιδιά ηλικίας 1-3 ετών σε επαφή με την ελληνική παραδοσιακή μουσική. Σε αυτόν τον τόμο, παρουσιάζονται αποσπάσματα από επτά τραγούδια από τα νησιά της Ελλάδας. Σε κάθε σαλόνι, υπάρχουν οι στίχοι κάθε αποσπάσματος και μια αντίστοιχη ζωγραφιά από την εικονογράφο παιδικών βιβλίων Γιώτα Κοκκόση. Επίσης, σε κάθε τραγούδι υπάρχει μία ερώτηση που σκοπό έχει να αυξήσει την παρατηρητικότητα των παιδιών.
Το βιβλίο Ντάρι Ντάρι περιλαμβάνει τα τραγούδια:
1. Ντάρι Ντάρι (Ερμηνεία: Στέλλα Μαρνελάκη)
2. Θαλασσάκι (Ερμηνεία: Νάσια Κονιτοπούλου)
3. Ξεκινά μια ψαροπούλα (Ερμηνεία: Ελίνα Κωνσταντοπούλου)
4. Ο Μαούκας (Ερμηνεία: Ελίνα Κωνσταντοπούλου)
5. Ποιος, μωρό μου ποιος; (Ερμηνεία: Ελίνα Κωνσταντοπούλου)
6. Μες στου Αιγαίου τα νησιά (Ερμηνεία: Νάσια Κονιτοπούλου)
7. Ικαριώτικος (Ερμηνεία: Νάσια Κονιτοπούλου)
Η νέα ηχητική σειρά βιβλίων Μαθαίνω την ελληνική μουσική, δημιουργήθηκε για παιδάκια 1+ και αφορά την επαφή του παιδιού με τα παραδοσιακά ελληνικά ακούσματα. Η όμορφη και ζωντανή εικονογράφηση της Γιώτας Κοκκόση αποτυπώνει την χαρά των καθημερινών δραστηριοτήτων και των σχέσεών μας με τους άλλους ανθρώπους και τα ζώα, την ομορφιά της φύσης και του ελληνικού στοιχείου.

*Η Αθανασία Δαφιώτη είναι Δημοσιογράφος-Θεατρολόγος-Συγγραφέας

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Από τη Λέσβο στις αίθουσες όλης της χώρας το «Μπιτσκόμπερ»

Μιλήσαμε με τον παραγωγό της ταινίας, Κωνσταντίνο Κουκούλη και τον ερασιτέχνη ηθοποιό, Βαγγέλη Φραγκουλάκη
Από τη Λέσβο στις αίθουσες όλης της χώρας το «Μπιτσκόμπερ»
ΒΙΒΛΙΟ

Διήμερο παρουσιάσεων του βιβλίου της Μαρίας Βρανά Παπάλα για τη Σαπφώ

Κατάμεστες αίθουσες σε Πειραιά και Αθήνα για τη συλλογή Σαπφώ Λόγος και Ποίηση που πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση της ΟΛΣΑ και πολιτιστικών φορέων
Διήμερο παρουσιάσεων του βιβλίου της Μαρίας Βρανά Παπάλα για τη Σαπφώ
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλία με γεύση από το χθες

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*
Βιβλία με γεύση από το χθες
ΘΕΑΤΡΟ

«Ο Ψαροτρομάρας» έρχεται στη Μυτιλήνη

Το Κουκλοθέατρο Κρήτης παρουσιάζει την παραγωγή στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης από το Σάββατο 7 ως την Τετάρτη 11 Μαρτίου
«Ο Ψαροτρομάρας» έρχεται στη Μυτιλήνη
ΘΕΑΤΡΟ

«Η γυναίκα και ο ακροβάτης» στις 7 Μαρτίου από τον Θ.Ο.Μ «οι Αστεγοι»

Η παράσταση του βραβευμένου έργου του Μιχάλη Βιρβιδάκη θα δοθεί στο θεατράκι της οδού Θεοφράστου 24
«Η γυναίκα και ο ακροβάτης» στις 7 Μαρτίου από τον Θ.Ο.Μ «οι Αστεγοι»
ΜΟΥΣΙΚΗ

Κοινοτική χορωδία από το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Η MSM Unity Choir ανοίγει τις πόρτες της σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και φίλους της μουσικής την Κυριακή 1 Μαρτίου
Κοινοτική χορωδία από το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Μπιτσκόμπερ από τη Λέσβο σε όλη την Ελλάδα

Η νέα ταινία του Αριστοτέλη Μαραγκού κάνει πανελλαδική πρεμιέρα με πρώτο σταθμό τη Μυτιλήνη
Μπιτσκόμπερ από τη Λέσβο σε όλη την Ελλάδα
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Μαρία Λούκα για το σενάριό της στις «κυρίες του ρεμπέτικου»

Από τη Ρόζα Εσκενάζυ στη Σωτηρία Μπέλου – η τηλεοπτική σειρά της ΕΡΤ που φωτίζει τις παραγκωνισμένες φωνές της λαϊκής μουσικής
Η Μαρία Λούκα για το σενάριό της στις «κυρίες του ρεμπέτικου»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ο Γιώργος Τυρίκος‑ Εργάς «ρίχνει το ίντερνετ» με τα ψαρευτικά του δολώματα

Η διαδρομή του από την Κάλυμνο, οι σπουδές και η έρευνα, η χειρωνακτική κατασκευή, το YouTube και η περιβαλλοντική ευθύνη σε μια συνέντευξη στο «Ν»
Ο Γιώργος Τυρίκος‑ Εργάς «ρίχνει το ίντερνετ» με τα ψαρευτικά του δολώματα
ΘΕΑΤΡΟ

O caveman του Rob Becker με τον Σωτήρη Καλυβάτση

Στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου και ώρα 21:15
O caveman του Rob Becker με τον Σωτήρη Καλυβάτση
ΧΩΡΙΑ

Αποκριάτικο ξεφάντωμα σε όλη τη Λέσβο την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς

Μυτιλήνη, Αγιάσος, Μεσότοπος, Καλλονή, Άντισσα, Στύψη, Πολιχνίτο. Παντού στήνονται γλέντια με σάτιρα, άρματα και μασκαράδες. Δείτε όλο το πρόγραμμα
Αποκριάτικο ξεφάντωμα σε όλη τη Λέσβο την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς
ΒΙΒΛΙΟ

Η Εταιρεία Αιολικών Μελετών αποχαιρετά τον Κώστα Βαλέτα

Ψήφισμα για την απώλεια του σημαντικού ανθρώπου των γραμμάτων και δωρεά στη μνήμη του στο Λαογραφικό Μουσείο Αργένου
Η Εταιρεία Αιολικών Μελετών αποχαιρετά τον Κώστα Βαλέτα