«Όχι στους τιμητικούς τίτλους όταν δολοφονούνται μωρά»
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Παλαιστίνη την Πέμπτη στην Καλλονή
Δημοσίευση 6/6/2025

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα, στο πάρκο Βασιλειάδη στην Καλλονή, με αφορμή την πρόσφατη απόφαση της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Λέσβου να μην ανακαλέσει την ανακήρυξη του Ισραηλινού πρέσβη σε επίτιμο δημότη.
Η συγκέντρωση οργανώνεται από το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, το οποίο καλεί εργαζόμενους, συλλόγους και φορείς να καταδικάσουν την απόφαση της Δημοτικής Αρχής και να εκφράσουν αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό.
Σε σχετική ανακοίνωση, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο τονίζει ότι «το κράτος-δολοφόνος Ισραήλ συνεχίζει τα φρικαλέα εγκλήματα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού», αναφέροντας ότι καθημερινά δολοφονούνται δεκάδες Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους και παιδιά, ενώ γίνονται επιθέσεις σε νοσοκομεία και κέντρα διανομής τροφίμων.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ελληνικό κίνημα αλληλεγγύης έχει σταθεί «στη σωστή πλευρά της Ιστορίας» με διαδηλώσεις και δράσεις στήριξης στον παλαιστινιακό λαό. Παράλληλα, καταγγέλλεται η στάση της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Λέσβου, που, όπως αναφέρεται, «επικαλέστηκε τα συμφέροντα του Δήμου» για να μην αναιρέσει την ανακήρυξη του Ισραηλινού πρέσβη σε επίτιμο δημότη.
Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο καλεί σε καταδίκη της στάσης αυτής και διατυπώνει συγκεκριμένα αιτήματα:
Ανάκληση της ανακήρυξης του Ισραηλινού πρέσβη σε επίτιμο δημότη
Τερματισμός της γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΆνοιγμα των διαύλων ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα
Αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ
Διακοπή κάθε συνεργασίας με το Ισραηλινό κράτος
Η συγκέντρωση της Πέμπτης αναμένεται να αποτελέσει, σύμφωνα με τους διοργανωτές, ένα ακόμη μήνυμα αλληλεγγύης από τη Λέσβο.