Τους 13 περιφερειάρχες της χώρας υποδέχθηκε σήμερα, Παρασκευή, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην πορεία υλοποίησης των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ αλλά και στην προώθηση των Περιφερειακών Σχεδίων Ανάπτυξης που σχεδιάζει η κυβέρνηση.
O πρωθυπουργός κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στάθηκε στο καλό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ της κεντρικής διοίκησης και των περιφερειών και εξέφρασε τον στόχο να μην υπάρχει καμία «σύγχυση αρμοδιοτήτων» και «μπαλάκι ευθυνών», προκειμένου το όποιο έργο να είναι αποτελεσματικό, δεδομένου ότι αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση είναι η ισόρροπη ανάπτυξη της περιφέρειας, όπως είπε.
Ακόμη, αναφέρθηκε σε κρίσιμα θέματα που απασχολούν την περιφέρεια, όπως τη λειψυδρία, την κλιματική κρίση, τη γήρανση του πληθυσμού αλλά και τις υποδομές, την έλλειψη εργατικού δυναμικού, ενώ εστιάστηκε και στις επενδύσεις.
«Στόχος, ο πολίτης να ευημερεί, παντού», ανέφερε ο πρωθυπουργός, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα των οικισμών υπενθυμίζοντας πως η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για μία λύση λειτουργική.
Τέλος, αναφέρθηκε στην κατάργηση του ΟΠΕΚΕΠΕ ζητώντας από τους περιφερειάρχες να βοηθήσουν και εκείνοι από τη δική τους πλευρά στη χαρτογράφηση των βοσκήσιμων γαιών.