Ισπανία: Πτώση των τιμών πρόβειου και γίδινου γάλακτος
Δύσκολος μήνας ο Φεβρουάριος για τους κτηνοτρόφους της χώρας
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ Δημοσίευση 15/4/2025

Τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο Γεωργίας, Αλιείας και Τροφίμων της Ισπανίας, για τον Φεβρουάριο του 2025, αποτυπώνουν μείωση του όγκου παραγωγής και των τιμών παραγωγού για το πρόβειο και το γίδινο γάλα.
Στην περίπτωση του πρόβειου γάλακτος, η πτώση της τιμής έφθασε στο 17,74% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2024, με αποτέλεσμα η μέση τιμή να διαμορφωθεί στα 1,363 ευρώ/λίτρο. Επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου, η παραγωγή μειώθηκε κατά 7,37% (φθάνοντας τα 33,8 εκατομμύρια λίτρα), ενώ ο αριθμός των κτηνοτρόφων μειώθηκε κατά 7,02%, φθάνοντας τους 2.622 παραγωγούς.
Όσον αφορά το κατσικίσιο γάλα, η μέση τιμή ήταν 1,004 ευρώ/λίτρο, δηλαδή 2,71% χαμηλότερη σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2024. Σύμφωνα με το Υπουργείο, ο όγκος παραγωγής μειώθηκε στα 30,8 εκατομμύρια λίτρα (-9,34%), ενώ ο αριθμός των κτηνοτρόφων έπεσε στους 3.654, σημειώνοντας πτώση 7,98%.
Με πληροφορίες από την agropopular.com