× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Δευτέρα η απόφαση για Δημοτικά

«Η πιο κατάλληλη περίοδος για να επιστρέψουν τα παιδιά στα σχολεία, ακόμη και για λίγο»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/5/2020

Δευτέρα η απόφαση για Δημοτικά
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Την προσεχή Δευτέρα θα ληφθούν οι αποφάσεις για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων. Χθες, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας έκανε λόγο «για την πιο κατάλληλη περίοδο για να επιστρέψουν τα παιδιά στα σχολεία, ακόμη και για λίγο, διότι έχουμε πολύ λίγα κρούσματα». Την ίδια στιγμή, σήμερα θα υπάρξουν ακριβέστερα δεδομένα για την προσέλευση στο σχολείο των μαθητών Γυμνασίου και Α΄ και Β΄ Λυκείου, οι οποίοι επέστρεψαν την περασμένη Δευτέρα, ενώ πολύ χαμηλή, έως και μηδενική, είναι η παρακολούθηση των σχολικών μαθημάτων από τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, τη Δευτέρα θα γίνουν οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, ώστε να υπάρξει επαρκής χρόνος για την προετοιμασία των σχολικών μονάδων (απολύμανση κ.λπ.) αλλά και τη διευθέτηση των παιδιών σε δύο βάρδιες, όπως αποφασίστηκε για τα Γυμνάσια και Λύκεια. Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι πιστεύει πως τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν και για παιδαγωγικούς λόγους, εστιάζοντας στην επιστροφή των παιδιών στην καθημερινή –και άρα, στο σχολείο– κανονικότητα. Πλην της παρέμβασης του κ. Τσιόδρα, και ο καθηγητής Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος δήλωσε (ΣΚΑΪ) πως «όπως έχουν δείξει τα στοιχεία των τελευταίων δύο εβδομάδων πάμε καλά. Αν συνεχίσουν τα θετικά δείγματα, υγειονομικά τουλάχιστον, υπάρχει ασφάλεια για την επάνοδο των παιδιών στα σχολεία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την άλλη, κατά τις πρώτες μέρες της επιστροφής –τη Δευτέρα και χθες– των μαθητών Γυμνασίου και της Α΄ και Β΄ Λυκείου η προσέλευση ήταν περίπου 75% στα Γυμνάσια και 60% στις δύο τάξεις του Λυκείου, ενώ σχεδόν μηδενική είναι στη Γ΄ Λυκείου. Σήμερα βέβαια θα υπάρξει καλύτερη εικόνα, αφού τη Δευτέρα και χθες οι μαθητές επέστρεψαν μοιρασμένοι σε δύο βάρδιες και για να δουν τους φίλους τους, μετά τη δίμηνη διακοπή των σχολείων.

Μετάδοση μαθημάτων

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια στιγμή, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως εμφανίζεται πολιτικά ηττημένη στο θέμα της απευθείας μετάδοσης των μαθημάτων από το σχολείο για τους μαθητές που απουσιάζουν. Χθες, δήλωσε (OPEN) ότι είναι στη διακριτική ευχέρεια των εκπαιδευτικών η απευθείας μετάδοση των μαθημάτων, δήλωση που αποτελεί σαφή υπαναχώρηση από τις αρχικές προθέσεις του υπουργείου. Αυτό τόνιζαν και οι εκπαιδευτικοί που μετείχαν χθες στο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας. Μάλιστα, εκκρεμεί το αίτημα των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών προς την ηγεσία του υπουργείου να παρουσιάσει την έκθεση αντικτύπου, όπως ονομάζεται, που αξιολογεί τις τυχόν αρνητικές επιπτώσεις στο σχολικό περιβάλλον η ύπαρξη κάμερας στη σχολική τάξη.

Μάλιστα, οι εκπαιδευτικοί εστίασαν και στην υπαναχώρηση στην οποία προέβη η υπουργός Παιδείας ως προς τις εξετάσεις στα Πρότυπα Σχολεία, οι οποίες δεν θα δοθούν τελικά, το ηλικιακό όριο για τις εγγραφές στα Επαγγελματικά Λύκεια, το οποίο προβλέφθηκε αλλά δεν θα ισχύσει και την αύξηση των μαθητών ανά τμήμα, ρύθμιση που επίσης απεσύρθη. Εως χθες το απόγευμα αναμένονταν από το υπουργείο Παιδείας διευκρινίσεις για τη λειτουργία των νέων Προτύπων Γυμνασίων και Λυκείων.

[ΠΗΓΗ]

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πρώτη δύναμη η Αγωνιστική Συσπείρωση στην ΟΛΜΕ

Έμεινε στη δεύτερη θέση η ΔΑΚΕ, ενώ διατήρησε τις τρεις έδρες της στο νέο Δ.Σ.
Πρώτη δύναμη η Αγωνιστική Συσπείρωση στην ΟΛΜΕ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εντοπίσθηκαν φυτείες με χασισόδεντρα στην Αγιάσο

Συνελήφθησαν δύο άτομα και κατασχέθηκαν 89 δενδρύλλια κάνναβης, βαρέλια, κουβάδες και γλάστρες
Εντοπίσθηκαν φυτείες με χασισόδεντρα στην Αγιάσο
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αλλη μια σύλληψη για την ένταση της μουσικής

Στη Λήμνο το Σάββατο 4 Ιουλίου
Αλλη μια σύλληψη για την ένταση της μουσικής
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Λέσβος στους κορυφαίους προορισμούς της Ευρώπης για birdwatching

Οι Αλυκές Καλλονής καταλαμβάνουν την 4η θέση σε νέα διεθνή έρευνα – Η μοναδική περιοχή της Νότιας Ευρώπης με τόσο υψηλή διάκριση, μαζί με τη λίμνη Κερκίνη
Η Λέσβος στους κορυφαίους προορισμούς της Ευρώπης για birdwatching
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τρεις συλλήψεις για απόπειρες διάρρηξης κατοικιών στη Μυτιλήνη

Επιχείρησαν να εισέλθουν σε σπίτια με σκοπό την κλοπή, όμως έγιναν αντιληπτές και συνελήφθησαν
Τρεις συλλήψεις για απόπειρες διάρρηξης κατοικιών στη Μυτιλήνη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Συνέδριο για την τουριστική αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς

Θα πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Ιουλίου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης και την Ευρειακή του Κόλπου Γέρας
Συνέδριο για την τουριστική αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μια λαογραφική συλλογή στο Σίγρι που μεγαλώνει μαζί με τη συμμετοχή των κατοίκων

Ο χώρος που δημιούργησε ο Αντώνης Χιώτης εμπλουτίζεται διαρκώς με αντικείμενα από την ιστορία και την καθημερινότητα του Σιγρίου
Μια λαογραφική συλλογή στο Σίγρι  που μεγαλώνει μαζί με τη συμμετοχή των κατοίκων
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δύο συλλήψεις για κλοπή από εκκλησία στο Πλωμάρι

Κατηγορούνται δύο άτομα για αφαίρεση κάμερας ασφαλείας και πρόκληση φθορών στο παγκάρι
Δύο συλλήψεις για κλοπή από εκκλησία στο Πλωμάρι
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τραυματίσθηκε οδηγός δικύκλου στην βόρεια είσοδο της Μυτιλήνης

Το ατύχημα συνέβη τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 4 Ιουλίου
Τραυματίσθηκε οδηγός δικύκλου στην βόρεια είσοδο της Μυτιλήνης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

70χρονο τουρίστας μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Επιχείρηση αεροδιακομιδής επιβάτη κρουαζιερόπλοιου που έπλεε 18 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Λέσβου
70χρονο τουρίστας μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης
ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη ο αγροτικός γιατρός του Καστελόριζου

Tο προηγούμενο διάστημα είχε μιλήσει δημόσια για τις συνθήκες στέγασης και διαβίωσης που, όπως υποστήριξε, αντιμετώπιζε κατά την παραμονή του εκεί και κατήγγειλε δημόσια όλα τα προβλήματα.
Συνελήφθη ο αγροτικός γιατρός του Καστελόριζου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

«Να μη συνηθίσουμε τα εργατικά δυστυχήματα»

Το Νομαρχιακό Τμήμα Λέσβου της ΑΔΕΔΥ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του εργαζομένου, ζητά πλήρη διερεύνηση των συνθηκών του δυστυχήματος και τονίζει ότι η ασφάλεια στους χώρους εργασίας δεν μπορεί να αποτελεί διαπραγματεύσιμο ζήτημα
«Να μη συνηθίσουμε τα εργατικά δυστυχήματα»