× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

«Παγώνει» ως τον Σεπτέμβρη ο ανασχηματισμός Βέρρου!

Με τη λήξη της θητείας τους θα αλλάξουν τελικά θέσεις οι αντιδήμαρχοι Δυτικής Λέσβου, ενώ όπως αποκαλύπτει το «Ν» παίζει έντονα πλέον και η παρουσία του Ανδρέα Αξή

Γράφει ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ Δημοσίευση 18/5/2020

«Παγώνει» ως τον Σεπτέμβρη ο ανασχηματισμός Βέρρου!

Μπορεί μέχρι σήμερα η απόφαση του Ταξιάρχη Βέρρου να έμοιαζε ειλημμένη ως προς τον άμεσο, μέσα στο καλοκαίρι, ανασχηματισμό στις αντιδημαρχίες της Δυτικής Λέσβου, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του «Ν» προέκυψε αλλαγή σχεδίων στη δημοτική αρχή. Όλα δείχνουν λοιπόν, πως οι επικείμενες αλλαγές στις θέσεις των αντιδημάρχων θα πραγματοποιηθούν μια και καλή τον Σεπτέμβρη, χωρίς απαραίτητα αυτό να αλλάζει πολλά στο σχεδιασμό που επιχειρείται, ο οποίος όμως προσωρινά «παγώνει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με βάση τον νόμο του «Κλεισθένη», κάθε Δημαρχος έχει τη δυνατότητα να προχωρά σε αλλαγές της σύνθεσης στη δημοτική του αρχή τον Σεπτέμβριο, όταν και λήγει η θητεία των αντιδημάρχων, που είναι πλέον μονοετής. Σε ρεπορτάζ του «Ν» την περασμένη εβδομάδα, είχαν αναφερθεί οι σχεδιαζόμενες αλλαγές από τον Ταξιάρχη Βέρρο, ο οποίος σε δηλώσεις του είχε επισημάνει πως «πολύ απλά προκύπτουν νέες ανάγκες», φέρνοντας ως παράδειγμα την Αντιδημαρχία Έργων, την αρμοδιότητα της οποίας έχει ως σήμερα ο ίδιος.

Μπαίνει «σφήνα» ο Αξής

Στο ρεπορτάζ της 12ης Μαΐου γινόταν λόγος πως η «παράδοση-παραλαβή» της εν λόγω αντιδημαρχίας θα προκαλούσε... ντόμινο εξελίξεων στη δημοτική αρχή, με τον νυν αντιδήμαρχο Οικονομικών Γιώργο Αλάνη να μεταπηδά στα Έργα. Όπως αποκαλύπτει όμως σήμερα το «Ν», ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου επεξεργάζεται και ένα διαφορετικό σχέδιο, θέλοντας να αξιοποιήσει τον Ανδρέα Αξή που είναι αντιπρόεδρος του διαδημοτικού συνδέσμου Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού Λέσβου και προοριζόταν αρχικά για τον τομέα του αθλητισμού στο υπό σύσταση νομικό πρόσωπο του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Ν», ο Ταξιάρχης Βέρρος φέρεται τις τελευταίες ώρες αποφασισμένος να παραδώσει στον Ανδρέα Αξή την αντιδημαρχία έργων, ωστόσο οι τελικές αποφάσεις του Δημάρχου για τις επικείμενες αλλαγές σε πρόσωπα και αντιδημαρχίες θα συζητηθούν εκ νέου το επόμενο διάστημα, όταν θα πλησιάζει και η λήξη της μονοετούς θητείας τους.

Βαρύτητα στα έργα

Είναι ξεκάθαρο, ότι πρωταρχικός στόχος για τη δημοτική αρχή Βέρρου, ως προς τον επικείμενο ανασχηματισμό, παραμένει το να δοθεί βαρύτητα στην αντιδημαρχία των έργων, που εκ των πραγμάτων αυτή τη στιγμή -λόγω του ότι ο ίδιος ο Δήμαρχος διατηρεί και αυτή την αρμοδιότητα- υπάρχουν στιγμές που περνά σε δεύτερο πλάνο. Με όλα όσα δρομολογούνται, όμως, σε επίπεδο έργων, κρίνεται απαραίτητη η παρουσία ενός αντιδημάρχου που θα μπορεί να «τρέχει» απερίσπαστος τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής, ειδικότερα κατά τον δεύτερο -ιδιαιτέρως κρίσιμο- χρόνο της θητείας της. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ακλόνητοι και οι... εκπλήξεις

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι τη δεδομένη στιγμή υπάρχουν εντός της δημοτικής αρχής εκείνοι που θεωρούνται ακλόνητοι και θα συνεχίσουν το έργο τους στις Αντιδημαρχίες για δεύτερο χρόνο, αλλά και μερικοί που ίσως σύντομα κληθούν να αλλάξουν αντικείμενο ενασχόλησης στην «εκτελεστική» εξουσία του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Ωστόσο δεν αποκλείονται και οι εκπλήξεις, παρότι κατά γενική ομολογία δεν υπάρχει εκπεφρασμένη δυσαρέσκεια, ούτε και προβλήματα, στη μέχρι σήμερα λειτουργία της δημοτικής αρχής. Το μόνο βέβαιο, είναι ότι προς το παρόν, ο επικείμενος ανασχηματισμός «παγώνει» και η συζήτηση θα ανοίξει εκ νέου μετά το καλοκαίρι.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Το έθιμο της «κακαρώνας» στα Δάφια

Ένα θρησκευτικό έθιμο που πήρε πολιτικά χαρακτηριστικά τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση στα Μιστεγνά

Περιφορά του Λάβαρου της Ανάστασης στους δρόμους του χωριού θα γίνει στις 10.30 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα
ΧΩΡΙΑ

Προσοχή στις... κακαρώνες

Ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Πυροσβεστική
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εχει ο καιρός γυρίσματα

Μεταφέρονται οι βροχές που ήταν να ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί του Μ. Σαββάτου στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος και στον Επιτάφιο των Μιστεγνών

Μετά το ολονύχτιο μοιρολόι των γυναικών στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στον ορεινό Ασώματο

Yπό τους ήχους του «νεκρώσιμου»
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτη Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Με ήχους από τις καμπάνες και χτυπήματα των ξύλινων στασιδιών στο ναό σήμα κατατεθέν της Μυτιλήνης τον Άγιο Θεράποντα, οι Μυτιληνιοί υποδέχτηκαν το μήνυμα της προσμονής της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στη Σκάλα Λουτρών

Η χορωδία από ομάδα γυναικών μελών του Συλλόγου Μικρασιατών έψαλε τα Εγκώμια
ΧΩΡΙΑ

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα ο Επιτάφιος στο Μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ

Περιφορά το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής από την αδελφότητα της Μονής και την Ηγουμένη Ταβιθά
ΧΩΡΙΑ

Ένας ξεχωριστός Επιτάφιος στη Σκάλα Συκαμιάς

Περιφορά με καΐκι στο λιμανάκι του χωριού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει η ενορία του Κάτω Χάλικα στη Μυτιλήνη

Πανηγυρικές εκδηλώσεις για τη γιορτή του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Φωτεινής