× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Να επιστραφεί στον κ. Τσακύρη ως πρόταση προσβλητική για τα δημοκρατικά ήθη»

Η «Δημοκρατική Μυτιλήνη» για την πρόταση Τσακύρη. Τι θα προτείνει την Τετάρτη στο Συμβούλιο για τα «τραπεζάκια έξω»

Δημοσίευση 17/5/2020

«Να επιστραφεί στον κ. Τσακύρη ως πρόταση προσβλητική για τα δημοκρατικά ήθη»
' χρόνος ανάγνωσης

Με ανακοίνωση τους, οι αιρετοί Σύμβουλοι της παράταξης των πολιτών της Κοινότητας Μυτιλήνης «Δημοκρατική Μυτιλήνη» Στρατής Μπαλάσκας και Μίνα Αδαλή και με αφορμή τη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας την ερχόμενη Τετάρτη τοποθετούνται όσον αφορά την πρόταση Τσακύρη αλλά και για το σχεδιασμό ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης.

Πριν απ’ όλα σημειώνουν όμως ότι «σχεδόν εννέα μήνες στη δημοτική αρχή και παρά τις κατά καιρούς «κορώνες» περί του αντιθέτου και ο κ. Κύτελης αρνείται να εκχωρήσει μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου στοιχειώδεις ουσιαστικές αρμοδιότητες (που είχαν εκχωρηθεί από προηγούμενες δημοτικές αρχές) στο σύνολο των Κοινοτήτων του Δήμου και ιδιαίτερα στην Κοινότητα Μυτιλήνης την οποία και επιδεικτικά δείχνει να αγνοεί. Δυστυχώς, συνεχίζει η «Δημοκρατική Μυτιλήνη», επιδεικτικά σιωπά έναντι της προκλητικής στάσης της Δημοτικής Αρχής έναντι της Κοινότητας και η πλειοψηφία του Συμβουλίου της Κοινότητας με πρώτο τον Πρόεδρο της Αλέκο Κουζινόγλου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την πρόταση Τσακύρη

Η «Δημοκρατική Μυτιλήνη» καλεί το Συμβούλιο της Κοινότητας «να επιστρέψει στον Αντιδήμαρχο της πρότασή του για την πλατεία Σαπφούς χωρίς καν να συζητηθεί απορρίπτοντάς την ως πράξη προσβολής στα δημοκρατικά ήθη της πόλης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και τονίζει: «Με πρότασή του από την 21η Απριλίου ο Αντιδήμαρχος πολιτισμού Παναγιώτης Τσακύρης ζητά από το Συμβούλιο της Κοινότητας την έκδοση κανονιστικής πράξης σύμφωνα με την οποία «η πλατεία Σαπφούς , το παρκάκι της κουλμπάρας (sic), το πάρκο της Αγ. Ειρήνης, ο Δημοτικός Κήπος, να χρησιμοποιούνται μόνο ως χώροι πολιτιστικών και πνευματικών δράσεων».

Η πλατεία Σαπφούς είναι σημείο αναφοράς της σύγχρονης πόλης και των αγώνων της, πολιτικών και κοινωνικών. Δεν συζητάμε την παραμικρή έκπτωση σε αυτό.

Όσον αφορά «το παρκάκι της κουμπάρας» (περί της πλατείας στον Αϊ Γιάννη τον Αρμένη ο λόγος), το πάρκο Χατζηδήμου, το πάρκο της Αγίας Ειρήνης, το Δημοτικό Κήπο, χώρους που αναδεικνύουν το πρόσωπο της πλήρους εγκατάλειψης από τη Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης, ας κατατεθεί ένα σχέδιο διαχείρισης από τις αρμόδιες Αντιδημαρχίες. Τι θέλουν να κάνουν. Όχι γενικώς «πνευματικές δραστηριότητες» γιατί ενίοτε τα όρια της πνευματικής και της… εμπορικής δραστηριότητας για κάποιους είναι πολύ συγκεχυμένα. Και πριν απ’ όλα… ας κόψουν κανένα χορτάρι!».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και για τα τραπεζοκαθίσματα

Όσον αφορά το θέμα της ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στο ιστορικό Κέντρο η Δημοκρατική Μυτιλήνη» αναφέρει:

«Την Τετάρτη συζητάμε μετά από επιστολές που έφθασαν στην κοινότητα από το Σύλλογο Κατοίκων των συνοικιών Κουλμπάρα – Κιόσκι «το Κιρκινέτσι» και το Σύλλογο Εστίασης και Ψυχαγωγίας Μυτιλήνης «ΑΣΠΙΔΑ», η δυνατότητα ανάπτυξης δικτύου πεζοδρόμησης και τραπεζοκαθισμάτων από επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Ιστορικό Κέντρο της Μυτιλήνης και συγκεκριμένα της περιοχής Λαδάδικα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ιδιαίτερα ας σημειώσουμε ότι στα μέλη του Συμβουλίου της Κοινότητας διανεμήθηκε η ανακοίνωση της πλειοψηφούσας παράταξης «Με συνέπεια και ευθύνη όλοι για τη Μυτιλήνη» με την οποία χαρακτηρίζεται επιτυχημένη η παράνομη και εγκληματική σε βάρος κατοίκων και επαγγελματιών πρακτική της προηγούμενης Κοινοτικής Αρχής.

Δημόσια δηλώνουμε ότι μας βρίσκει σύμφωνους ως βάση συζήτησης η πρόταση του Συλλόγου των κατοίκων των συνοικιών Κουλμπάρα – Κιόσκι «το Κιρκινέτσι». Σύμφωνα με την πρόταση Νόμου της Κυβέρνησης τα έκτακτα μέτρα ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων και δικτύων πεζοδρόμησης θα ισχύουν έως 31 Δεκεμβρίου 2020.

Δεδομένου αυτού και πέραν των όσων αποφασίσουμε και τα οποία δεν μπορούν να υπερβαίνουν το μίνιμουμ της προστασίας του δημόσιου χώρου και των δικαιωμάτων των πολιτών, θεωρούμε απαραίτητο ΑΜΕΣΑ να ανατεθεί η εκπόνηση μελέτης για τη βελτίωση της κυκλοφορίας και την οργάνωση της στάθμευσης στο ιστορικό κέντρο και το παραλιακό μέτωπο της πόλης.

Όπως είναι γνωστό, με πρόταση των μελών του Συμβουλίου της Κοινότητας Μυτιλήνης από την παράταξη της «Δημοκρατικής Μυτιλήνης» προτάθηκε στο Δήμο Μυτιλήνης και εντάχθηκε στο τεχνικό πρόγραμμα του 2020 με προϋπολογισμό 20.000 ευρώ, η εκπόνηση μελέτης Σήμερα αν η απόφαση είχε υλοποιηθεί από τη Δημοτική αρχή θα συζητούσαμε την πεζοδρόμηση και την εξυπηρέτηση των επιχειρηματιών σε συνθήκες νομιμότητας και φυσικά και σε όφελος του συνόλου της κοινωνίας¨.

Η «Δημοκρατική Μυτιλήνη» καταλήγει τονίζοντας πως «άμεσα πρέπει να υπάρξει απόφαση από το Συμβούλιο της Κοινότητας που να καλεί τη Δημοτική αρχή να προχωρήσει στην ανάθεση της μελέτης και στην εφαρμογή της έτσι ώστε το Μάιο του 2021 να μη βρεθούμε να ξανασυζητάμε τα ίδια».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Μια γλυκιά βραδιά στον Μανταμάδο

Ο Σύλλογος Γυναικών Μανταμάδου μάς προσκαλεί σε μια παραδοσιακή γιορτή με λουκουμάδες, μουσική και κάψιμο στεφανιών
ΧΩΡΙΑ

Προτάσεις για το νερό στον Πολιχνίτο

Ο Ομότιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ Α. Κελεπερτζής προτείνει δύο άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις προς τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ για την αντιμετώπιση της θερινής λειψυδρίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο καύσωνας υποχωρεί αλλά η ζέστη μένει

Έως 38 βαθμούς κελσίου θα δείξει το θερμόμετρο στη Λέσβο αυτή την εβδομάδα. Δροσίζει από την Παρασκευή 1η Αυγούστου με μελτέμια στο Αιγαίο
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κάηκε απορριμματοφόρο της Δυτικής Λέσβου στη φωτιά του Σκαλοχωρίου

Η φωτιά σύμφωνα με μαρτυρίες ξεκίνησε σε χωράφι με ξερά χόρτα κοντά σε αποθήκη του Δήμου
ΧΩΡΙΑ

Φωτιά στο Σκαλοχώρι

Επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής της Λέσβου και εναέρια μέσα. Το μέτωπο έχει περιοριστεί
ΒΙΒΛΙΟ

Στην παραλία Βατερών, παρέα με δανεικό βιβλίο

Μια πρωτότυπη ενέργεια από την Βιβλιοθήκη της Βρίσας. Τοποθετήθηκαν στην παραλία τρεις βιβλιοφωλιές ώστε οι λουόμενοι να περάσουν δημιουργικά το χρόνο τους
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Φωτογραφική διαδρομή στα στενά της Μυτιλήνης

Η έκθεση της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης με τίτλο «Η ΦΕΜ μέσα στην πόλη», θα διαρκέσει καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου, από την 1η έως τις 31 του μήνα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Καλοκαιρινή περιήγηση στο Μουσείο του Σιγρίου και τα απολιθωμένα

Ξεχωριστή εμπειρία για όσους και όσες βρεθούν στο Μουσείο Φυσικής ιστορίας της Λέσβου με περιηγήσεις και παρουσιάσεις για όλες τις ηλικίες
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Φωτιά σε ξερά χόρτα στη Μυτιλήνη

Απέναντι από το εργοστάσιο της ΕΠΟΜ. Η πυρκαγιά περιορίστηκε γρήγορα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία
ΧΩΡΙΑ

Ένας μικρός άγγελος, επέστρεψε στον ουρανό

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια για την απώλεια της μικρής Χριστίνας από τη Γέρα που έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο
ΕΛΛΑΔΑ

Σε πύρινο κλοιό πολλές περιοχές της χώρας

Οκτώ μεγάλες φωτιές σε εξέλιξη, διεθνής συνδρομή ζητά η Ελλάδα
ΓΕΥΣΗ

Γεύσεις και μουσική στη 4η Γιορτή Γκιουζλεμέ στα Μιστέγνα

Μεγάλη συμμετοχή και ένθερμο κλίμα στη γιορτή που τίμησε την τοπική κουζίνα και την πολιτιστική ταυτότητα της Λέσβου