× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Για πρώτη φορά χωρίς... διαφωνίες!

Βέρρος και Μηταράκης συζήτησαν σε καλό κλίμα στην Αθήνα σε μια συνάντηση δίχως εκπλήξεις ή απρόοπτα

Γράφει ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ Δημοσίευση 15/5/2020

Για πρώτη φορά χωρίς... διαφωνίες!
' χρόνος ανάγνωσης

Χωρίς να προκύψουν ιδιαίτερες ειδήσεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρου, με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, στην Αθήνα. Σε ιδιαιτέρως καλό κλίμα, δίχως κάτι το συνταρακτικό, οι δύο άνδρες συζήτησαν τα τεκταινόμενα γύρω από το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα, που βρίσκεται συνεχώς στην επικαιρότητα γενικώς για τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και ειδικώς για τη Λέσβο.

Ο Ταξιάρχης Βέρρος ζήτησε αρχικά από τον Υπουργό να παραμείνουν σε εγρήγορση όλες οι μονάδες που δραστηριοποιούνται στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων της χώρας, κάτι που έχει δραστικά αποτελέσματα το τελευταίο διάστημα, περιορίζοντας κατά πολύ τις μεταναστευτικές ροές από τα απέναντι παράλια της Τουρκίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ασφαλώς, η πανδημία του κορονοϊού απασχόλησε αρκετά τη συζήτηση, ειδικότερα μετά τα τέσσσερα συνολικά κρούσματα Covid-19 που παρουσιάστηκαν μεταξύ των 70 μεταναστών, που διαμένουν στο χώρο που χρησιμοποιείται ως καραντίνα, στα Μεγάλα Θέρμα, μεταξύ Σκάλας Συκαμνιάς και Εφταλούς.

Νότης Μηταράκης και Ταξιάρχης Βέρρος συμφώνησαν πως είναι ευτυχής συγκυρία ότι τα εν λόγω κρούσματα προέκυψαν εντός του χώρου καραντίνας, διότι σε διαφορετική περίπτωση και με όσα συνέβαιναν από τις αρχές Μαρτίου μέχρι πριν από μία εβδομάδα, οι μετανάστες που έφταναν στις ακτές της βόρειας Λέσβου θα περιφέρονταν ακόμα στις παραλίες ή και στα γύρω χωριά, εντείνοντας την ανησυχία των κατοίκων στο άκουσμα των τεσσάρων επιβεβαιωμένων θετικών ελέγχων σε κορονοϊό. Υπό αυτό το πρίσμα, ο χώρος αυτός στα Μεγάλα Θέρμα θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται ως καραντίνα, για όσο διάστημα κρίνεται απαραίτητο ότι πρέπει να μείνουν εκεί οι συνολικά 70 μετανάστες (συμπεριλαμβανομένων των 4 κρουσμάτων), μέχρι να μεταφερθούν σε κάποια δομή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημειώνεται ότι οι τέσσερις μετανάστες παραμένουν απομονωμένοι, ουσιαστικά σε καραντίνα εντός του χώρου καραντίνας, στα Μεγάλα Θέρμα, ώντας ασυμπτωματικοί φορείς του ιού και θα ελεγχθούν εκ νέου τις επόμενες ημέρες. 

Πλέον, από όσα δύναται να συμπεράνει κανείς παρακολουθώντας τις εξελίξεις, γίνεται ξεκάθαρο ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές συμφωνούν πως οι χειρισμοί γύρω από την αναγκαιότητα της δημιουργίας νέων κλειστών κέντρων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά, ήταν λανθασμένοι και αποτελούν παρελθόν. Το γεγονός άλλωστε πως δεν έγινε η παραμικρή συζήτηση για μια νέα δομή στη Λέσβο, όπως είχαμε συνηθίσει όλο το προηγούμενο διάστημα σε αντίστοιχες τέτοιες συναντήσεις, φανερώνει εν πολλοίς και την αλλαγή στάσης της κυβέρνησης στο εν λόγω ζήτημα, μετά τα θλιβερά επεισόδια με τα ΜΑΤ που έλαβαν χώρα σε Καράβα, Διαβολόρεμα, αλλά και Παγανή.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κάηκε απορριμματοφόρο της Δυτικής Λέσβου στη φωτιά του Σκαλοχωρίου

Η φωτιά σύμφωνα με μαρτυρίες ξεκίνησε σε χωράφι με ξερά χόρτα κοντά σε αποθήκη του Δήμου
ΧΩΡΙΑ

Φωτιά στο Σκαλοχώρι

Επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής της Λέσβου και εναέρια μέσα. Το μέτωπο έχει περιοριστεί
ΒΙΒΛΙΟ

Στην παραλία Βατερών, παρέα με δανεικό βιβλίο

Μια πρωτότυπη ενέργεια από την Βιβλιοθήκη της Βρίσας. Τοποθετήθηκαν στην παραλία τρεις βιβλιοφωλιές ώστε οι λουόμενοι να περάσουν δημιουργικά το χρόνο τους
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Φωτογραφική διαδρομή στα στενά της Μυτιλήνης

Η έκθεση της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης με τίτλο «Η ΦΕΜ μέσα στην πόλη», θα διαρκέσει καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου, από την 1η έως τις 31 του μήνα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Καλοκαιρινή περιήγηση στο Μουσείο του Σιγρίου και τα απολιθωμένα

Ξεχωριστή εμπειρία για όσους και όσες βρεθούν στο Μουσείο Φυσικής ιστορίας της Λέσβου με περιηγήσεις και παρουσιάσεις για όλες τις ηλικίες
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Φωτιά σε ξερά χόρτα στη Μυτιλήνη

Απέναντι από το εργοστάσιο της ΕΠΟΜ. Η πυρκαγιά περιορίστηκε γρήγορα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία
ΧΩΡΙΑ

Ένας μικρός άγγελος, επέστρεψε στον ουρανό

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια για την απώλεια της μικρής Χριστίνας από τη Γέρα που έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο
ΕΛΛΑΔΑ

Σε πύρινο κλοιό πολλές περιοχές της χώρας

Οκτώ μεγάλες φωτιές σε εξέλιξη, διεθνής συνδρομή ζητά η Ελλάδα
ΓΕΥΣΗ

Γεύσεις και μουσική στη 4η Γιορτή Γκιουζλεμέ στα Μιστέγνα

Μεγάλη συμμετοχή και ένθερμο κλίμα στη γιορτή που τίμησε την τοπική κουζίνα και την πολιτιστική ταυτότητα της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκαλοχώρι

Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1η Αυγούστου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η καρδιά της Μυτιλήνης ξαναχτυπά στην παλιά Αγορά

Συνάντηση του Δημάρχου Παναγιώτη Χριστόφα με επιχειρηματίες και τον Εμπορικό Σύλλογο – Κοινές παρεμβάσεις για ένα πιο ελκυστικό εμπορικό περιβάλλον
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε απόσταση αναπνοής από τις ακτές μας τα τουρκικά αλιευτικά

Καταγγελίες για συστηματική παρουσία και παράνομη αλιεία – Ερώτηση Μεϊκόπουλου – Δούρου στη Βουλή για παραβιάσεις χωρικών υδάτων και αδράνεια των ελληνικών αρχών