× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μυτιλήνη – Θεσσαλονίκη με… το ΚΤΕΛ!

Ένα χρόνο έκλεισε η πρωτοποριακή γραμμή

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 8/3/2019

Μυτιλήνη – Θεσσαλονίκη με… το ΚΤΕΛ!

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε αυτές τις μέρες από τότε που το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Λέσβου ξεκίνησε το δρομολόγιο Μυτιλήνη - Θεσσαλονίκη. Αν και το δρομολόγιο αυτό δεν είναι γνωστό στο ευρύ κοινό, ωστόσο από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε αγκαλιάστηκε από ντόπιους και κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας, γιατί ήρθε να επιλύσει ένα υπαρκτό πρόβλημα και τα κατάφερε σε μεγάλο βαθμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα τελευταία χρόνια η σύνδεση της Λέσβου με τη Θεσσαλονίκη έχει καταστεί προβληματική, μετά τη διακοπή των ακτοπλοϊκών δρομολογίων που συνέδεαν τη Μυτιλήνη με τη συμπρωτεύουσα. Επιβάτες όλων των ηλικιών, μεταξύ των οποίων και αρκετοί φοιτητές, αναγκάζονταν έκτοτε να προβαίνουν σε έναν αγώνα… δρόμου με πολύωρες αναμονές αλλά και υψηλό κόστος μετακίνησης ώστε να καταφέρουν να φτάσουν στους προορισμούς τους.

Από το δρομολόγιο Μυτιλήνη - Θεσσαλονίκη όμως του Υπεραστικού ΚΤΕΛ εκτός από τη Λέσβο εξυπηρετούνται και τα υπόλοιπα νησιά, όπως η Λήμνος, η Χίος ακόμα και η Σάμος καθώς επίσης και το αντίστροφο, αφού πολλοί είναι και οι επιβάτες που ακολουθούν το αντίστοιχο δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη προς τα νησιά.

Μιλώντας στην «Π» ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Λέσβου Χρήστος Παράσχου εξηγεί:
«Πρόκειται για μια διασύνδεση που διευκολύνει τις τοπικές κοινωνίες γι’ αυτό και βρήκε ανταπόκριση από το επιβατικό κοινό. Ο επιβάτης βάζει τις αποσκευές του μέσα στο λεωφορείο χωρίς να κουράζεται ούτε στο λιμάνι της Μυτιλήνης, ούτε στο λιμάνι της Καβάλας. Το εκπτωτικό εισιτήριο που δίνουμε εμείς ως εταιρεία των 39 ευρώ μαζί για καράβι και λεωφορείο είναι πολύ χαμηλό και συμφέρον. Με αυτό το μικρό τίμημα φέρνουμε μικρά γκρουπ, αλλά και μεμονωμένους επιβάτες που έρχονται για τα προσκυνήματα της Λέσβου και που σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορούσαν να έρθουν. Πέρσι φέραμε πάρα πολύ κόσμο μεμονωμένο. Για παράδειγμα από τις Σέρρες μπορεί να κατεβεί κάποιος στο ΚΤΕΛ στη Θεσσαλονίκη. Κι από εκεί να μπει μέσα στο λεωφορείο με τα πράγματα του και να βγει στη Μυτιλήνη χωρίς καμιά επιπλέον ταλαιπωρία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Παράλληλα υπάρχει ανταπόκριση και στο θέμα των μικροδεμάτων που μπορεί κάποιος να στείλει από και προς τη Θεσσαλονίκη. Υπάρχει μια αποθήκη που είναι ανοιχτή από το πρωί μέχρι το βράδυ και Σάββατο και Κυριακή. Με αυτό το δεδομένο ό,τι ώρα και να πάει το λεωφορείο στον σταθμό, το δέμα παραμένει μέσα στην αποθήκη και ο παραλήπτης μπορεί να το λάβει ότι ώρα επιθυμεί.

Αναφερόμενος στον στόχο της στρατηγικής αυτής κίνησης των Υπεραστικών ΚΤΕΛ Λέσβου, ο κ. Παράσχου τονίζει: «Προσπαθούμε να βοηθήσουμε τον τόπο μας, αλλά πρέπει να μας βοηθήσει και η πολιτεία, όχι από θέμα χρημάτων αλλά από θέμα προβολής. Εμείς θέλουμε προβολή της γραμμής γιατί αποτελεί ένα εργαλείο για την ανάπτυξη του τουρισμού. Από τους επισκέπτες που έρχονται με τη γραμμή κερδίζει ο εστιάτορας, ο ξενοδόχος και όλες οι επιχειρήσεις που εμπλέκονται με τον τουρισμό. Κερδίζει δηλαδή όλος ο τόπος μας. Θέλουμε προβολή γιατί δεν είναι μόνο δικό μας το κέρδος, εμείς θα πάρουμε μόνο το λιγοστό ποσό του εισιτηρίου που είναι το 1/10 αυτών που θα κερδίσει ο τόπος από τον επισκέπτη που φέρνουμε εμείς».

Ο επιβάτης μπορεί να κλείσει το εισιτήριο για Θεσσαλονίκη είτε τηλεφωνικά στο 22510 28873 είτε μέσω της σελίδας των ΚΤΕΛ στο διαδίκτυο www.ktel-lesvou.gr.Τα δρομολόγια αναχωρούν κάθε Τετάρτη στις 10 το πρωί και κάθε Σάββατο στις 9:30 το πρωί από Μυτιλήνη ενώ από Θεσσαλονίκη κάθε Τετάρτη και Σάββατο στις 6 παρά 15 το απόγευμα.

*Το παρόν άρθρο δημοσιεύτηκε στο free press περιοδικό ΠΛΑΤΕΙΑ

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες