H σημερινή μέρα 12η Μαΐου, είναι αφιερωμένη στις Νοσηλεύτριες και τους Νοσηλευτές και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης με πρωτοβουλία του προέδρου, Στρατή Κλεάνθη τίμησαν τις νοσηλεύτριες και νοσηλευτές του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, προσφέροντας γλάστρες και λουλούδια!
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα, ο Σύλλογος επισημαίνει:
«Η υγειονομική κρίση που μαίνεται εδώ και δύο μήνες αναδεικνύει τη σημασία του δημόσιου συστήματος υγείας για την κοινωνία ,που παρά τα τεράστια διαχρονικά προβλήματά του, ανταποκρίθηκε επαρκώς .
Οι νοσηλεύτριες και οι νοσηλευτές μας, αποτελούν τη ραχοκοκαλιά οποιουδήποτε συστήματος υγείας και πρέπει να απολαμβάνουν τον σεβασμό και την τιμή που τους αξίζει
Οι ελλείψεις προσωπικού και η υποχρηματοδότηση του συστήματος αποτελούν διαχρονικά δομικό πρόβλημα της λειτουργίας του ΕΣΥ.
Χωρίς επαρκές προσωπικό, με αναλογίες νοσηλευτή / ασθενή κάτω από τα όρια ασφαλείας και σταδιακή άνοδο του μέσου όρου ηλικίας.
Εμείς τη σημερινή μέρα ως σύλλογος επιλέγουμε ,να τιμήσουμε και να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους μας με λουλούδια, που θα μοιράσει το Δ.Σ. το πρωί επισκεπτόμενο τα νοσηλευτικά τμήματα.
Παράλληλα τονίζουμε ότι πλέον ,η υγειονομική κρίση υπέδειξε ξεκάθαρα του τι πρέπει να γίνει για την θωράκιση του νοσοκομείου μας.
Παράλληλα καλούμε τους συμπολίτες μας ,αφού πρώτα τους ευχαριστήσουμε για τον σεβασμό που επέδειξαν τις μέρες της καραντίνας, έτσι να συνεχίσουν να πράττουν, τόσο προς το προσωπικό υπακούοντας στις οδηγίες, όσο και στα μέτρα προσωπικής προστασίας.»