Εκπαίδευση στην αντιμετώπιση των σεισμών
Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου στη Μυτιλήνη σεμινάριο για τον σεισμικό κίνδυνο και τα μέτρα πρόληψης
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/2/2025

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και την Έδρα UNESCO για τα Γεωπάρκα και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη Νησιωτικών και Παράκτιων Περιοχών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, διοργάνωσαν την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα : «Σεισμικός Κίνδυνος στο Αιγαίο και Μέτρα Πρόληψης και Προστασίας»
Το σεμινάριο απευθύνονταν σε εκπαιδευτικούς και είχε στόχο την ενημέρωση τους σχετικά με την αποτελεσματική αντιμετώπιση του σεισμικού κινδύνου. Μιλώντας στην κάμερα του «Ν» Διευθυντής του Μουσείου καθηγητής Νίκος Ζούρος μεταξύ άλλων τόνισε: «γνωρίζουμε πως ο σεισμικός κίνδυνος είναι ένας κίνδυνος ο οποίος δεν ξέρουμε πότε θα χτυπήσει. Ταυτόχρονα όμως γνωρίζουμε πως η Ελλάδα είναι μια χώρα με έντονη σεισμικότητα. Για αυτό πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι, κι ο καλύτερος τρόπος είναι να γνωρίζουμε τα στοιχεία που συνδέονται με την διακινδύνευση στη Λέσβο. Καθώς επίσης να γνωρίζουμε με ποιό τρόπο μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις μπορούμε να κάνουμε την κοινότητα μας, τα σχολεία, τους μαθητές της Λέσβου πιο έτοιμους να αντιμετωπίσουν και να αντιδράσουν στην περίπτωση ενός σεισμού.
Από την πλευρά της η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου Κατερίνα Στρατάκη σημείωσε πως οι πρόσφατοι σεισμοί στην ευρύτερη περιοχή της Σαντορίνης έκαναν αναγκαία μια ενημέρωση των εκπαιδευτικών για τους σεισμούς και ευχαρίστησε τον κ. Ζούρου και την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα που έγινε από την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης
Στο σεμινάριο συμμετείχαν εισηγητές από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.
Δείτε το βίντεο