× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μια διαφορετική Πρωτομαγιά!

Συγκέντρωση στην Πλατεία Σαπφούς από την Συνέλευση εργαζομένων,ανέργων και συνδικαλιστών και απεργούς της Υπηρεσίας Ασύλου

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 1/5/2020

Μια διαφορετική Πρωτομαγιά!

Μια διαφορετική Πρωτομαγιά ήταν η φετινή λόγω των μέτρων προφύλαξης διασποράς του κορονοϊού. Η Συνέλευση εργαζομένων, ανέργων και συνδικαλιστών Λέσβου καθώς και απεργοί της Υπηρεσίας Ασύλου συγκεντρώθηκαν το πρωί της Παρασκευής 1ης Μαίου στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης, τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά. Στην παρέμβαση του ο γιατρός Στρατής Παυλής, εκ μέρους της Συνέλευσης, υπογράμμισε, ότι κυβέρνηση και εργοδοσία σε κοινό μέτωπο μπροστά στην πανδημία κλιμακώνουν την επίθεση στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, στις δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες. Επιδοτούν γενναία το κεφάλαιο και δίνουν επιδόματα πείνας στα εκατομμύρια εργαζόμενους των επιχειρήσεων που έβαλαν λουκέτο. Σε άλλο σημείο της παρέμβασης του ο κ.Παυλής υποστήριξε ότι «γενικεύονται οι ευέλικτες μορφές εργασίας, η κατάργηση των ΣΣΕ, η ένταση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, η επανεμφάνιση της απλήρωτης και της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας». Τέλος,κάλεσε σε άμεση ανάπτυξη της δράσης και της αντίστασης, μακριά από τα καλέσματα υποταγής και εθνικής ομοψυχίας. «Δίνουμε τη μάχη, αγωνιζόμαστε τώρα, για να μην περάσουν οι σχεδιασμοί κυβέρνησης – κεφαλαίου. Στηρίζουμε και είμαστε αλληλέγγυοι στους συμβασιούχους της υπηρεσίας ασύλου» κατέληξε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια χαιρετισμό στη συγκέντρωση, απηύθυνε, η απεργός της Υπηρεσίας Ασύλου Χριστίνα Καλλέργη η οποία τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι οι απολύσεις εργαζομένων που έχουν γίνει στην Υπηρεσία από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου είναι εκδικητικές καθώς «πρόκειται για εργαζόμενους που ήταν τα ιδρυτικά μέλη του Σωματείου».

Αναλυτικά η παρέμβαση της κ.Καλλέργη στο βίντεο που ακολουθεί.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ