× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αντιδρά ο Μουτζούρης, σιωπά ο Κύτελης, «πάμε για άλλα» ο Μηταράκης

«Σήμερα είναι Δευτέρα» για τα κομματικά αυτοδιοικητικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που είδαν την εξαγγελία για αποχώρηση από το νησί 1500 αιτούντων άσυλο να αποδεικνύεται άλλη μια εξαγγελία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/4/2020

Αντιδρά ο Μουτζούρης, σιωπά ο Κύτελης, «πάμε για άλλα» ο Μηταράκης
Φωτό Αρχείου
' χρόνος ανάγνωσης

Την αντίδραση του περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη προκάλεσε η ακύρωση της μετακίνησης 1500 προσφύγων και αιτούντων άσυλο από τη Μόρια, συνολικά 2.380 από τα νησιά που πλήττονται από το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα.
Με ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, κατά πως συνηθίζει να κάνει, ο κ. Μουτζούρης δήλωσε «απογοητευμένος» ενώ σημείωσε με νόημα ότι «καμία δικαιολογία δεν είναι πλέον αποδεκτή».

Την ίδια ώρα απόλυτη σιωπή επικρατεί από τη δημοτική αρχή του Δήμου Μυτιλήνης. Η οποία με δελτίο τύπου το απόγευμα της Λαμπροδευτέρας είχε σπεύσει να ανακοινώσει τη μετακίνηση ως αποτέλεσμα ενεργειών και επαφών του ίδιου του Δημάρχου!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην ανάρτηση του ο κ. Μουτζούρης αναφέρει: «Μεγάλη απογοήτευση όλων των βορειοαιγαιοπελαγιτων απο την μη πραγματοποίηση της πολυανακοινωθείσας (και πολυδιαφημισθείσας) από την Μεγάλη Δευτέρα απομακρύνσεως σήμερα Σάββατο 1.500 παράνομων μεταναστων. Στα μέσα της εβδομάδας ο αριθμός των 1.500 είχε μειωθεί σε ... 400 και τελικώς φθάσαμε στους μηδέν! Καμία δικαιολογία δεν είναι πλέον αποδεκτή».

Ας σημειωθεί εδώ ότι εκτός της σιωπής του κ. Κύτελη εντυπωσιάζει πλέον η απόλυτη σιωπή των Κοινοτήτων πέριξ του καταυλισμού και φυσικά όλων των φορέων του νησιού στους οποίους δραστηριοποιούνται κομματικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και ο… Μηταράκης!
Την ίδια ώρα ο υπουργός μετανάστευσης και ασύλου ανακαλύπτει νέους τρόπους αντιμετώπισης της κρίσης. Με μια ακόμα συνέντευξη του, αυτή τη φορά στο ΣΚΑΙ, π κ. Μηταράκης ανακαλύπτει ότι «η επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου είναι το κλειδί τόσο για τον πολλαπλασιασμό των απελάσεων όσο και την μείωση των δομών φιλοξενίας αιτούντων ασύλου».

Συγκεκριμένα είπε ότι «η επιτάχυνση της διαδικασίας ασύλου είναι το κλειδί για να μην δημιουργούμε νέες δομές, να μην αυξάνονται οι διαμένοντες και τελικά να σας πω κάτι πολύ σημαντικό, συμβάλει και στο να μπει ένα φρένο στις ροές. Να ξέρουν ότι η χώρα μας πλέον δεν είναι ανοιχτή στη μετανάστευση για αυτούς που δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας. Και αυτή είναι μια ξεκάθαρη πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης».

Επίσης ο κ. Μηταράκης αποκρύπτοντας ότι οι πολυθρύλητες απελάσεις από 1ης Ιανουαρίου είναι ελάχιστες όσες ήταν και από την αρχή της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνει ότι ξεκινά (ξανά) απελάσεις.

«Όσοι δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας στόχος της Κυβέρνησης είναι να πολλαπλασιάσουμε φέτος τις απελάσεις στις χώρες προέλευσης ή στην Τουρκία αυτών που έχουν μπει και τελικά η αίτησή τους κρίνεται αβάσιμη» είπε.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η «HELP» Λέσβου παρουσιάζει τον ετήσιο απολογισμό

Εκδήλωση το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Elysion με παρουσίαση του κοινωνικού έργου της Οργάνωσης
Η «HELP» Λέσβου παρουσιάζει τον ετήσιο απολογισμό
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Όταν η πράσινη επιχειρηματικότητα γίνεται πράξη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Φοιτήτριες και φοιτητές παρουσίασαν καινοτόμες προτάσεις για βιώσιμα νησιά-Νέες ιδέες για το μέλλον των νησιών από το Τμήμα Περιβάλλοντος
Όταν η πράσινη επιχειρηματικότητα γίνεται πράξη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκδήλωση για το Ασφαλιστικό ‑ Συνταξιοδοτικό από το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών

Μέσω της μέσω της πλατφόρμας Zoom την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα
Εκδήλωση για το Ασφαλιστικό ‑ Συνταξιοδοτικό από το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συλληψη 17χρονου με πλαστό διαβατήριο

Την Κυριακή 25 Ιανουαρίου το βράδυ στο αεροδρόμιο του νησιού
Συλληψη 17χρονου με πλαστό διαβατήριο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εντατικοί έλεγχοι για κράνος στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Συνολικά βεβαιώθηκαν 10 παραβάσεις
Εντατικοί έλεγχοι για κράνος στα νησιά του Βορείου Αιγαίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας

Ο Σύλλογος πραγματοποιεί εκδήλωση την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Royal Olympic Hotel στις 11 το πρωί
Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής

Συνεργασία Ομίλου Πειραιώς και Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ευεργέτουλα
Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί μετά το άνοιγμα του Τριωδίου
Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Συλλυπητήριο μήνυμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού

Για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
Συλλυπητήριο μήνυμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού
ΑΤΖΕΝΤΑ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στη Μυτιλήνη
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Όταν η γνώση γίνεται ασπίδα για την ψυχική ανθεκτικότητα της κοινωνίας

Θετική ανταπόκριση στην εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών Ψυχικής Υγείας από τον Ερυθρό Σταυρό
Όταν η γνώση γίνεται ασπίδα για την ψυχική ανθεκτικότητα της κοινωνίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Κοινότητα Μανταμάδου
Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη