Συνεχίζεται η προσπάθεια αξιοποίησης της περιουσίας στη Δυτική Λέσβο
Βγαίνει σε δημοπρασία παλιό καφενείο στη Μήθυμνα και το σφαγείο της Ερεσού
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/2/2025

Συνεχίζει την προσπάθεια αξιοποίησης της δημοτικής του περιουσίας ο Δήμος Δυτικής Λέσβου και η αρμόδια αντιδημαρχία Προγραμματισμού που έχει αναλάβει την καταγραφή και τακτοποίηση όλων των γραφειοκρατικών ζητημάτων που σχετίζονται με αυτή. Συνολικά η περιουσία της Δυτικής Λέσβου αριθμεί τον εντυπωσιακό αριθμό των 1.800 ακινήτων.
Στις 7 Φεβρουαρίου βγαίνει σε δημοπρασία το παλιό καφενείο στη Μήθυμνα και μάλιστα με πολύ χαμηλό μίσθωμα 150 ευρώ. Ο λόγος που το ενοίκιο θα είναι τόσο μικρό είναι επειδή το συγκεκριμένο κτίριο είναι παραμελημένο και χρήζει σημαντικών παρεμβάσεων στις οποίες πρέπει απαραίτητα να προχωρήσει ο νέος διαχειριστής του χώρου.
Ένα μεγάλο κεφάλαιο που σχετίζεται με τα περιουσιακά στοιχεία και τις επιχειρήσεις που έχει στα χέρια του ο Δήμος Δυτικής Λέσβου είναι και τα σφαγεία. Ειδικότερα το σφαγείο της Ερεσού η διαχείριση του οποίου είναι στο Δήμο αναμένεται να επαναδημοπρατηθεί το επόμενο διάστημα αφού ο πρώτος διαγωνισμός που έγινε πριν λίγο καιρό ήταν άκαρπος.
Από εκεί και πέρα τα δύο άλλα σφαγεία σε Μανταμάδο και Σκαλοχώρι ανήκουν μεν ιδιοκτησιακά στην Δυτική Λέσβο ωστόσο η διαχείρισή τους γίνεται από την ΑΔΕΛ. Τα δύο σφαγεία λειτουργούν κανονικά με μίσθωση που είχε γίνει από την διοίκηση της εταιρείας επί της Δημοτικής Αρχής Γαληνού.
Στόχος του δήμου είναι σταδιακά τα επόμενα χρόνια τα περιουσιακά στοιχεία που διαχειρίζεται η Διαδημοτική Αναπτυξιακή Εταιρεία να περάσουν στην διαχείρισή του. Η μετάβαση ωστόσο θα γίνει ομαλά ώστε να μην προκύψουν αναταράξεις στην λειτουργία της ΑΔΕΛ. Ήδη τον προηγούμενο χρόνο πέρασαν στο δήμο οι πηγές της Εφταλούς, το κάμπινγκ του Μολύβου ενώ το επόμενο διάστημα θα περάσουν και τα ιαματικά Λουτρά του Λισβορίου.