«Η αναγνώριση, είναι πράξη δημοκρατίας»
Μια φωτεινή εξαίρεση του κανόνα της «μικροπολιτικής», είναι οι παρεμβάσεις του Άρη Ελευθερίου καθ΄όλη την περίοδο διεργασιών της διάσπασης του δήμου Λέσβου
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/3/2019

Τη στιγμή που έφτασε η ώρα και το «πάνδημο» αίτημα για τη διάσπαση του δήμου Λέσβου, γίνεται πραγματικότητα, παρατηρούνται δυστυχώς πλείστες αναδιπλώσεις που αποδεικνύουν τελικά μάλλον το αντίθετο. Ότι δηλαδή, το «πάνδημο» αυτό αίτημα, χρησιμοποιήθηκε από κομματικούς παράγοντες που φορούν τον μανδύα του «αυτοδιοικητικού» -και όχι μόνο- στο πεδίο της «μικροπολιτικής» και των κομματικών συμφερόντων. Η αναδίπλωση του βουλευτή Λέσβου της ΝΔ Χαράλαμπου Αθανασίου στο θέμα της διάσπασης είναι η πιο χαρακτηριστική.
Υπάρχουν όμως και φωτεινές εξαιρέσεις στον κανόνα της «μικροπολιτικής». Όπως αυτή του τέως δημάρχου Καλλονής Άρη Ελευθερίου. Ο οποίος πρωτοστάτησε στις αυτοδιοικητικές πρωτοβουλίες που ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια για να κατατεθεί πάνδημα το αίτημα της διάσπασης του δήμου Λέσβου και στην πορεία άσκησε έως και σκληρή κριτική για τους χειρισμούς του όλου θέματος, εκ μέρους της κυβέρνησης.
Μάλιστα την περίοδο που φαινόταν πως η διάσπαση θα πήγαινε κλασικά στις… Καλένδες, με ανάρτησή του στο facebook είχε επιτεθεί στα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά στην κυβέρνηση:
Ενώ είχε σημειώσει χαρακτηριστικά: «Αν τελικά δεν γίνει η υπεσχημένη διάσπαση του δήμου, ορισμένοι θα επιβεβαιώσουν την φήμη τους ως αναξιόπιστοι». Προκαλώντας –δεδομένης της καλής σχέσης του ιδίου με αρκετά στελέχη της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβου, ποικίλες αντιδράσεις.
Η συνέχεια όμως, διέψευσε τους φόβους του κ. Ελευθερίου και το πολύ σημαντικό στις δύσκολες μέρες που διανύουμε δεν είναι ότι τελικά έγινε πραγματικότητα η δέσμευση της κυβέρνησης. Αλλά ότι υπάρχουν και κάποιοι που δεν κάνουν τυφλωμένοι από φανατισμό μόνο αντιπολίτευση ή μόνο συμπολίτευση. Αλλά ό,τι πιστεύουν ότι είναι ικανό για να φέρει ένα καλό αποτέλεσμα.
Σήμερα λοιπόν ο Άρης Ελευθερίου επέστρεψε στο διαδίκτυο με το εξής χρήσιμο για όλους μήνυμα: «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη. Η μόνη κυβέρνηση που είχε την πολιτική βούληση για τη διάσπαση. Η αναγνώριση είναι πράξη δημοκρατίας». Και λέμε χρήσιμο, γιατί μέσα σε όλον τον χαμό, ξεχνούν πολλοί ότι η δεκαετής προσδοκία διάσπασης, έγινε τελικά πράξη. Δεν είναι κακό να ειπωθεί και ένα «μπράβο»…