× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Όλο και μεγαλώνει ο μποναμάς... για τις ακτοπλοϊκές εταιρείες

Στα 265 εκατ. ευρώ οι κοινοτικοί πόρου που θα κατευθυνθούν για την κατασκευή νέων πλοίων δήλωσε ο Στυλιανίδης από την Σύρο

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ Δημοσίευση 21/1/2025

Όλο και μεγαλώνει ο μποναμάς... για τις ακτοπλοϊκές εταιρείες
' χρόνος ανάγνωσης

Σήμερα, Τρίτη 21 Ιανουαρίου, ο κ. Στυλιανίδης ανακοίνωση πως το πρόγραμμα για αντικατάσταση των πλοίων σε συγκεκριμένες άγονες γραμμές ξεκίνησε από τα 80 εκατ. ευρώ των και μετά από την διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ανέβει στα 265 εκατ. ευρώ. Ο κ. Στυλιανίδης επισήμανε πως «Η αποστολή μας είναι διττή. Να κάνουμε σωστή και ολοκληρωμένη διαχείριση των ευρωπαϊκών πόρων και ταυτόχρονα να προκαλέσουμε τη μόχλευση των αναγκαίων ιδιωτικών επενδύσεων στον τομέα, ώστε να μπορούμε να μιλάμε για ένα σύνολο πόρων έως 2 δις ευρώ».

Σε ό,τι αφορά τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια, ο κ. Στυλιανίδης υπογράμμισε ότι επιδίωξη του υπουργείου είναι οι 12ετείς συμβάσεις. Ο ίδιος σχεδιασμός υπάρχει για το σύνολο των άγονων γραμμών του Αιγαίου, εφόσον βρεθούν κατάλληλα πλοία ή εταιρείες που είναι πρόθυμες να κατασκευάσουν τα κατάλληλα πλοία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχετικά με το κόστος των θαλασσίων μεταφορών, επισήμανε ότι στόχος της Κυβέρνησης, του Υπουργείου Ναυτιλίας αλλά και των συναρμόδιων υπουργείων, είναι να μην υπάρξει αύξηση των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτήριων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως δήλωσε «έχουμε ήδη ξεκινήσει διαβουλεύσεις με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και είμαστε σε επαφή με τα συναρμόδια υπουργεία, ακριβώς για να βρούμε βιώσιμες λύσεις. Θέλουμε να δώσουμε στον πολίτη τη δυνατότητα να επισκέπτεται τα νησιά μας και να μπορεί, όχι απλώς να τα συντηρεί σε επίπεδο οικονομικής ανάπτυξης, αλλά και να τα απολαμβάνει».

Όσον αφορά στο Μεταφορικό Ισοδύναμο, ο Υπουργός σημείωσε ότι με αυτόν τον τρόπο επιδιώκεται να μετριασθεί το μειονέκτημα που έχουν οι νησιώτικες περιοχές σε σχέση με τον ηπειρωτικό χώρο. «Γι’ αυτό», όπως τόνισε, «πρέπει να κοιτάξουμε, κυρίως, την κλαδική και χωρική διάσταση του μεταφορικού ισοδύναμου για να μπορέσει να βοηθήσει αποτελεσματικότερα τον επιβάτη και τον επιχειρηματία, προκειμένου να αποτελέσει μοχλό οικονομικής ανάπτυξης και όχι μηχανισμό εξισορρόπησης τιμών».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Καταγγελίες για χαμηλές τιμές στα κρασοστάφυλα της Ριόχα

Οι συνεταιρισμοί των αμπελουργών μιλούν για καταχρηστικές εμπορικές πρακτικές και αδυναμία κάλυψης του κόστους παραγωγής
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πτώση της αγροτικής παραγωγής στην Ελλάδα

Η πτώση αυτή συνδέεται με τις εκτεταμένες ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ντάνιελ» το φθινόπωρο του 2023.
ΑΓΡΟΤΕΣ

Εμπλοκή στις πληρωμές των προγραμμάτων ΟΕΦ

Κίνδυνο απώλειας ευρωπαϊκής χρηματοδότησης επισημαίνει η ΕΘΕΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΟΡΑ

Για ακόμα μία φορά, το πιο οικονομικό καρότσι στα Lidl

Στο πλαίσιο της ενέργειας, πραγματοποιήθηκε αγορά 44 βασικών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης από την εταιρεία ερευνών IWD
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η φωνή των νησιών εισακούστηκε – μείωση ΦΠΑ στο Βόρειο Αιγαίο»

«Το αίτημα των Επιμελητηρίων Βορείου Αιγαίου έγινε πράξη στην 89η ΔΕΘ» λέει ο Βαγγέλης Μυρσινιάς
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΓΡΟΤΕΣ

Μείον 32.000 δηλώσεις στο ΟΣΔΕ 2025

Η μελέτη των αιτήσεων αυτών θα αποκαλύψει πολλά από τα κριμένα μυστικά του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αποκαλυπτική συνέντευξη του αντιπροέδρου της ΠΕΦΑΣΥ Γιάννη Φλωριδη στο ρ/σ 99 FM ΣΤΟΝΗΣΙ
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Γυρίζουν την πλάτη οι ντόπιοι καταναλωτές στην αγορά της Μυτιλήνης;

Μειωμένος ο τζίρος των εκπτώσεων στα καταστήματα της πόλης το καλοκαίρι. Πανελλαδικό φαινόμενο χαρακτηρίζει το γεγονός ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου και προβλέπει δύσκολο χειμώνα για τις επιχειρήσεις
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Danza Pasion: The Hall of Dancesport στη Μυτιλήνη

Η αγαπημένη σχολή χορού σε νέο χώρο, γεμάτο ρυθμό, έμπνευση και κίνηση
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Παγκράτιο άθλημα για παιδιά Shootfighters C.S.A

Αυθεντική ελληνική πολεμική τέχνη για σωματική και ψυχική ενδυνάμωση
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με 25 ευρώ στο Αϊβαλί κάθε Πέμπτη

Κοινή απόφαση των ετιαρειών Jalem Tours, Ugur Jale και Turyol να προχωρήσουν σε μείωση της τιμής του εισιτηρίου για το δρομολόγιο Μυτιλήνη - Αϊβαλί - Μυτιλήνη
ΑΓΟΡΑ

Το Φυλλάδιο Lidl έχει βγει

Υψηλή ποιότητα, μοναδική φρεσκάδα και πάντα χαμηλές τιμές!
ΑΓΟΡΑ

Φροντιστήριο ΠΡΑΞΗ – Εκπαίδευση με στόχο, οργάνωση και αποτέλεσμα

Με 59 επιτυχίες στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις