× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Έδωσαν ρέστα οι Βρισαγώτες της Αθήνας

Στον ετήσιο αποκριάτικο χορό

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/3/2019

Έδωσαν ρέστα οι Βρισαγώτες της Αθήνας
' χρόνος ανάγνωσης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος αποκριάτικος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Βρισαγωτών της Αθήνας στην αίθουσα δεξιώσεων «Ορφέας» στην Καλλιθέα.

Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς τα τραπέζια σε όλη τη μεγάλη αίθουσα γέμισαν από συντοπίτες και φίλους. Το χορευτικό τμήμα του Πολιχνίτου,  πάντα απολαυστικό με τις τοπικές ενδυμασίες  και τους υπέροχες φιγούρες  του, ζωντάνεψε αποκριάτικα έθιμα, δημιούργησε ατμόσφαιρα και έδωσε το έναυσμα για να ξεκινήσει ο χορός.  Η ορχήστρα του Καλδέλη, με τους εξαιρετικούς μουσικούς και τραγουδιστές και ένα ευρύ  και ιδιαίτερα προσεγμένο ρεπερτόριο, με τα νησιώτικα να δίνουν πάντα τον τόνο, μας ταξίδεψε στην αγαπημένη μας Μυτιλήνη και έφερε τους μερακλήδες στην πίστα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Το κέφι του κόσμου, ήταν αδιάκοπο και στην πίστα συχνά επικρατούσε το αδιαχώρητο. «Συγκινητικές ήταν οι παρέες των φίλων και συγγενών, που πάντα τις θυμόμαστε να κάθονται μαζί στα γλέντια του χωριού, και ήταν πάλι αντάμα, πολλοί με τα παιδιά τους, παλικάρια και κοπέλες πια, και τα εγγόνια τους. Στη σκέψη όλων, το ένιωθες, ήταν η ευχή: Να είμαστε γεροί, να προσπαθήσουμε ενωμένοι, να ξαναφτιάξουμε το χωριό μας, να ξαναχορέψουμε στον Πλάτανο» εξηγεί στο «Ν» ο πρόεδρος του συλλόγου, Κώστας Σταυρινός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πριν ξεκινήσει το πρόγραμμα, ο Σύλλογός απένειμε στους μουσικούς κ. Κώστα Καλδέλη και κ. Παναγιώτη Βέργο τιμητικές πλακέτες  για τη σημαντική προσφορά τους στη μουσική του τόπου.

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες ο Αντιδήμαρχος Διοικητικού και υποψήφιος Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου κ. Γιάννης Φωστηρόπουλος,  η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Μαρία Μιχαλοπούλου, ο τέως Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, κ. Γιώργος Χρυσοβερίδης, ο πρόεδρος της ΟΛΣΑ και υποψήφιος Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου κ. Παναγιώτης Λασκαρίδης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πλωμαριτών Αττικής «Βενιαμίν Λέσβιος» κ. Βασίλης Βαλάκος.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βρισαγωτών Λέσβου Αθήνας θέλει να ευχαριστήσει όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους τον αποκριάτικο χορό, εκφράζοντας έτσι έμπρακτη αγάπη για τη Βρίσα, και στήριξή στον Σύλλογό της.

«Τη συλλογικότητα της εκδήλωσης αυτής πρέπει  και ελπίζουμε να διατηρήσουμε σε όλες τις μελλοντικές ενέργειες που αφορούν όχι μόνο στη διασκέδαση αλλά και τη νέα αρχή του χωριού μας. Γιατί μόνο όλοι μαζί και αποφασισμένοι θα πετύχουμε να ξαναφτιάξουμε  τη  Βρίσα μας, που μας περιμένει» κατέληξε ο κ. Σταυρινός.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Σοβαρές ελλείψεις εκπαιδευτικών στη Λέσβο διαπιστώνει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Κίνδυνος να μην λειτουργήσουν κανονικά τα ολοήμερα σχολεία του νησιού
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Περιοδεία του Εργατικού Κέντρου Λέσβου στην αγορά της Μυτιλήνης

Ενημέρωση για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο και κάλεσμα σε συλλαλητήριο την Πέμπτη στην πλατεία Σαπφούς
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΡΑΣΕΙΣ

Ένα νέο αμαξίδιο, ανάσα αξιοπρέπειας για τον Κώστα στην Ερμού

Χάρη στον Γιώργο Κοτοπούλη και τον Πρόδρομο Πατερέλλη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Νέα σχολική χρονιά με αναβαθμισμένες υποδομές στη Μυτιλήνη

Με ανακαινίσεις, νέους χώρους και σύγχρονο εξοπλισμό, ο Δήμος Μυτιλήνης αποδεικνύει ότι η Παιδεία μπαίνει στην πρώτη γραμμή!
ΑΤΖΕΝΤΑ

Το 51ο Φεστιβάλ ΚΝΕ‑Οδηγητή στη Μυτιλήνη

Με σύνθημα «Ανατρέπουμε το παλιό, ανοίγουμε τον δρόμο στο νέο. Σοσιαλισμός για να νικήσει το δίκιο!»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Μνήμη απελευθέρωσης: Σεπτέμβρης ’44 στη Λέσβο

Το ΚΚΕ καλεί σε εκδήλωση στα Τσαμάκια για την ιστορική μνήμη και τους σημερινούς αγώνες
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Νέες ειδικότητες, αλλά λιγοστές αιτήσεις στην ΣΑΕΚ Μυτιλήνης

Κινδυνεύει να χαθεί το παράρτημα της Καλλονής. Ελάχιστο ενδιαφέρον ακόμη και για το τμήμα Τουριστικών Επαγγελμάτων που θα λειτουργήσει εκεί -Συνέντευξη με τον διευθυντή Νίκο Μακαρώνη
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

«Να μπει τέλος σε πρακτικές που ντροπιάζουν το νησί»

Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης για τα περιστατικά κακοποίησης αλόγων σε πανηγύρια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου συμμετέχουν οι οικοδόμοι της Λέσβου

Η συγκέντρωση θα γίνει την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η φωνή των νησιών εισακούστηκε – μείωση ΦΠΑ στο Βόρειο Αιγαίο»

«Το αίτημα των Επιμελητηρίων Βορείου Αιγαίου έγινε πράξη στην 89η ΔΕΘ» λέει ο Βαγγέλης Μυρσινιάς
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Λιγότερα τροχαία στο Βόρειο Αιγαίο, περισσότερα θανατηφόρα

Ο μηνιαίος απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου