× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Έδωσαν ρέστα οι Βρισαγώτες της Αθήνας

Στον ετήσιο αποκριάτικο χορό

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/3/2019

Έδωσαν ρέστα οι Βρισαγώτες της Αθήνας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος αποκριάτικος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Βρισαγωτών της Αθήνας στην αίθουσα δεξιώσεων «Ορφέας» στην Καλλιθέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς τα τραπέζια σε όλη τη μεγάλη αίθουσα γέμισαν από συντοπίτες και φίλους. Το χορευτικό τμήμα του Πολιχνίτου,  πάντα απολαυστικό με τις τοπικές ενδυμασίες  και τους υπέροχες φιγούρες  του, ζωντάνεψε αποκριάτικα έθιμα, δημιούργησε ατμόσφαιρα και έδωσε το έναυσμα για να ξεκινήσει ο χορός.  Η ορχήστρα του Καλδέλη, με τους εξαιρετικούς μουσικούς και τραγουδιστές και ένα ευρύ  και ιδιαίτερα προσεγμένο ρεπερτόριο, με τα νησιώτικα να δίνουν πάντα τον τόνο, μας ταξίδεψε στην αγαπημένη μας Μυτιλήνη και έφερε τους μερακλήδες στην πίστα.

Το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Το κέφι του κόσμου, ήταν αδιάκοπο και στην πίστα συχνά επικρατούσε το αδιαχώρητο. «Συγκινητικές ήταν οι παρέες των φίλων και συγγενών, που πάντα τις θυμόμαστε να κάθονται μαζί στα γλέντια του χωριού, και ήταν πάλι αντάμα, πολλοί με τα παιδιά τους, παλικάρια και κοπέλες πια, και τα εγγόνια τους. Στη σκέψη όλων, το ένιωθες, ήταν η ευχή: Να είμαστε γεροί, να προσπαθήσουμε ενωμένοι, να ξαναφτιάξουμε το χωριό μας, να ξαναχορέψουμε στον Πλάτανο» εξηγεί στο «Ν» ο πρόεδρος του συλλόγου, Κώστας Σταυρινός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πριν ξεκινήσει το πρόγραμμα, ο Σύλλογός απένειμε στους μουσικούς κ. Κώστα Καλδέλη και κ. Παναγιώτη Βέργο τιμητικές πλακέτες  για τη σημαντική προσφορά τους στη μουσική του τόπου.

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες ο Αντιδήμαρχος Διοικητικού και υποψήφιος Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου κ. Γιάννης Φωστηρόπουλος,  η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Μαρία Μιχαλοπούλου, ο τέως Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, κ. Γιώργος Χρυσοβερίδης, ο πρόεδρος της ΟΛΣΑ και υποψήφιος Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου κ. Παναγιώτης Λασκαρίδης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πλωμαριτών Αττικής «Βενιαμίν Λέσβιος» κ. Βασίλης Βαλάκος.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βρισαγωτών Λέσβου Αθήνας θέλει να ευχαριστήσει όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους τον αποκριάτικο χορό, εκφράζοντας έτσι έμπρακτη αγάπη για τη Βρίσα, και στήριξή στον Σύλλογό της.

«Τη συλλογικότητα της εκδήλωσης αυτής πρέπει  και ελπίζουμε να διατηρήσουμε σε όλες τις μελλοντικές ενέργειες που αφορούν όχι μόνο στη διασκέδαση αλλά και τη νέα αρχή του χωριού μας. Γιατί μόνο όλοι μαζί και αποφασισμένοι θα πετύχουμε να ξαναφτιάξουμε  τη  Βρίσα μας, που μας περιμένει» κατέληξε ο κ. Σταυρινός.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Μεγάλη ανταπόκριση στις δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις

Πραγματοποιήθηκαν στον Μανταμάδο
ΑΤΖΕΝΤΑ

«Τυπική ανάπτυξη και δυσκολίες του παιδιού σχολικής ηλικίας»

Εκδήλωση από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Το παγκάκι της φιλίας»

Στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Χορηγούνται από ακτοπλοϊκές εταιρίες και την αεροπορική εταιρεία Sky Express για την μετάβαση των νεοδιόριστων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις περιοχές ανάληψης υπηρεσίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ενημερώθηκαν για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων

Ημερίδα από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλλονής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εβγαλε μαχαίρι και τον δάγκωσε...

Συνελήφθη 24χρονος στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

To Γενικό Λύκειο Αντισσας στη Χίο

Οι «μικροί πρέσβεις» του τουρισμού του Δ. Δυτικής Λέσβου κατάφεραν μέσα από τον δικό τους μαθητικό τουρισμό στη Χίο όχι μόνο να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού αλλά και να προβάλλουν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου τις ομορφιές της Δυτικής Λέσβου.
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη