× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στρατηγικές συνεργασίες για το 2025 από την ΟΛΣΑ

Εξετάζει συνεργασία για την επανεκκίνηση του θεσμού «Όλη η Ελλάδα Ένας Πολιτισμός»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/12/2024

Στρατηγικές συνεργασίες για το 2025 από την ΟΛΣΑ
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Με αφορμή την πρόσφατη ενημέρωση του Υπουργείου Πολιτισμού για την επιστροφή του θεσμού «Όλη η Ελλάδα Ένας Πολιτισμός» το 2025, η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ) σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς από τη Λέσβο, επιδιώκει να διερευνήσει τη δυνατότητα κοινής δράσης για την επόμενη χρονιά. Το εγχείρημα αυτό αναμένεται να δώσει μία νέα ώθηση στους συλλόγους, επιτρέποντάς τους να συμμετάσχουν σε μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, προσφέροντας νέες ευκαιρίες για την ανάδειξη και προβολή των τοπικών παραδόσεων και ταυτοτήτων.

Παράλληλα, η ΟΛΣΑ καλεί όλους τους συλλόγους που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του Υπουργείου να το κάνουν άμεσα, προκειμένου να εξασφαλίσουν την δυνατότητα συμμετοχής σε οικονομικές ενισχύσεις, προγράμματα αιγίδας και προώθησης μέσω των πολλών προσκλήσεων που εκδίδει το υπουργείο ανά έτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 2025, οι Λεσβιακοί σύλλογοι στην Αττική γιορτάζουν την 50η επέτειο από την ίδρυσή τους, μια ιδιαίτερη στιγμή για αναστοχασμό και ανανέωση των στόχων τους. Η ΟΛΣΑ προγραμματίζει μία σειρά από σημαντικές εκδηλώσεις για να σηματοδοτήσει αυτή την επέτειο, με κύριο εσωτερικό στόχο την ενίσχυση της βιωσιμότητας και της παρουσίας των συλλόγων στον σύγχρονο πολιτιστικό και κοινωνικό γίγνεσθαι.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 2025, οι σύλλογοι θα συμμετέχουν σε μια ημερίδα ή συνέδριο με θέμα το «Παρόν και το Μέλλον των Συλλόγων», ώστε να εξετάσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σε μία δύσκολη περίοδο, γεμάτη αβεβαιότητες για την πολιτιστική ταυτότητα και τη βιωσιμότητα των φορέων. Η ΟΛΣΑ, που έχει σταθερά προγραμματισμένες δράσεις για το νέο έτος, προγραμματίζει επίσης εκδηλώσεις όπως την κοπή της βασιλόπιτας (2 Φεβρουαρίου), τις συνελεύσεις για το κληροδότημα του Μίλτη Παρασκευαΐδη (9 Μαρτίου) και την αναθεώρηση του καταστατικού (6 Απριλίου).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πιο σημαντικό, ωστόσο, είναι ότι οι Λεσβιακοί σύλλογοι και η ΟΛΣΑ ενώνουν τις δυνάμεις τους με το κοινό όραμα να προωθήσουν την πολιτιστική κληρονομιά της Λέσβου, και το 2025, που συμπίπτει με τα 50 χρόνια από την ίδρυση των συλλόγων, αναμένεται να είναι έτος ενδυνάμωσης και αναγέννησης της κοινότητας.

Επιπλέον, η ΟΛΣΑ υποστηρίζει και συμμετέχει ενεργά στο ARTENS Festival 2024 «Our Homes», το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 18 έως 22 Δεκεμβρίου στον πολιτιστικό οργανισμό ARTENS στην Αθήνα. Το φεστιβάλ, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, αποσκοπεί στην προώθηση της σύγχρονης τέχνης και στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε κοινωνικά ζητήματα, όπως η ανισότητα και η υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η ΟΛΣΑ ως χορηγός επικοινωνίας συνεχίζει την πολύτιμη συνεργασία της με τον οργανισμό, με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και της πολιτιστικής δημοκρατίας.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Τρεις συλλήψεις για τις εμπρηστικές επιθέσεις και τον θάνατο της Βάγιας Νέστορα

ύο άνδρες και μία γυναίκα φέρονται να εμπλέκονται στις εμπρηστικές επιθέσεις κατά στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για ακόμη ένα άτομο
Τρεις συλλήψεις για τις εμπρηστικές επιθέσεις και τον θάνατο της Βάγιας Νέστορα
ΚΟΣΜΟΣ

Πάγωσε η ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ

Αμερικανικά πλήγματα σε σιδηροδρομικές γέφυρες του Ιράν
Πάγωσε η ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ
LIVE ΕΛΛΑΔΑ

«Τώρα Μιλάμε» στο Περιστέρι

Live ο ανοιχτός διάλογος των πολιτών με τον Αλέξη Τσίπρα
«Τώρα Μιλάμε» στο Περιστέρι
ΕΛΛΑΔΑ

Μάχη για την ζωή τους δίνουν οι διασωληνωμένοι εγκαυματίες

Συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης και ο οδηγός του βυτιοφόρου όπου ξέσπασε η φωτιά το πρωί της Πέμπτης στον Ασπρόπυργο Αττικής
Μάχη για την ζωή τους δίνουν οι διασωληνωμένοι εγκαυματίες
ΕΛΛΑΔΑ

Παραιτήθηκε ο Σωκράτης Φάμελλος

Δύο ημέρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ
Παραιτήθηκε ο Σωκράτης Φάμελλος
ΕΛΛΑΔΑ

Το δικαίωμα των νέων να παραμείνουν στα νησιά

Διαδικτυακή συζήτηση για τη νέα ευρωπαϊκή νησιωτική στρατηγική διοργανώνεται από τις «Φωνές για το Αρχιπέλαγος» και το Εργαστήριο Τοπικής και Νησιωτικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στις 15 Ιουλίου
Το δικαίωμα των νέων να παραμείνουν στα νησιά
ΕΛΛΑΔΑ

Νέος διευθύνων σύμβουλος στην Pernod Ricard Hellas ο Christian Seel

Αναλαμβάνει από την 1η Ιουλίου τη διοίκηση της ελληνικής θυγατρικής του ομίλου, έχοντας περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας σε κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές
Νέος διευθύνων σύμβουλος στην Pernod Ricard Hellas ο Christian Seel
ΕΛΛΑΔΑ

Παράταση για τις τουριστικές επενδύσεις στο Βόρειο Αιγαίο

Έως τις 24 Ιουλίου οι αιτήσεις στον Αναπτυξιακό Νόμο – Δικαίωμα συμμετοχής για νέα ξενοδοχεία, εκσυγχρονισμούς, glamping και επαναλειτουργία τουριστικών μονάδων σε Λέσβο, Λήμνο, Χίο, Σάμο και Ικαρία
Παράταση για τις τουριστικές επενδύσεις στο Βόρειο Αιγαίο
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ένα καλοκαίρι πολιτισμού και δημιουργίας στη Χίο

Συναυλίες, θέατρο, ημερίδες και δράσεις αφιερωμένες στη ναυτιλία και τον θαλάσσιο τουρισμό στο πρόγραμμα εκδηλώσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
Ένα καλοκαίρι πολιτισμού και δημιουργίας στη Χίο
ΕΛΛΑΔΑ

Ο Παρασκευαϊδης ζητά την τροποποίηση του «Ανακαινίζω Σπίτι»

«Αποκλείονται τα νέα ζευγάρια του 2026»
Ο Παρασκευαϊδης ζητά την τροποποίηση του «Ανακαινίζω Σπίτι»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Η Χίος γίνεται διεθνές κέντρο πολιτισμού με το 5ο «The Chios festival»

Από τις 27 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου προσωπικότητες παγκόσμιου κύρους από την επιστήμη, την ιστορία, την τέχνη και την επιχειρηματικότητα δίνουν το «παρών» στη μεγάλη επετειακή διοργάνωση.
Η Χίος γίνεται διεθνές κέντρο πολιτισμού με το 5ο «The Chios festival»
ΕΛΛΑΔΑ

Ο γιος του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου ανεβαίνει τα σκαλιά της εκκλησίας

Ο Γιάννης Μουτζούρης παντρεύεται τη Βαρβάρα Θεοδωρίκα σε μία από τις πιο λαμπερές κοσμικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού
Ο γιος του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου ανεβαίνει τα σκαλιά της εκκλησίας