× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στρατηγικές συνεργασίες για το 2025 από την ΟΛΣΑ

Εξετάζει συνεργασία για την επανεκκίνηση του θεσμού «Όλη η Ελλάδα Ένας Πολιτισμός»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/12/2024

Στρατηγικές συνεργασίες για το 2025 από την ΟΛΣΑ
' χρόνος ανάγνωσης

Με αφορμή την πρόσφατη ενημέρωση του Υπουργείου Πολιτισμού για την επιστροφή του θεσμού «Όλη η Ελλάδα Ένας Πολιτισμός» το 2025, η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ) σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς από τη Λέσβο, επιδιώκει να διερευνήσει τη δυνατότητα κοινής δράσης για την επόμενη χρονιά. Το εγχείρημα αυτό αναμένεται να δώσει μία νέα ώθηση στους συλλόγους, επιτρέποντάς τους να συμμετάσχουν σε μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, προσφέροντας νέες ευκαιρίες για την ανάδειξη και προβολή των τοπικών παραδόσεων και ταυτοτήτων.

Παράλληλα, η ΟΛΣΑ καλεί όλους τους συλλόγους που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του Υπουργείου να το κάνουν άμεσα, προκειμένου να εξασφαλίσουν την δυνατότητα συμμετοχής σε οικονομικές ενισχύσεις, προγράμματα αιγίδας και προώθησης μέσω των πολλών προσκλήσεων που εκδίδει το υπουργείο ανά έτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 2025, οι Λεσβιακοί σύλλογοι στην Αττική γιορτάζουν την 50η επέτειο από την ίδρυσή τους, μια ιδιαίτερη στιγμή για αναστοχασμό και ανανέωση των στόχων τους. Η ΟΛΣΑ προγραμματίζει μία σειρά από σημαντικές εκδηλώσεις για να σηματοδοτήσει αυτή την επέτειο, με κύριο εσωτερικό στόχο την ενίσχυση της βιωσιμότητας και της παρουσίας των συλλόγων στον σύγχρονο πολιτιστικό και κοινωνικό γίγνεσθαι.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 2025, οι σύλλογοι θα συμμετέχουν σε μια ημερίδα ή συνέδριο με θέμα το «Παρόν και το Μέλλον των Συλλόγων», ώστε να εξετάσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σε μία δύσκολη περίοδο, γεμάτη αβεβαιότητες για την πολιτιστική ταυτότητα και τη βιωσιμότητα των φορέων. Η ΟΛΣΑ, που έχει σταθερά προγραμματισμένες δράσεις για το νέο έτος, προγραμματίζει επίσης εκδηλώσεις όπως την κοπή της βασιλόπιτας (2 Φεβρουαρίου), τις συνελεύσεις για το κληροδότημα του Μίλτη Παρασκευαΐδη (9 Μαρτίου) και την αναθεώρηση του καταστατικού (6 Απριλίου).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πιο σημαντικό, ωστόσο, είναι ότι οι Λεσβιακοί σύλλογοι και η ΟΛΣΑ ενώνουν τις δυνάμεις τους με το κοινό όραμα να προωθήσουν την πολιτιστική κληρονομιά της Λέσβου, και το 2025, που συμπίπτει με τα 50 χρόνια από την ίδρυση των συλλόγων, αναμένεται να είναι έτος ενδυνάμωσης και αναγέννησης της κοινότητας.

Επιπλέον, η ΟΛΣΑ υποστηρίζει και συμμετέχει ενεργά στο ARTENS Festival 2024 «Our Homes», το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 18 έως 22 Δεκεμβρίου στον πολιτιστικό οργανισμό ARTENS στην Αθήνα. Το φεστιβάλ, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, αποσκοπεί στην προώθηση της σύγχρονης τέχνης και στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε κοινωνικά ζητήματα, όπως η ανισότητα και η υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η ΟΛΣΑ ως χορηγός επικοινωνίας συνεχίζει την πολύτιμη συνεργασία της με τον οργανισμό, με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και της πολιτιστικής δημοκρατίας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή

Πληροφορίες για εμπλοκή υπουργού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ψαρά: Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακό δείπνο για τον Μάκη Βορίδη στο Ηράκλειο

Δέχθηκε βροχή από αβγά μέσα σε γνωστό εστιατόριο
ΕΛΛΑΔΑ

Τρεις νέες βάσεις δεδομένων για τα χρέη πολιτών και επιχειρήσεων

Υπουργείο Οικονομίας και Τράπεζα της Ελλάδος δημιουργούν σύστημα «νέων Τειρεσιών» για πλήρη εικόνα των οφειλών
ΚΟΣΜΟΣ

Στις 250.000 η παραγωγή ελαιολάδου στην Τουρκία

Πρόβλημα για τους παραγωγούς της χώρας το υψηλό κόστος παραγωγής
ΕΛΛΑΔΑ

Παραίτηση – εξπρές στο ΠΑΣΟΚ

Ο Γιώργος Παπαβασιλείου υπέβαλε την παραίτησή του μία μέρα μετά τον διορισμό του ως διευθυντή του γραφείου του προέδρου του Κινήματος Νίκου Ανδρουλάκη δηλώνοντας ότι δεν θέλει να υπάρξει «καμία σκιά» στον αγώνα του ΠΑΣΟΚ για πολιτική αλλαγή
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επιστρέφει το «Τάλως» στο Βόρειο Αιγαίο

Νέος σχεδιασμός των δρομολογίων για να εξυπηρετηθεί η μεταφορά ζωοτροφών από το λιμάνι της Καβάλας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τρία νέα πυροσβεστικά οχήματα παρέλαβε ο Δήμος Λήμνου

Ενισχύεται η δυνατότητα παρέμβασης του Δήμου σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έργα ψηφιακού μετασχηματισμού 470.000 ευρώ στον Δήμο Λήμνου

«Έξυπνες» εφαρμογές σε υγεία, πολιτισμό, τουρισμό και πολιτική προστασία μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»
ΕΛΛΑΔΑ

Από τα social media ενημερώνονται οι Έλληνες

Τα social media εκτοπίζουν την τηλεόραση ως βασική πηγή ενημέρωσης – 58% των Ελλήνων εκτεθειμένοι σε παραπληροφόρηση
ΕΛΛΑΔΑ

Κοινό μέτωπο κατά της ευλογιάς με καθυστέρηση 15 μηνών

Ταχύτερες διαδικασίες για την ταφή των θανατωθέντων ζώων και την χορήγηση των αποζημιώσεων υποσχέθηκε η κυβέρνηση