Διεκδικούν μονιμοποίηση των συμβασιούχων υγειονομικών
Κινητοποιήσεις από το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας του Βορείου Αιγαίου στο πλαίσιο της πανελλαδικής ημέρας δράσης
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/12/2024
Το Σωματείο Εργαζομένων Κέντρων Υγείας Βορείου Αιγαίου συμμετείχε στις δράσεις της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που εργάζονται στην Υγεία πραγματοποιώντας συγκέντρωση στο προαύλιο του Νοσοκομείου Μυτιλήνης σήμερα Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου. Αντίστοιχες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στα Κέντρα Υγείας Χίου , Σάμου και Ικαρίας.
«Η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση παράτασης των συμβάσεων επικουρικού προσωπικού για ένα έτος είναι μια θετική εξέλιξη αλλά έχει σαν επακόλουθο την παράταση της εργασιακής ανασφάλειας των εργαζομένων.
Στους εργαζόμενους του προγράμματος 4.000 μέσω ΔΥΠΑ, οι οποίοι σε 8 χρόνια εργασίας δεν έλαβαν ούτε ευρώ αύξηση και ο μισθός τους είναι χαμηλότερος κατά πολύ από το μισθό του ανειδίκευτου εργάτη , η παράταση των συμβάσεων τους δημιουργεί την αντίστοιχη ανασφάλεια και εργασιακή ομηρία» αναφέρει η ανακοίνωση του Σωματείου και προσθέτει: «Καλούμε σύσσωμο το πολιτικό σύστημα της χώρας να αναληφθεί από κοινού πρωτοβουλία να ξεπεραστούν τα όποια συνταγματικά εμπόδια και να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι υγειονομικοί. Υπηρετούν 8 χρόνια με συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων. Περιττό να πούμε ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες».