× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Εκκληση για ουσιαστική βοήθεια στη Λήμνο κάνει ο Νάσος Ηλιόπουλος

Μίλησε στο «Ν» μετά την αυτοψία του στις καταστροφές ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 6/12/2024

Εκκληση για ουσιαστική βοήθεια στη Λήμνο κάνει ο Νάσος Ηλιόπουλος

Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, ο εκπρόσωπος Τύπου, βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος, επισκέφτηκε τη Λήμνο μαζί με κλιμάκιο του κόμματος για να εκτιμήσει τις καταστροφές που υπέστη το νησί λόγω των πρόσφατων φυσικών φαινομένων. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ν», ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στις σοβαρές ζημιές και τις συνέπειες για την τοπική κοινωνία, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στη δυσκολία των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Επισκεφτήκαμε το χωριό Κοντιά, όπου, δυστυχώς, υπήρξε απώλεια ανθρώπινης ζωής, και ένα χωριό το οποίο υπέφερε πολύ από τις καταστροφές», ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος. «Το πρώτο άμεσο μέτρο που χρειάζεται είναι να δοθούν άμεσα οι ενισχύσεις στους πληγέντες», υπογράμμισε, εκφράζοντας την ανησυχία του για την αργή αντίδραση των αρμοδίων φορέων. «Όταν φεύγαμε από το νησί, υπήρχαν ακόμη εγκλωβισμένοι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι δεν μπορούσαν να φτάσουν στις εκμεταλλεύσεις τους λόγω των καταστροφών στο αγροτικό δίκτυο», πρόσθεσε.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η κατάσταση επιδεινώθηκε από την αδυναμία του ΕΛΓΑ να παρέχει υποστήριξη άμεσα, σημειώνοντας ότι υπήρχαν παράπονα από τους κτηνοτρόφους ότι δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν με τις αρμόδιες υπηρεσίες. «Μιλάμε για ανθρώπους που δεν ξέρουν αν έχουν χάσει το σύνολο της παραγωγής τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Αριστεράς, τονίζοντας την ανάγκη για καλύτερη επικοινωνία και πιο άμεση αντίδραση στις φυσικές καταστροφές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια από τις σοβαρότερες καταγγελίες που έφερε στην επιφάνεια ο κ. Ηλιόπουλος αφορούσε τη διαχείριση των ρεμάτων στο χωριό Κοντιά. Όπως επισήμανε, η εκβολή του ρέματος, παρά τις προηγούμενες εργασίες καθαρισμού, ήταν μπλοκαρισμένη από φερτά υλικά και κορμούς δέντρων, γεγονός που συνέβαλε στη πλημμύρα του χωριού. «Αυτή η αμέλεια στις υποδομές είχε σοβαρές συνέπειες για τους κατοίκους», εξήγησε, προσθέτοντας ότι η τοπική κοινωνία χρειάζεται πιο στοχευμένα και συστηματικά μέτρα προστασίας.

Αναφερόμενος στην πολιτική αντιμετώπιση της κρίσης από την κυβέρνηση, ο κ. Ηλιόπουλος εξέφρασε την απογοήτευσή του για την έλλειψη ανταπόκρισης στα προβλήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων του νησιού. «Πρέπει να καταλάβουμε ότι η Λήμνος, δεν έχει την ίδια τουριστική ανάπτυξη με άλλα νησιά και στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην αγροτική παραγωγή», δήλωσε, επικρίνοντας την πολιτική της κυβέρνησης που φαίνεται να αγνοεί τις ανάγκες των αγροτικών περιοχών.

«Η πολιτεία φαίνεται να μετράει τα πάντα με βάση τις ψήφους, και όχι τις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων», σημείωσε ο κ. Ηλιόπουλος, καλώντας τα πολιτικά κόμματα να αναλάβουν δράση και να ακούσουν τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, πέρα από τις εκλογικές σκοπιμότητες.

Τέλος, ο κ. Ηλιόπουλος επεσήμανε την ανάγκη για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο στη χώρα, το οποίο να μην εξαρτάται μόνο από τον τουρισμό και τις μεγάλες κατασκευές, αλλά να στηρίζεται και στις τοπικές παραγωγικές δυνάμεις. «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη», κατέληξε, κάνοντας έκκληση για μια πιο ισχυρή πολιτική στήριξης των αγροτικών και παραγωγικών περιοχών της χώρας.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Κόβει την πίτα του ο Σύλλογος «Η Αγία Τριάδα» του Αφάλωνα

Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου στις 9:00 το βράδυ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρόσκληση για επιχορήγηση στους πολιτιστικούς συλλόγους της Μυτιλήνης

Απευθύνει ο Δήμος Μυτιλήνης και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού μέσω της αρμόδιας Διεύθυνσης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Παρέμβαση Νίκου Σηφουνάκη για το Εφετείο ‑ Δηλώνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα

Αναστάτωση στους κύκλους των δικηγόρων έχει προκαλέσει η είδηση ότι δεν μπορεί να γίνει η ανέγερση του Εφετείου στο σημείο που έχει υποδειχθεί. Αντίθετη άποψη έχει ο πρώην βουλευτής και Υπουργός
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Με χαμόγελα και ευχές η κοπή πίτας της Α`βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Μυτιλήνης

Μια ζεστή εκδήλωση για την έναρξη του νέου έτους
ΥΓΕΙΑ

Γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά για τα πληρώματα Ασθενοφόρων;

Ο βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, αναδεικνύει, με ερώτησή του, προς τους συναρμόδιους Υπουργούς την διάκριση, μεταξύ των πιστοποιημένων πτυχιούχων Ειδικότητας Διασωστών Πληρωμάτων Ασθενοφόρων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κοπή πίτας από τη Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης

Η καθιερωμένη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2025 στις 18:00, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λέσβου.
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ορκωμοσία τεσσάρων νέων μόνιμων υπαλλήλων στον Δήμο Μυτιλήνης

Παρουσία του Δήμαρχου Παναγιώτη Χριστόφα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο σεισμός και η ενδοοικογενειακή βία στο προσκήνιο

Η εκπομπή «Τα Παιδιά Παίζει» με τη Μαρία Χατζηγεωργίου και τον Θράσο Αβραάμ ανέδειξε τις προκλήσεις που έφερε ο πρόσφατος σεισμός και η δικαστική διαχείριση μιας συγκλονιστικής υπόθεσης ενδοικογενειακής βίας
ΧΩΡΙΑ

Στο Πλωμάρι o Παναγιώτης Χριστόφας

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Μαλλιαρό επιθεώρησε παρεμβάσεις που γίνονται στην περιοχή του Πλωμαρίου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πάνω από 200 κενές θέσεις στους Δήμους της Λέσβου

Στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας των Εργαζομένων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Εκλογές στον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Λέσβου

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου από τις 10 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι