× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ε.Ε.Ε.Κ. Λέσβου: Ένα παράδειγμα κοινωνικής δικαιοσύνης

Εκπαίδευση στη διαφορετικότητα και δράσεις κοινωνικής ενσωμάτωσης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/12/2024

Ε.Ε.Ε.Κ. Λέσβου: Ένα παράδειγμα κοινωνικής δικαιοσύνης
' χρόνος ανάγνωσης

Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΚ) Λέσβου, είναι  ένα παράδειγμα εκπαίδευσης στην κοινωνική ενσωμάτωση και στην αυτόνομη διαβίωση των μαθητών με αναπηρία. Αθόρυβα οι εκπαιδευτικοί και το βοηθητικό προσωπικό που εργάζεται εκεί, επιτελούν ένα σημαντικό έργο στην εκπαιδευτική διαδικασία, τη συμβουλευτική γονέων και στην ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων των μαθητών τους.

Αυτή την πολύ ωραία προσπάθεια, γνώρισαν σήμερα 4 Δεκεμβρίου οι μαθητές των δύο τμημάτων της Δ’ τάξης του 15ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης, που συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς των τάξεων, επισκέφθηκαν το Ε.Ε.Ε.Ε. Λέσβου σε ένα ταξίδι εκπαίδευσης στη διαφορετικότητα.

Οι μαθητές της Δ’ τάξης αφού έκοψαν από το σχολικό κήπο μαρούλι και ρόκα, προγραμμάτισαν την επίσκεψή τους με στόχο να φτιάξουν μαζί με τα παιδιά σάντουιτς με ντόπια προϊόντα και να κάνουν μαζί με τους μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ κοινές δράσεις με στόχο την κοινωνική συμπερίληψη των παιδιών με αναπηρία.

Οι μαθητές χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες. Άλλοι επισκέφθηκαν το θερμοκήπιο και τον κήπο του Εργαστηρίου, άλλοι παρακολούθησαν μαθήματα νοηματικής και γνώρισαν την τεχνολογία EyeHarp, μουσικής με τα μάτια, από την υπέροχη Αλεξάνδρα και άλλοι στο εργαστήριο αυτόνομης διαβίωσης ζωγράφισαν και έφτιαξαν το κολατσιό των μαθητών του ΕΕΕΕΚ.

Χάρισαν στο Εργαστήρι μία Χριστουγεννιάτικη κατασκευή που είχαν φτιάξει στο σχολείο και δέχτηκαν μικρά γλαστράκια με φυτά, που τους πρόσφεραν.

Ένα είναι το σίγουρο συμπέρασμα από την επίσκεψη αυτή. Με τη σωστή υποστήριξη και την προσπάθεια όλων μας, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια πιο ανοικτή, συμπεριληπτική και δίκαιη κοινωνία για τα άτομα με αναπηρία και όλα τα παιδιά.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 15ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης ευχαριστούν το Ε.Ε.Ε.Ε. Λέσβου, τον Διευθυντή Μιχάλη Βάρκα για την θερμή υποδοχή και όλα τα παιδιά για τα μαθήματα ήθους και ανθρωπιάς.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Σοβαρές ελλείψεις εκπαιδευτικών στη Λέσβο διαπιστώνει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Κίνδυνος να μην λειτουργήσουν κανονικά τα ολοήμερα σχολεία του νησιού
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Περιοδεία του Εργατικού Κέντρου Λέσβου στην αγορά της Μυτιλήνης

Ενημέρωση για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο και κάλεσμα σε συλλαλητήριο την Πέμπτη στην πλατεία Σαπφούς
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΡΑΣΕΙΣ

Ένα νέο αμαξίδιο, ανάσα αξιοπρέπειας για τον Κώστα στην Ερμού

Χάρη στον Γιώργο Κοτοπούλη και τον Πρόδρομο Πατερέλλη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Νέα σχολική χρονιά με αναβαθμισμένες υποδομές στη Μυτιλήνη

Με ανακαινίσεις, νέους χώρους και σύγχρονο εξοπλισμό, ο Δήμος Μυτιλήνης αποδεικνύει ότι η Παιδεία μπαίνει στην πρώτη γραμμή!
ΑΤΖΕΝΤΑ

Το 51ο Φεστιβάλ ΚΝΕ‑Οδηγητή στη Μυτιλήνη

Με σύνθημα «Ανατρέπουμε το παλιό, ανοίγουμε τον δρόμο στο νέο. Σοσιαλισμός για να νικήσει το δίκιο!»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Μνήμη απελευθέρωσης: Σεπτέμβρης ’44 στη Λέσβο

Το ΚΚΕ καλεί σε εκδήλωση στα Τσαμάκια για την ιστορική μνήμη και τους σημερινούς αγώνες
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Νέες ειδικότητες, αλλά λιγοστές αιτήσεις στην ΣΑΕΚ Μυτιλήνης

Κινδυνεύει να χαθεί το παράρτημα της Καλλονής. Ελάχιστο ενδιαφέρον ακόμη και για το τμήμα Τουριστικών Επαγγελμάτων που θα λειτουργήσει εκεί -Συνέντευξη με τον διευθυντή Νίκο Μακαρώνη
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

«Να μπει τέλος σε πρακτικές που ντροπιάζουν το νησί»

Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης για τα περιστατικά κακοποίησης αλόγων σε πανηγύρια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου συμμετέχουν οι οικοδόμοι της Λέσβου

Η συγκέντρωση θα γίνει την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η φωνή των νησιών εισακούστηκε – μείωση ΦΠΑ στο Βόρειο Αιγαίο»

«Το αίτημα των Επιμελητηρίων Βορείου Αιγαίου έγινε πράξη στην 89η ΔΕΘ» λέει ο Βαγγέλης Μυρσινιάς
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Λιγότερα τροχαία στο Βόρειο Αιγαίο, περισσότερα θανατηφόρα

Ο μηνιαίος απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου