× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αύριο Παρασκευή η κρίσιμη συνεδρίαση του ΣΑΣ

Μεγάλες αλλαγές στην άγονη γραμμή της Λήμνου. Κόβεται η προσέγγιση στην Καβάλα

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ Δημοσίευση 7/11/2024

Αύριο Παρασκευή η κρίσιμη συνεδρίαση του ΣΑΣ
' χρόνος ανάγνωσης

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα Πέμπτη 7 Νοεμβρίου συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών που είχε ως μοναδικό θέμα συζήτησης την αναμόρφωση του μισθώματος και των χαρακτηριστικών της άγονης γραμμής Λαύριο – Αη Στράτης – Λήμνος – Καβάλα. Η συνεδρίαση του ΣΑΣ, σύμφωνα με νεώτερη ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 8 του μήνα  στις 9.00 το πρωί.
Στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου το θέμα που αφορά την Λήμνο και τον Αη Στράτη αναφέρονται ως εξής: Καθορισμός δρομολογιακής γραμμής και χαρακτηριστικών αυτών, δυνάμει των διατάξεων της παρ. 2 του άρθρου 13 του  Ν. 4948/2022 (Α 125), προς εξυπηρέτηση της δρομολογιακής γραμμής «Λαύριο – Άγιος Ευστράτιος – Λήμνος και επιστροφή». Η παραπάνω διατύπωση του θέματος δείχνει πως κόβεται η προσέγγιση του πλοίου που θα εξυπηρετεί την γραμμή στην Καβάλα.

Το λιμάνι της Καβάλας είναι ο εγγύτερος ηπειρωτικός προορισμός για τους κατοίκους της Λήμνου και του Αη Στράτη και είναι βέβαιο πως θα υπάρξουν αντιδράσεις από την πλευρά των κατοίκων των δύο νησιών. Προφανώς η μη προσέγγιση στην Καβάλα γίνεται προκειμένου το πλοίου που θα εξυπηρετεί την γραμμή να έχει την δυνατότητα να εκτελεί και άλλα δρομολόγια. Πέρα από αυτό της άγονης γραμμής. Σε ότι αφορά την αύξηση του μισθώματος δεν γίνεται συγκεκριμένη αναφορά όπως είναι φυσικό.
Θυμίζουμε πως σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λήμνου το υπουργείο Ναυτιλίας προωθεί την δρομολόγηση στην συγκεκριμένη γραμμή του πλοίου «Πρέβελης».  Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Λήμνου το απόγευμα της Πέμπτης 7 Νοεμβρίου τονίζεται: «Η Δήμαρχος Λήμνου Ελεονώρα Γεώργα ζήτησε από τη γενική γραμματεία Ναυτιλίας να παραστεί στην συνεδρίαση διαδικτυακά από τη Ρόδο, όπου βρίσκεται για το τακτικό συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

Παραμένουμε σε επικοινωνία με το υπουργείο απαιτώντας άμεση λύση του προβλήματος».

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή

Πληροφορίες για εμπλοκή υπουργού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ψαρά: Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακό δείπνο για τον Μάκη Βορίδη στο Ηράκλειο

Δέχθηκε βροχή από αβγά μέσα σε γνωστό εστιατόριο
ΕΛΛΑΔΑ

Τρεις νέες βάσεις δεδομένων για τα χρέη πολιτών και επιχειρήσεων

Υπουργείο Οικονομίας και Τράπεζα της Ελλάδος δημιουργούν σύστημα «νέων Τειρεσιών» για πλήρη εικόνα των οφειλών
ΚΟΣΜΟΣ

Στις 250.000 η παραγωγή ελαιολάδου στην Τουρκία

Πρόβλημα για τους παραγωγούς της χώρας το υψηλό κόστος παραγωγής
ΕΛΛΑΔΑ

Παραίτηση – εξπρές στο ΠΑΣΟΚ

Ο Γιώργος Παπαβασιλείου υπέβαλε την παραίτησή του μία μέρα μετά τον διορισμό του ως διευθυντή του γραφείου του προέδρου του Κινήματος Νίκου Ανδρουλάκη δηλώνοντας ότι δεν θέλει να υπάρξει «καμία σκιά» στον αγώνα του ΠΑΣΟΚ για πολιτική αλλαγή
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επιστρέφει το «Τάλως» στο Βόρειο Αιγαίο

Νέος σχεδιασμός των δρομολογίων για να εξυπηρετηθεί η μεταφορά ζωοτροφών από το λιμάνι της Καβάλας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τρία νέα πυροσβεστικά οχήματα παρέλαβε ο Δήμος Λήμνου

Ενισχύεται η δυνατότητα παρέμβασης του Δήμου σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έργα ψηφιακού μετασχηματισμού 470.000 ευρώ στον Δήμο Λήμνου

«Έξυπνες» εφαρμογές σε υγεία, πολιτισμό, τουρισμό και πολιτική προστασία μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»
ΕΛΛΑΔΑ

Από τα social media ενημερώνονται οι Έλληνες

Τα social media εκτοπίζουν την τηλεόραση ως βασική πηγή ενημέρωσης – 58% των Ελλήνων εκτεθειμένοι σε παραπληροφόρηση
ΕΛΛΑΔΑ

Κοινό μέτωπο κατά της ευλογιάς με καθυστέρηση 15 μηνών

Ταχύτερες διαδικασίες για την ταφή των θανατωθέντων ζώων και την χορήγηση των αποζημιώσεων υποσχέθηκε η κυβέρνηση