× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κι άλλος φάκελος με ύποπτο περιεχόμενο

Αποδέκτης η βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/1/2019

Κι άλλος φάκελος με ύποπτο περιεχόμενο

Άλλος ένας φάκελος με ύποπτο περιεχόμενο και αποστολέα και πάλι από την Ινδία αλλά αυτή τη φορά αποδέκτη τη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, εντοπίστηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ν», υπήρξε άμεση ενημέρωση του Πανεπιστημίου σχετικά με το συγκεκριμένο φάκελο και αφού υπήρξε διαβεβαίωση ότι δεν αναμένεται κάτι σχετικό από την Ινδία, αυτός παρελήφθη από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Προκειμένου να ελεγχθεί το περιεχόμενο του.

Ας σημειωθεί ότι εντύπωση προκαλεί, ότι αυτή τη φορά ο φάκελος είχε αποδέκτη ονομαστικά, υπάλληλο του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Βιβλιοθήκη του ιδρύματος. Ενώ στο παρελθόν αποδέκτης ήταν η Πρυτανεία του ιδρύματος αλλά και οι Πρυτανείες των άλλων ιδρυμάτων που παρέλαβαν ανάλογους φακέλους αμέσως μετά το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Το οποίο ήταν και το πρώτο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα που παρέλαβε τέτοιο φάκελο με ύποπτο περιεχόμενο.

Όπως υποστηρίζεται από τις αστυνομικές αρχές, ο άγνωστος αποστολές αυτών των επιστολών που περιέχουν έντυπα με ισλαμιστικό περιεχόμενο εμποτισμένο με μια ουσία που προκαλεί ερεθισμό στη βλεννογόνο του στόματος και της μύτης όσων έρχονται σε επαφή με αυτόν, αναμένεται να στείλει τις επόμενες μέρες και άλλους φακέλου. Αυτή τη φορά όπως αποδεικνύεται από το τελευταίο φάκελο με αποδέκτες στελέχη Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων ή και άλλων υπηρεσιών με υπηρεσίες που γίνονται γνωστές διαδικτυακά. Κι αυτό γιατί θεωρείται ότι ο αποστολέας αντλεί στοιχεία από το Διαδίκτυο..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να θυμίσουμε ότι πριν από 20 περίπου μέρες, φάκελος με αποδέκτη την πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου Χρυσή Βιτσιλάκη, αναστάτωσε τη ζωή του Πανεπιστημίου Αιγαίου όταν προκάλεσε ενοχλήσεις στο βλεννογόνο του στόματος και της μύτης σε επτά άτομα που ήρθαν σε επαφή με το περιεχόμενο του. Το γεγονός είχε θέσει σε συναγερμό τις αστυνομικές αρχές στη Λέσβο. Ακολούθησε η αποκάλυψη της επιστολής πολλών τέτοιων επιστολών σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα πάντα με αποστολές από την Ινδία. Ενώ ένας τέτοιος φάκελος στάλθηκε και στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια, αυτό με αποδέκτη από το Ομάν.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Opening fiesta για το Braciera στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Την Πέμπτη 16 Μαΐου με τον dj Bobito
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τριήμερη επίσκεψη του υπουργού Μετανάστευσης στη Λέσβο

Το πρόγραμμα συναντήσεων και η κεντρική ομιλία για τις ευρωεκλογές
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η Ελλάδα να αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό κράτος»

Ο πολιτικός φορέας ΚΟΣΜΟΣ και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Πέτρος Κόκκαλης και Βασιλική Γραμματικογιάννη έστειλαν ανοιχτή επιστολή στην κυβέρνηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομιλία του Γραμματέα της Τ.Ε. του ΚΚΕ Κώστα Ρήγα στον Συνοικισμό

Η Σύσκεψη – συζήτηση με θέμα «Με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Μάη στις 7 το απόγευμα στην Μυτιλήνη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σε συνάντηση της ΚΕΔΕ ο Παναγιώτης Χριστόφας

Συμμετείχε σε συζητήσεις με την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής Ανάπτυξης και Υποστήριξης της Επιχειρηματικότητας
ΥΓΕΙΑ

SOS από τη Διεύθυνση Υγείας για την Αφρικανική σκόνη

Οδηγίες στους κατοίκους του βορείου Αιγαίου για την περίπτωση μεταφοράς σκόνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑ

Έσωσε τη ζωή 30χρονου στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Αρχιφύλακας εν ώρα υπηρεσίας ανέλαβε δράση το απόγευμα της Δευτέρας- Γιατί δεν υπήρχε γιατρός;
ΘΕΑΤΡΟ

«Στο μέλλον» της Ντέπης Χατζηκαμπάνη ανεβαίνει στο Artοποιώ

Σε σκηνοθεσία του Ιωάννη Παπλωματά
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Λέσβου

Σήμερα Τετάρτη το πρωί
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Στους «Blue Champions» της Ευρώπης η εταιρία του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Η SciDrones IKE αναπτύσσει ένα πρωτοποριακό σύστημα εντοπισμού θαλάσσιων απορριμμάτων με την χρήση drones και τεχνητής νοημοσύνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αποζημίωση 45.000 ευρώ για το κολυμβητήριο στα Θέρμα που δεν έγινε ποτέ!

Ο Δήμος Μυτιλήνης μετά τη διάλυση της εργολαβίας το Νοέμβριο του '22 με υπαιτιότητά του, θα πληρώσει αποζημίωση στην τεχνική εταιρεία που εκτελούσε το έργο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ