× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Βιβλία και βιβλίο πάζλ για παιδιά αλλά και γονείς!

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*

Δημοσίευση 21/9/2024

Βιβλία και βιβλίο πάζλ για παιδιά αλλά και γονείς!
' χρόνος ανάγνωσης

Αταξίες και όρια από την υπέροχη σειρά του Ψυχογιού, με τα πρώτα μου γιατί! Βασισμένο σε συμβουλές παιδιάτρου. Κείμενο Σοφί Ντισοσουά, εικονογράφηση Μαρί Λεγκιμά, μετάφραση Έρρικα Πάλλη! Για παιδιά από 4 ετών και γονείς τους! Μας λέει μεταξύ άλλων ότι, ‘’Στη ζωή υπάρχουν κανόνες’’! ‘’Οι κανόνες είναι χρήσιμοι για να ζούμε αρμονικά όλοι μαζί’’! Αυτά και άλλα πολλά χρήσιμα και όμορφα γραμμένα θα διαβάσετε και θα έχετε την ευκαιρία να συζητήσετε με τα παιδιά σας! Μου άρεσε πολύ και σας το προτείνω! Πέρα από το περιεχόμενο, μου άρεσε και το όλο βιβλίο, η εικονογράφηση, το καλό χαρτί ότι χρειάζεται για αυτές τις ηλικίες, και το σκληρό του εξώφυλλο! Από την ίδια σειρά κυκλοφορούν το διαζύγιο και τα αδέρφια μου.
Περιγραφή: Ο Νικόλας θέλει πολύ να ζωγραφίσει στον τοίχο του δωματίου του, αλλά η µαµά του δεν του το επιτρέπει. Σίγουρα και στο δικό σου σπίτι υπάρχουν όρια που δεν πρέπει να ξεπερνάς. Ξέρεις ποια είναι; Με τον Νικόλα ανακαλύπτουμε τη χρησιμότητα των κανόνων και το πώς επανορθώνουμε όταν κάνουμε αταξίες.

Τι κοιτάζουν; Της Αγγελικής Μπόζου, ένα ιδιαίτερο βιβλίο για το πως βλέπουμε τα πράγματα, τα ίδια πράγματα με διαφορετική ματιά! Οι διαφορετικές ματιές και προοπτικές! Έτσι το είδα εγώ! Μου άρεσε! Είδα την ομορφιά του! Το έξυπνο και ‘’πρωτότυπο στήσιμο του’’! Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μικρή Σελίνη.
Περιγραφή: Αλλιώς κοιτάς με τα μάτια της καρδιάς. Αλλιώς με τα μάτια της δημιουργίας. Αλλιώς κοιτάς με ελευθερία. Αλλιώς, με τα μάτια τα κανονικά, τα μπλε, τα μαύρα, τα χρυσά. Αρκεί να θες να δεις την ομορφιά.

Πολύμνια και Γιώργος, ένα δίγλωσσο βιβλίο για παιδιά από 6 ετών και πάνω! Μας ταξιδεύει στο Καστελόριζο, στη Μεγίστη, με τρυφερότητα! Αφιερωμένο σε όσους αγαπούν αυτό τον τόπο, και τον θέλουν καθαρό, φιλικό προς το περιβάλλον και καταφύγιο για την άγρια φύση! Μας αφορά και εμάς ακόμα και αν δεν έχουμε πάει σε αυτό το νησί! Μακάρι στην χώρα μας να γίνει ένα με την συνείδησή μας, το επαναχρησιμοποιώ και ανακυκλώνω. Κείμενο Μισέλ Κιοσόγλου και Φίλιππα Αντζέμη, εικονογράφηση Μάργκαρετ Ντιούαρ, από τις εκδόσεις Κάκτος.
Περιγραφή: Ο μικρός Γιώργος δεν έχει πολλούς φίλους. Τα άλλα παιδιά δεν τον συμπαθούν, γιατί δεν φέρεται σωστά στα ζώα… Ώσπου η Πολύμνια θα τον μάθει να τα αγαπά και να τα φροντίζει, και η ζωή του θα αλλάξει.

Διαβάζω & Μαθαίνω Ελλάδα, με εκπαιδευτικό βιβλίο & Puzzle 180 XL! Τι πιο ωραίο από το να μαθαίνουν τα παιδιά παίζοντας! Και μάλιστα με βιβλίο και παζλ με παιχνίδια! Υπέροχος τρόπος να μάθουν τα παιδιά γεωγραφία! Σίγουρα έτσι θα θυμούνται καλύτερα την γεωγραφία της χώρας μας! Τους τόπους με τις ιδιαιτερότητες, με τα μνημεία και τα προϊόντα τους! Φυσικά συναντάμε και την Λέσβο, τον δικό μας τόπο, με τα χαρακτηριστικά του γνωρίσματα και το απολιθωμένο δάσος του! Το εκπαιδευτικό βιβλίο παιχνίδι είναι κατάλληλο για παιδιά από 7 ετών και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δεσύλλας!
Περιγραφή: Είσαι έτοιμος να εξερευνήσεις την Ελλάδα και τους ‘’θησαυρούς’’ που κρύβει;Φτιάξε το παζλ με το χάρτη της Ελλάδας και διάβασε το βιβλίο για να ταξιδέψεις σε μοναδικά μνημεία και αξιοθέατα της χώρας μας! Μέσα στο βιβλίο θα βρεις δραστηριότητες και παιχνίδια για ακόμα περισσότερη διασκέδαση!


*Η Αθανασία Δαφιώτη είναι Δημοσιογράφος-Θεατρολόγος-Συγγραφέας

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

«Το Τελευταίο Αγγιγμα» της Μαρίνας Σταμάτη ταξιδεύει...

Θα προβληθεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Anatomy: Crime and Horror»
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλία υπέροχα που αξίζει να διαβάσετε

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*
ΔΡΑΣΕΙΣ

Παρουσιάζονται στη Μυτιλήνη τα Πολιτιστικά Masterplans του Βορείου Αιγαίου

Την Τρίτη 4 Νοεμβρίου, στις 10:00 το πρωί, στο Επιμελητήριο Λέσβου
ΘΕΑΤΡΟ

«Οι Ηλίθιοι» του Νιλ Σάιμον στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Η Θεατρική ομάδα του Παγγεραγωτικού επιστρέφει με μια απολαυστική κωμωδία
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ο πρωτοπόρος καλλιτέχνης STELARC επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Τελετή αναγόρευσης την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου στη Μυτιλήνη
ΘΕΑΤΡΟ

Μαθήματα θεάτρου σε παιδιά και ενήλικες

Από το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Μυτιλήνης
ΒΙΒΛΙΟ

Η Ελένη Σβορώνου στο Book and Art

Το Σάββατο στις 18:30, η πολυβραβευμένη συγγραφέας παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας επισκέπτεται το Book and Art, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους σε μια μαγική περιπέτεια γνώσης και φαντασίας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Ο πολιτισμός και η κοινωνική μέριμνα είναι επένδυση στον άνθρωπο»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Κοινωνικής Μέριμνας Βορείου Αιγαίου Μιχάλης μίλησε για τις δράσεις, τα έργα και τις κοινωνικές πρωτοβουλίες της Περιφέρειας
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΜΟΥΣΙΚΗ

«Απ’ το Αϊβαλί ως τον Κλαπάδο»

Μια μουσική γέφυρα μνήμης και ψυχής από τον Μάνο Σιμιτσή και τη Γεωργία Ανδριώτου -Δέκα τραγούδια που αφηγούνται την ιστορία του ξεριζωμού, της νοσταλγίας και της ταυτότητας των Μικρασιατών, μέσα από μια συγκινητική μουσική σύμπραξη
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλία ιδιαίτερα που ξαφνιάζουν ευχάριστα

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*
ΒΙΒΛΙΟ

Τα βιβλία στη Μυτιλήνη, έρχονται στο σπίτι σας!

Μια αξιόλογη προσπάθεια από την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Μυτιλήνης για τους συμπολίτες μας που έχουν κινητικά προβλήματα και δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι τους
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Από τη Λέσβο στη μεγάλη οθόνη της Θεσσαλονίκης το «Beachcomber»

Η νέα ταινία του Αριστοτέλη Μαραγκού, εμπνευσμένη από τον Νίκο Καββαδία και γυρισμένη εξ ολοκλήρου στη Λέσβο, διεκδικεί διάκριση στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης