× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Δράση του «Αυτόνομου Δικτύου Εκπαιδευτικών» Λέσβου ενάντια στις συγχωνεύσεις τμημάτων

Το πρωί του Σαββάτου 7 Σεπτεμβρίου κρέμασαν πανό στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου καλώντας παράλληλα σε μαζική συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας της Τετάρτης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/9/2024

Δράση του «Αυτόνομου Δικτύου Εκπαιδευτικών»  Λέσβου ενάντια στις συγχωνεύσεις τμημάτων
' χρόνος ανάγνωσης

Δράση ενάντια στις συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων στη Λέσβο πραγματοποίησαν το πρωί του Σαββάτου 7 Σεπτεμβρίου μέλη της παράταξης «Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών» Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου. Συγκεκριμένα κρέμασαν πανό έξω από τον χώρο που στεγάζονται τα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου στο Μακρύ Γιαλό Μυτιλήνης.

Τα μέλη του Αυτόνομου Δικτύου εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και τις περικοπές στη δημόσια εκπαίδευση. Ο αγώνας τους, όπως δήλωσαν, κλιμακώνεται με στόχο την προστασία της ποιότητας της εκπαίδευσης και την αποτροπή της υποβάθμισης των σχολείων στο νησί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας στην κάμερα του «Ν» η Ευαγγελία Κουτουλιάνου, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Σήμερα είμαστε εδώ, έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, για να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας απέναντι σε αυτή την τραγική κατάσταση, την οποία έχει φέρει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στη δημόσια παιδεία. Μια κυβέρνηση που αντιμετωπίζει τη μόρφωση των παιδιών μας ως κόστος και κάνει περικοπές, υποβαθμίζοντας την ποιότητα». Υπογράμμισε πως το εκπαιδευτικό κίνημα δεν θα επιτρέψει την υποβάθμιση της εκπαίδευσης, αναφέροντας ότι «το Αυτόνομο Δίκτυο θα συνεχίσει τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση των μαθητών και όλων των εκπαιδευτικών».

Από την πλευρά του, ο Κωνσταντίνος Καρατόλιος, αιρετός εκπρόσωπος στο ΠΥΣΠΕ Λέσβου και Γενικός Γραμματέας του ΣΕΠΕ Λέσβου, αναφέρθηκε στις αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με τις συγχωνεύσεις σχολείων, λέγοντας: «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο κύριος Πιερρακάκης προχώρησαν σε τετραψήφιο αριθμό συγχωνεύσεων σχολείων σε όλη την Ελλάδα, κίνηση η οποία, δυστυχώς, αγγίζει και το νησί της Λέσβου». Ο κ. Καρατόλιος τόνισε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει τη μείωση κόστους, υπογραμμίζοντας πως «εκεί που το Υπουργείο βλέπει κόστη και αριθμούς, εμείς βλέπουμε τους μαθητές και τις μαθήτριές μας».

Οι εκπαιδευτικοί καλούν σε μαζική συμμετοχή στην προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, στις 12:30, έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, με τη συμμετοχή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Ένωσης Γονέων.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαγική Χριστουγεννιάτικη γιορτή από τον Σύλλογο Γονέων Παναγιούδας

Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου από τις 6.00 το απόγευμα ως τις 8.00 το βράδυ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση της 16ης Δεκεμβρίου

Στην ανακοίνωση του ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης υπογραμμίζει την ανάγκη μαζικής συμμετοχής στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στα δικαστήρια της Μυτιλήνης στις 9 το πρωί
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνεχίζονται εντατικά οι έλεγχοι για την χρήση κράνους

Αισθητή η μείωση του παραβάσεων που καταγράφει η Αστυνομία
ΔΡΑΣΕΙΣ

Χριστουγεννιάτικη συναυλία... «ξανά στ’ς Αγιοί Θουδώρ’»

Λογοτεχνικά κείμενα – αναμνήσεις από τις γιορτές στην Πέργαμο και στα χωριά της και μαρτυρίες προσφύγων στη Λέσβο θα διαβάσουν ο Αργύρης Χατζημαλλής και η Φιλιώ Εγγλέζου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Χειροπέδες σε 18χρονο από την Καλλονή

Μετά από καταγγελία για απειλή με αιχμηρό αντικείμενο
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για επίθεση σκύλου

Κατηγορία για σωματική βλάβη από αμέλεια αντιμετωπίζει η ιδιοκτήτρια του
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ταξίδι γνώσης για το Εσπερινό ΕΠΑΛ Μυτιλήνης στο «Νήσος Σάμος»

Εκπαιδευτική περιήγηση με επίκεντρο τη ναυσιπλοΐα και το επάγγελμα του Πλοιάρχου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Καταγγελία της ΕΣΗΕΠΗΝ για επίθεση με χημικά κατά δημοσιογράφων

Η επίθεση στρέφεται ευθέως κατά της ελευθερίας του Τύπου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγει το Χριστουγεννιάτικο σπιτάκι της ΣΥΝ‑εξέλιξης στο Πάρκο Αγίας Ειρήνης

Χειροποίητες δημιουργίες και γιορτινή διάθεση από 12 έως 18 Δεκεμβρίου
ΥΓΕΙΑ

Από το 2026 οι αιμοδοσίες θα πραγματοποιούνται κάθε πρώτη Τετάρτη του μήνα

Συνεχίζεται η εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Μυτιλήνης- Παρούσα η νέα διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας και ο διοικητής του «Βοστανείου»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αλλαγή στο δρομολόγιο της Πανεπιστημιακής γραμμής για τη σίτιση φοιτητών

Στις 14:15 πλέον το δρομολόγιο, ώστε οι φοιτητές να προλαβαίνουν τη σίτιση
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Στο εδώλιο συνδικαλιστές για τη διαδήλωση της Βάστριας

Στο δικαστήριο ο πρόεδρος του ΠΕΚ και ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων – Αντίδραση για «αβάσιμες κατηγορίες»