× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σιδερένια παπούτσια από το Δήμο Μυτιλήνης για το Μουσικό και Ειδικό Σχολείο

Ολοκληρώθηκε η αγορά του οικοπέδου του παλιού ΚΥΤ της Μόριας, προχωρά η σύνταξη τοπογραφικού ενώ θα γίνει και καθαρισμός της έκτασης των 56 στρεμμάτων.

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 3/9/2024

Σιδερένια παπούτσια από το Δήμο Μυτιλήνης για το Μουσικό και Ειδικό Σχολείο
' χρόνος ανάγνωσης

Ιδιαίτερη βαρύτητα στο μεγάλο έργο της κατασκευής νέων σύγχρονων σχολικών κτιρίων για το Μουσικό και Ειδικό Σχολείο της Μυτιλήνης, στο οικόπεδο του καμένου ΚΥΤ της Μόριας, δίνει η δημοτική Αρχή καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια να τρέξουν οι διαδικασίες  και οι μελέτες το συντομότερο δυνατό.

Όπως είπε ο Παναγιώτης Χριστόφας ήδη ο Δήμος  έχει ολοκληρώσει την  αγοράς του οικοπέδου έναντι του ποσού των 187.000 ευρώ  από το Υπουργείο Άμυνας, με δεδομένο ότι ο χώρος ήταν παλιό στρατόπεδο, με χρηματοδότηση που έλαβε από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Το Υπουργείο Μετανάστευσης είχε χρηματοδοτήσει το Δήμο Μυτιλήνης με 550.000 ευρώ συνολικά  το 2022.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προκειμένου να προχωρήσει ωστόσο η ανέγερση νέων κτιρίων στο τεράστιο οικόπεδο των 56 στρεμμάτων απαιτείται να γίνουν παρεμβάσεις οι οποίες θα αφορούν την κατεδάφιση των επικίνδυνων και κατεστραμμένων κτιρίων που υπάρχουν σήμερα στο καμένο ΚΥΤ με την παράλληλη απομάκρυνση των υλικών.  Το έργο αυτό θα υλοποιηθεί το επόμενο διάστημα με προϋπολογισμό που υπολογίζεται στις 315.000 ευρώ.

«Από εκεί και πέρα, σημείωσε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, μέλημά μας είναι να προχωρήσουμε το συντομότερο δυνατό στην δημοπράτηση της μελέτης των δύο κτιρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέσα στον Σεπτέμβριο το Υπουργείο Παιδείας θα μας στείλει το σχετικό φάκελο με το κτιριολογικό πρόγραμμα του Ειδικού και του Μουσικού Σχολείου και από εκεί και πέρα θα προχωρήσουμε στην σύνταξη σχετικού φακέλου για την διενέργεια διαγωνισμού που θα αφορά στην  εκπόνηση των μελετών.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έχει δεσμεύσει περίπου 500.000 ευρώ, 248.000 ευρώ για κάθε μελέτη, ώστε να χρηματοδοτηθεί η υλοποίησή τους. Σε περίπτωση που απαιτηθεί μεγαλύτερο ποσό είτε θα ζητήσουμε επιπλέον χρήματα από την Περιφέρεια ή το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου είτε θα τα συμπληρώσει ο Δήμος από τον δικό του προϋπολογισμό. Στην ίδια μελέτη να σημειωθεί ότι θα προχωρήσει και η τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου της περιοχής προκειμένου να προβλέπονται εκεί δραστηριότητες εκπαίδευσης και άθλησης.

Σε κάθε περίπτωση όλες αυτές οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες με δεδομένο ότι οι διαγωνισμοί απαιτούν αρκετό χρονικό διάστημα για να βγουν στον αέρα και να υλοποιηθούν. Ωστόσο τα συγκεκριμένα έργα είναι άμεσης προτεραιότητας για το Δήμο Μυτιλήνης και προσπαθούμε να τρέξουμε τις διαδικασίες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά την ολοκλήρωση των μελετών, ανέφερε ο Δήμαρχος Παναγιώτης Χριστόφας πλέον τα ώριμα έργα θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ 2021-2027 το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων και έργα ανέγερσης νέων σχολικών μονάδων.

Στον ίδιο χώρο αξίζει να σημειωθεί, υπάρχει πρόβλεψη για την ανέγερση νέου κτιρίου φοιτητικών εστιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου,  σύμφωνα με τις αρχικές εξαγγελίες πού είχαν γίνει όταν ανακοινώθηκε η χρημαδότηση για την αγορά του οικοπέδου από τον Δήμο. 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Παιδί και Όρια στο επίκεντρο ομιλίας στα Μιστεγνά

Το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Μιστεγνών διοργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση στις 31 Μαρτίου 2026 με ομιλήτρια την Κοινωνική Λειτουργό Ειρήνη Παπαδοπούλου για τη σημασία των ορίων στην ανάπτυξη των παιδιών
Παιδί και Όρια στο επίκεντρο ομιλίας στα Μιστεγνά
ΔΡΑΣΕΙΣ

Φωνές κατά του πολέμου από τη Μυτιλήνη

Αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία με έντονο παλμό, καταγγελίες για τις αιματηρές εξελίξεις σε Ιράν και Λίβανο και κάλεσμα για διεθνή αλληλεγγύη
Φωνές κατά του πολέμου από τη Μυτιλήνη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κρατά ρυθμό το αεροδρόμιο Μυτιλήνης στο ξεκίνημα του 2026

Σταθερή αλλά συγκρατημένη άνοδος στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης τον Φεβρουάριο του 2026, 50.077 επιβάτες στο πρώτο δίμηνο
Κρατά ρυθμό το αεροδρόμιο Μυτιλήνης στο ξεκίνημα του 2026
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Καταγγελίες της παράταξης Κουφέλου για σειρά απευθείας αναθέσεων στη Μυτιλήνη

Στο επίκεντρο ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Μυτιλήνης και οι συμβάσεις που δημοσιεύτηκαν στη Διαύγεια
Καταγγελίες της παράταξης Κουφέλου για  σειρά απευθείας αναθέσεων στη Μυτιλήνη
ΘΕΑΤΡΟ

Ένα stand up για γέλια μέχρι δακρύων – και ίσως έναν γάμο

Για πρώτη φορά στη Μυτιλήνη ανεβαίνει ο κωμικός Θανάσης Σαμαράς με τη νέα του stand up comedy παράσταση «Ελεύθερος»
Ένα stand up για γέλια μέχρι δακρύων – και ίσως έναν γάμο
ΑΓΡΟΤΕΣ

Βιωματική δράση για τον Λεσβιακό Ελαιώνα στη Λουτρόπολη Θερμής

Η 3η ενημερωτική εκδήλωση του προγράμματος GOV4ALL από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό ΜΥΤΙΛΗΝΗ Α.Ε. έφερε 5 σχολεία σε επαφή με τη βιολογική καλλιέργεια, τη γευσιγνωσία ελαιολάδου και τις πρακτικές φροντίδας του εδάφους
Βιωματική δράση για τον Λεσβιακό Ελαιώνα στη Λουτρόπολη Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πράσινη μετάβαση και βιοποικιλότητα στο επίκεντρο

Επιστημονικές συναντήσεις του Τμήματος Περιβάλλοντος
Πράσινη μετάβαση και βιοποικιλότητα στο επίκεντρο
ΧΩΡΙΑ

Κλειστή λόγω άδειας προσωπικού η Αρχαιολογική Συλλογη Ερεσού

Δείτε αναλυτικά τις ημερομηνιες που ο χώρος δεν θα λειτουργήσει
Κλειστή λόγω άδειας προσωπικού η Αρχαιολογική Συλλογη Ερεσού
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Η καθημερινή μετακίνηση με ποδήλατο στο μικροσκόπιο του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου

Η εκπομπή «Πάτα μια πεταλιά, μια εκπομπή για τους ευάλωτους του δρόμου και όχι μόνο» ανοίγει τη συζήτηση για την καθημερινή χρήση του ποδηλάτου στη Μυτιλήνη
Η καθημερινή μετακίνηση με ποδήλατο στο μικροσκόπιο του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πού πάνε τα 1,46 δισ. ευρώ για τις ορεινές και νησιωτικές περιοχές

Ερώτηση Χαρίτση και βουλευτών της Νέας Αριστεράς για τη στήριξη μικρών τοπικών επιχειρήσεων και την απορρόφηση των πόρων έως το 2027
Πού πάνε τα 1,46 δισ. ευρώ για τις ορεινές και νησιωτικές περιοχές
ΔΡΑΣΕΙΣ

Έργο 5 εκατ. ευρώ αλλάζει τον αστικό χάρτη της Μυτιλήνης

O Δήμαρχος Μυτιλήνης «ξενάγησε» τον Περιφερειάρχη στο υπό κατασκευή έργο του Πάρκου Αναψυχής στην Αγία Κυριακή
Έργο 5 εκατ. ευρώ αλλάζει τον αστικό χάρτη της Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένταση στο ΠΑΣΟΚ Λέσβου λίγο πριν τις κάλπες της Κυριακής

Σφοδρή καταγγελία του ιστορικού στελέχους του κόμματος Σταύρου Πολίτη για αδιαφάνεια, παρασκηνιακές μεθοδεύσεις και αποκλεισμούς στη διαδικασία εκλογής συνέδρων
Ένταση στο ΠΑΣΟΚ Λέσβου λίγο πριν τις κάλπες της Κυριακής