× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Δεν δέχονται να μεταφέρουν για έλεγχο δείγματα ύποπτων κρουσμάτων

Απίστευτη πρακτική σε βάρος των νησιωτών από το μονοπώλιο της Aegean

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/3/2020

Δεν δέχονται να μεταφέρουν για έλεγχο δείγματα ύποπτων κρουσμάτων
' χρόνος ανάγνωσης

Επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας, οι άνθρωποι της Aegean αρνούνται από χθες να παραλάβουν δείγματα υπόπτων κρουσμάτων για κορονοϊό από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης και προφανώς και από τα άλλα νησιά του Αιγαίου.

Ας σημειωθεί ότι όλο το προηγούμενο διάστημα η παραλαβή των δειγμάτων από συγκεκριμένη εταιρεία ταχυμεταφορών γινόταν κανονικά με τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας όπως διεθνώς είναι παραδεκτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το γεγονός αυτό που είχε σαν αποτέλεσμα να μην σταλούν χθεσινά δείγματα υπόπτων κρουσμάτων στην Αθήνα, θέτει σοβαρά ζητήματα για το καθεστώς λειτουργίας του συστήματος αντιμετώπισης της πανδημίας στα νησιά. Πέραν της καθυστέρησης στη λήψη απαντήσεων, όλα τα ύποπτα κρούσματα κορονοϊού αφού δεν ελέγχονται άμεσα, αντιμετωπίζονται σαν τέτοια με κόστος τόσο αναλώσιμων υλικών όσο και ανθρώπων του συστήματος υγείας που είναι πολύτιμοι.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες είναι ενημερωμένοι  για το γεγονός ο ΕΟΔΥ και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι με πρωτοβουλία του Διοικητή του Νοσοκομείου Γιώργου Καμπούρη, ερευνάται η εφαρμογή από αύριο, εναλλακτικής λύσης για τον έγκαιρο έλεγχο των δειγμάτων.  

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΓΕΥΣΗ

Αιγαίο – 40 χρόνια γεύσης και παράδοσης στη Σκάλα Ερεσού

Ένα σημείο αναφοράς για καλό φαγητό, ζεστή φιλοξενία και θέα στο πέλαγος
ΓΕΥΣΗ

Εκδηλώσεις Λεσβιακής Γευσιγνωσίας στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους

Την Τετάρτη 6 Αυγούστου εκδήλωση Βιολογικού Μελιού από την Οικογενειακή Επιχείρηση «Μέλισσα» από την Άγρα
ΓΕΥΣΗ

Ταβέρνα «Ουρανός»: Μια οικογενειακή ιστορία τριών γενεών στην Επάνω Σκάλα

Από το 1995 μέχρι σήμερα, η παράδοση συνεχίζεται με την ίδια αγάπη από την εγγονή Μαρία Βασίβαγλη
ΓΕΥΣΗ

Δυναμική η παρουσία της Ποτοποιίας Σαμαρά στο OUZOFEST 2025

Το OUZOFEST 2025 φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στο πάρκο Αγίας Ειρήνης στη Μυτιλήνη, ενώ ακολούθησε και εκδήλωση στη μαρίνα Πλωμαρίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις γευσιγνωσίας στο Μουσείο του Σιγρίου

την Παρασκευή 1 Αυγούστου από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι θα παρουσιαστεί το ελαίολαδο «Πηνελόπη Κουλαγίνη»
ΓΕΥΣΗ

Γεύσεις και μουσική στη 4η Γιορτή Γκιουζλεμέ στα Μιστέγνα

Μεγάλη συμμετοχή και ένθερμο κλίμα στη γιορτή που τίμησε την τοπική κουζίνα και την πολιτιστική ταυτότητα της Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Η Λέσβος γεύεται το φως της ελιάς

Γευσιγνωσία Oleve στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στις 29 Ιουλίου –Μια γαστρονομική εμπειρία υψηλής ποιότητας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Lesvos Geopark Gastronomy
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πέρασαν στους ημιτελικούς Μηλένα Κοντού και Βάλια Λυκομήτρου

Σημαντικές επιτυχίες στην πρώτη ημέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κ23 για τα Ελληνικά χρώματα της κωπηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Χρυσή διάκριση για τη Λέσβο!

Η Κοιν.Σ.Επ ΜΟΔΟΥΣΑ κατέκτησε το χρυσό βραβείο γεύσης στο 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς στην Καλαμάτα
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Δεινοθήρια, Αλιγάτορες και Σεκόιες από το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου!

Ιούλιος 2025 : Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 10:00 – 12:00
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Οι Πρόσκοποι της Λέσβου κατασκήνωσαν στο Μάναγρο της Χίου

Στη σκιά των δέντρων και δίπλα στο κύμα, γεννιούνται οι καλύτερες ιστορίες
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Από τον Μπαχ στον Στραβίνσκι! Tο καλοκαίρι της Λέσβου με φόντο το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Μολύβου

Για όλο το πρόγραμμα μιλούν στο «Ν» η Λητώ Ντάκου με τον Δήμο Αβδελιώδη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ