× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η Καράβα στη Βουλή εν μέσω κορονοϊού

Κατατέθηκε στη Βουλή προς κύρωση η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την επίταξη και τη δημιουργία κλειστής δομής μεταναστών στην Καράβα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/3/2020

Η Καράβα στη Βουλή εν μέσω κορονοϊού

Εν μέσω της κρίσης για τον κοροναϊό η Κυβέρνηση βρήκε την ευκαιρία και κατέθεσε στη Βουλή προς κύρωση, Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) μεταξύ των οποίων και για την «επίταξη ακινήτων» σε νήσους υποδοχής μεταναστών και για την «αναστολή της υποβολής αιτήσεων χορήγησης ασύλου». Δηλαδή για την επίταξη έκτασης στη θέση Καβακλη της Καράβας του Μανταμάδου για τη δημιουργία κλειστής δομής μεταναστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την ενέργεια της αυτή η Κυβέρνηση επιμένει και παρά τις αντιδράσεις που υπήρξαν για την κατασκευή της δομής στη θέση που επιλέχθηκε αρχικά. Και φυσικά νομιμοποιεί την αυταρχική διαδικασία που επέλεξε.

Η ΠΝΠ κατατέθηκε προς κύρωση με τη μορφή νομοσχεδίου του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, στο οποίο περιλαμβάνονται επίσης άλλες ρυθμίσεις για το μεταναστευτικό καθώς και ρυθμίσεις του υπουργείου Οικονομικών.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ΠΝΠ:
- «κυρώνεται και αποκτά ισχύ νόμου από τότε που ίσχυσε, η από 10/02/2020 ΠΝΠ «Κατεπείγουσες «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις επίταξης ακινήτων για την αποφυγή διακινδύνευσης της δημόσιας τάξης και υγείας» (Α’ 28), με την οποία προβλέπεται η επίταξη ακινήτων σε νήσους υποδοχής μεταναστών και προσφύγων των Περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου. Για τα ακίνητα που ανήκουν σε ιδιώτες, ΟΤΑ και ΝΠΔΔ, καθορίζεται εύλογη αποζημίωση. Σημειώνεται ότι η προθεσμία έκδοσης της ΚΥΑ σχετικά με τον καθορισμό της αποζημίωσης των δικαιούχων, παρατείνεται για δύο μήνες, με δυνατότητα ισόχρονης παράτασης».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ