× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Επιστρατεύουν trolls αντί να κάνουν δημοκρατικό διάλογο»

Για έλλειψη οράματος κατηγόρησε την Δημοτική Αρχή Χριστόφα ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Πανάγος Κουφέλος. Ανέφερε ακόμη ότι αποφεύγουν το διάλογο και επιλέγουν άλλους τρόπους αντιπαράθεσης»

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 7/8/2024

«Επιστρατεύουν trolls αντί να κάνουν δημοκρατικό διάλογο»
' χρόνος ανάγνωσης

 Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη για τους 8 μήνες της διαχείρισης του Δήμου Μυτιλήνης από την Δημοτική Αρχή Χριστόφα, έδωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα δράση – νέος Δήμος» Πανάγος Κουφέλος ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στα θέματα της επικαιρότητας όσο και σε επιμέρους τομείς της καθημερινότητας όπως η ύδρευση, η πολιτική προστασία, η καθαριότητα και ο Πολιτισμός.

Ως μια συνολική άποψη για τη μέχρι στιγμής δραστηριότητας του Δήμου Μυτιλήνης ο κ. Κουφέλος επισήμανε ότι η Δημοτική Αρχή Χριστόφα αν και προετοιμαζόταν δυο χρόνια για τις εκλογές εντούτοις αποδείχθηκε και στην πράξη αυτό που είχε αναφερθεί προεκλογικά, ότι δηλαδή δεν έχει όραμα, δεν έχει στόχους και πρόγραμμα και βαδίζει στα τυφλά με τη λογική βλέποντας και κάνοντας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος ειδικότερα, στο θέμα της ΔΕΥΑΛ και των προβλημάτων που υπάρχουν ο κ. Κουφέλος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι όπως αποδείχθηκε στην πράξη ο κ.Βάλεσης  δεν είναι ικανός να διοικήσει, να θέσει στόχους και να κάνει προγραμματισμό δράσεων εγκαίρως πριν φτάσει ο κόμπος στο χτένι.

«Στην περίπτωση του Παπάδου και του Μεσαγρού στη Γέρα, ερχόμαστε τώρα που είναι το πρόβλημα σε εξέλιξη και παλεύουμε για να το λύσουμε ενώ ήδη από το Μάρτιο η δική μας παράταξη αναφερόταν με ερωτήσεις της στο ζήτημα αυτό και στις ενέργειες που γίνονται για την επίλυσή του. Ο κ. Βάλεσης στον κόσμο που παίρνει και κάνει παράπονα απαντά με το «θα δούμε» και αν δεν ήμασταν εμείς να κάνουμε παρέμβαση δεν θα δινόταν η δέουσα σημασία. Οφείλουμε δε, να υπογραμμίσουμε ότι ακόμη η ΔΕΥΑΛ ψάχνει να βρει τη ζημιά στην περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και στην περιοχή του Πλωμαρίου και οι πρόεδροι των χωριών που έχουν εκλεγεί με τον κ. Χριστόφα δεν αναφέρουν τίποτα και φέρουν ευθύνη γι αυτό. Κανείς δεν αναφέρει ότι γίνονται πολύωρες διακοπές νερού τόσο στα χωριά όσο και μέσα στην πόλη του Πλωμαρίου. Αν και είχαμε βάλει το θέμα της επισκευής του φράγματος Σεδούντα και της μεμβράνης, εντούτοις δεν εισακουστήκαμε και ακόμη και σήμερα χάνεται πολύτιμο νερό και ο κ. Βάλεσης ρίχνει την ευθύνη στις πισίνες των ξενοδοχείων».

Σχολιάζοντας ο Πανάγος Κουφέλος το ζήτημα που έχει ανακύψει με την Δυτική Λέσβο και την δυσαρέσκεια που υπάρχει με την ΔΕΥΑΛ καθώς και την απόφαση που ελήφθη για τις αυξήσεις του νερού, σημείωσε πως και σε αυτό το θέμα η Δημοτική Αρχή Χριστόφα, δεν έχει κάτι να απαντήσει και περιορίζεται σε ένα ξερό «θα δούμε» χωρίς να έχει σχέδιο για την περίπτωση που η Δημοτική Αρχή Βέρρου αποφασίσει να εφαρμόσει την απόφασή της και να αποσύρει τους συμβούλους της από την Διαδημοτική Επιχείρηση.

Αναφερόμενος στο θέμα της καθαριότητας και της καθημερινότητας ο κ Κουφέλος υπογράμμισε ότι ναι μεν γίνεται συνεχή προσπάθεια από τους εργαζόμενους ωστόσο πρόσθεσε η παράταξή του διαφωνεί κάθετα με το ζήτημα που σχετίζεται με τον χειρισμό των μηχανημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είπε από την αρχή είχαν βάλει ερωτήματα στο Δημοτικό Συμβούλιο τα οποία ακόμη δεν έχουν απαντηθεί και αφορούν το γεγονός ότι οι χειριστές που είναι στα μηχανήματα αυτά δεν έχουν τα απαραίτητα διπλώματα, ούτε την απαιτούμενη εκπαίδευση.

«Η Δημοτική Αρχή, πριν έχουμε κάποιο εργατικό ατύχημα θα ήταν καλό να φροντίσει για την πρόσληψη χειριστών με τα σωστά διπλώματα ή αν απαιτείται να φροντίσει για την εκπαίδευση των υφιστάμενων ώστε με ασφάλεια να λειτουργούν αυτά τα οχήματα».

Ειδική αναφορά έκανε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην περίπτωση εκδήλωσης που διοργανώθηκε από το Σωματείο «Άθληση»  στην πλαζ Τσαμάκια χωρίς όμως όπως είπε να εξασφαλισθούν νωρίτερα οι απαραίτητες άδειες γι’ αυτό. Το θέμα αυτό εξάλλου αποτέλεσε την Δευτέρα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης αιτία για έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και της παράταξης Κουφέλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ουσιαστικά σημείωσε ο κ Κουφέλος η παράταξή του έθεσε κάποια ερωτήματα τα οποία θα μπορούσαν με δημοκρατικό και απλό τρόπο, χωρίς εξάρσεις και εντάσεις να απαντηθούν από τον Δήμαρχο και να λήξει το ζήτημα. «Εμείς δεν είμαστε κατά των εκδηλώσεων, ούτε λέμε ότι πρέπει να γίνει η πόλη και το νησί μας νεκροταφείο. Αυτό που λέμε είναι ότι πρέπει να υπάρχει νομιμότητα πίσω από όλα όσα γίνονται. Κανείς δεν απάντησε αν η εκδήλωση της Άθλησης έγινε σε συνεννόηση με την ΑΔΕΛ ή τον ιδιώτη που διαχειρίζεται την πλαζ. Αντ’ αυτού τα troll του διαδικτύου σχολίαζαν κάτω από τις αναρτήσεις για το θέμα αυτό με υβριστικό τρόπο για την παράταξή μου και τα μέλη της. Όμως με troll διάλογος δεν γίνεται. Ο διάλογος γίνεται δημοκρατικά μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο με ξεκάθαρες απαντήσεις χωρίς φωνές και υπεκφυγές».

Μιλώντας για την πολιτική προστασία και την αγροτική οδοποιία ο Πανάγος Κουφέλος σημείωσε ότι σε αυτό το ζήτημα είμαστε πολύ πίσω και είναι πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν. Όπως τόνισε αυτό αποδείχθηκε στη μεγάλη φωτιά της Μόριας όταν το πυροσβεστικό όχημα εξαιτίας λακκούβας στο δρόμο δεν μπορούσε να προχωρήσει πιο κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς με αποτέλεσμα να καούν πολλές δεκάδες στρέμματα ελαιώνα.

Σε ότι αφορά στα έργα, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, επισήμανε ότι μπορεί οι 8 μήνες να είναι πολύ λίγο διάστημα να δείξει έργο μια νέα δημοτική αρχή, ωστόσο πρόσθεσε δεν υπάρχουν δείγματα σχεδιασμού έργων ούτε και αυτά παρουσιάζονται στο Δημοτικό Συμβούλιο παρά τα αιτήματα των δημοτικών συμβούλων της παράταξής του. «Για παράδειγμα ανέφερε ο κ. Κουφέλος, ο δήμαρχος παρουσίασε μια σειρά μελέτες για το Πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης στη Χίο, όταν έγινε η σχετική εκδήλωση, όμως ποτέ δεν έφερε τον σχεδιασμό αυτόν στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να γίνει μια αντίστοιχη παρουσίαση των έργων».  

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Φωτιά στο Σκαλοχώρι

Επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής της Λέσβου και εναέρια μέσα. Το μέτωπο έχει περιοριστεί
ΒΙΒΛΙΟ

Στην παραλία Βατερών, παρέα με δανεικό βιβλίο

Μια πρωτότυπη ενέργεια από την Βιβλιοθήκη της Βρίσας. Τοποθετήθηκαν στην παραλία τρεις βιβλιοφωλιές ώστε οι λουόμενοι να περάσουν δημιουργικά το χρόνο τους
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Φωτογραφική διαδρομή στα στενά της Μυτιλήνης

Η έκθεση της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης με τίτλο «Η ΦΕΜ μέσα στην πόλη», θα διαρκέσει καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου, από την 1η έως τις 31 του μήνα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Καλοκαιρινή περιήγηση στο Μουσείο του Σιγρίου και τα απολιθωμένα

Ξεχωριστή εμπειρία για όσους και όσες βρεθούν στο Μουσείο Φυσικής ιστορίας της Λέσβου με περιηγήσεις και παρουσιάσεις για όλες τις ηλικίες
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Φωτιά σε ξερά χόρτα στη Μυτιλήνη

Απέναντι από το εργοστάσιο της ΕΠΟΜ. Η πυρκαγιά περιορίστηκε γρήγορα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία
ΧΩΡΙΑ

Ένας μικρός άγγελος, επέστρεψε στον ουρανό

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια για την απώλεια της μικρής Χριστίνας από τη Γέρα που έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο
ΕΛΛΑΔΑ

Σε πύρινο κλοιό πολλές περιοχές της χώρας

Οκτώ μεγάλες φωτιές σε εξέλιξη, διεθνής συνδρομή ζητά η Ελλάδα
ΓΕΥΣΗ

Γεύσεις και μουσική στη 4η Γιορτή Γκιουζλεμέ στα Μιστέγνα

Μεγάλη συμμετοχή και ένθερμο κλίμα στη γιορτή που τίμησε την τοπική κουζίνα και την πολιτιστική ταυτότητα της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκαλοχώρι

Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1η Αυγούστου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η καρδιά της Μυτιλήνης ξαναχτυπά στην παλιά Αγορά

Συνάντηση του Δημάρχου Παναγιώτη Χριστόφα με επιχειρηματίες και τον Εμπορικό Σύλλογο – Κοινές παρεμβάσεις για ένα πιο ελκυστικό εμπορικό περιβάλλον
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε απόσταση αναπνοής από τις ακτές μας τα τουρκικά αλιευτικά

Καταγγελίες για συστηματική παρουσία και παράνομη αλιεία – Ερώτηση Μεϊκόπουλου – Δούρου στη Βουλή για παραβιάσεις χωρικών υδάτων και αδράνεια των ελληνικών αρχών
ΧΩΡΙΑ

Αρωμα καλοκαιριού και παράδοσης στη Γιορτή Κρασιού στα Πάμφιλα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στην παραλία Παμφίλων – Μουσική, χορός και γεύσεις σε μια βραδιά γεμάτη Λεσβιακό χαρακτήρα