× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Βιβλία για να διδαχθούμε από τα υπέροχα αυτά πλάσματα τους φίλους μας τα ζώα

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*

Δημοσίευση 3/8/2024

Βιβλία για να διδαχθούμε από τα υπέροχα αυτά πλάσματα τους φίλους μας τα ζώα
' χρόνος ανάγνωσης

Βιβλία που ξεχώρισα για τα παιδιά όλων των ηλικιών, θα σας γνωρίσω παρακάτω! Από εκείνα που ξεχώρισα και θεωρώ ότι, αξίζει να αναζητήσετε για τα παιδιά, τα ανίψια, τα βαφτιστήρια και τα εγγόνια σας! Μιας και το καλοκαίρι προσφέρεται για τέτοια δώρα!

Η φύση με μουσική! Βιβλίο με ήχους ή αλλιώς ηχητικό βιβλίο ! Περιέχει 12 υπέροχες μελωδίες εμπνευσμένες από τον θαυμαστό κόσμο της φύσης και των ζώων! Πατάς το κουμπάκι και ακούς κλασσική μουσική! Σκληρόδετο, ανάγλυφο και υπέροχο! Για παιδάκια από 1 έτους! Οι εικόνες είναι της Μάριον Μπιγιέ και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.
Περιγραφή: Η φύση έχει εμπνεύσει τόσο όμορφες κλασικές μελωδίες!
Άκου τη μουσική των πιο μεγάλων συνθετών.

Τα ζώα του κόσμου, ο υπότιτλος του τα λέει όλα ‘’ταξίδεψε σε 39 χώρες και γνώρισε τα χαρακτηριστικά του ζώα! ‘’ Των Κάθριν Βάιτς και Σιόρι Σάιτο, μετάφραση Κώστας Σίμος, από τις εκδόσεις Μίνωας. Σκληρόδετο και ταξιδιάρικο, μας μαθαίνει πολλά και διάφορα που μας εκπλήσσουν ευχάριστα και χαρίζουν πολύπλευρες γνώσεις με έναν εξαιρετικό τρόπο! Τα ζώα από όλο τον κόσμο αυτοσυστήνονται με χιούμορ! Για παιδιά από 2-6 ετών.
Περιγραφή: Η καφέ αρκούδα, το εθνικό ζώο της Φινλανδίας, ξεκινά ένα μεγάλο ταξίδι για να γνωρίσει και άλλα σημαντικά ζώα. Ποια απ’ αυτά θα συναντήσει στον δρόμο της;Με παιχνιδιάρικη διάθεση και ματιά, το βιβλίο αυτό παρουσιάζει 39 ζώα-σύμβολα χωρών… από το δελφίνι των καταγάλανων νερών της Ελλάδας και τον μονόκερο των σκοτσέζικων παραμυθιών μέχρι το αξιαγάπητο πάντα της Κίνας και το υπέροχο, αλλά εξαφανισμένο πια, ντόντο του Μαυρίκιου.Ένα βιβλίο γεμάτο με διασκεδαστικές και πάντα ενδιαφέρουσες πληροφορίες από τον απείρως θαυμαστό κόσμο των ζώων.

Το Τελευταίο Αστερόσκυλο, συγγραφέας και εικονογράφος E.K. Mosley, εκδόσεις Petita Demas, το ερωτεύτηκα, πιστεύω θα το πάθαν και θα το πάθουν και πολλοί από εσάς! Μια πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία θα διαβάσετε σε αυτό το βιβλίο, για την δύναμη της φιλίας! Όλα στρέφονται γύρω από το μεγάλο ζητούμενο της συντροφικότητας και της χαράς που μας δίνει η περιπέτεια με την σωστή παρέα! Η εικονογράφηση του με μάγεψε! Ομολογώ ότι, έπιασα τον εαυτό μου να γυρίζει ξανά και ξανά τις σελίδες του βιβλίου για να θαυμάσω την εικονογράφηση! Από τα βιβλία που το θέμα τις ηλικίας είναι σχετικό! Πάντως σίγουρα για παιδιά από 3-8 χρονών.
Περιγραφή: Το Αστερόσκυλο λάμπει στον νυχτερινό ουρανό, όμως είναι το τελευταίο του είδους του. Βαρύ από μοναξιά πέφτει μια νύχτα στη γη.
Όλα γύρω του είναι άγνωστα και οι μαγικές του ιδιότητες έχουν χαθεί. Το τελευταίο Αστερόσκυλο ξεκινάει ένα ταξίδι με σκοπό να αποκτήσει και πάλι τις μαγικές του ιδιότητες αλλά να βρει και άλλα αστερόσκυλα, όπως αυτό. Η αποστολή του δεν είναι εύκολη, αλλά, στη διάρκεια του ταξιδιού, θα βρει δύναμη και χαρά μέσα από τις πιο απρόσμενες φιλίες…


Το μαγικό τριαντάφυλλο, με υπότιτλο ‘’ Ένα μυστήριο και μια αλήθεια’’. Της Αρετής Παληού, και τις εκδόσεις άλφα πι. Ένα βιβλίο δίγλωσσο, ελληνικά και Αγγλικά! Ήρωες του βιβλίου δύο ξεχωριστά προβατάκια που θέλησαν να σώσουν τον κόσμο με τον δικό τους τρόπο. Το παραμύθι είναι αλληγορικό! Το στοιχείο του παράξενου τριαντάφυλλου, τα δυο πρόβατα που ξεχωρίζουν από το κοπάδι! Που αγαπούν την ελευθερία και την ειρήνη, για όλα τα πλάσματα της γης!
Περιγραφή: Πρόκειται για ένα αλληγορικό παραμύθι που επιδιώκει να διδάξει τις αξίες της ελευθερίας, της ειρήνης, της αποδοχής της διαφορετικότητας και πάνω απ’ όλα της αναζήτησης της αλήθειας.Τι μυστήριο μπορεί να κρύβει ένα κατακόκκινο, μαγικό τριαντάφυλλο που εμφανίζεται μόνο τη νύχτα; Μήπως στην πραγματικότητα κρύβει μια αλήθεια που όλοι ξέρουμε, αλλά φοβόμαστε να παραδεχτούμε; Είναι ο άνθρωπος, τελικά, ικανός να αλλάξει τον κόσμο;Δύο προβατάκια με περίσσιο θάρρος, τόλμη και ελπίδα για νίκη θα προσπαθήσουν να λύσουν αυτές τις απορίες και να εξαφανίσουν τη διχόνοια από το δικό τους κόσμο.

Εγχειρίδιο Μυθικών Πλασμάτων, του Κωσταντίνου Λουκόπουλου, συγγραφέα του « Για όλα υπάρχει ένας μύθος». Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα οι άνθρωποι πίσω από τους μύθους και τα μυθικά πλάσματα κρύβει δικά του κομμάτια, ανομολόγητα! Με αλφαβητική σειρά στο πόνημα τούτο του Λουκόπουλου, θα μάθουμε για μυθικά πλάσματα από τα άλογα του Διομήδη, μέχρι της γοργόνες, τις σειρήνες και την Χίμαιρα! Εξαιρετικά ενδιαφέρον εγχειρίδιο. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κάκτος.
Περιγραφή: Ο φυλακισμένος Αστερίων στον σκοτεινό λαβύρινθο της Κρήτης. Τα «ρομπότ» του Ηφαίστου και η Σφίγγα που δεν άντεξε την ντροπή. Η αδικημένη Μέδουσα που έσπερνε τον τρόμο. Οι γιγαντιαίοι Κύκλωπες που κάποτε λατρεύονταν σαν θεοί και η διαβόητη «μητέρα των τεράτων» που ερωτεύτηκε τον Ηρακλή. Ο αιώνιος φύλακας του Κάτω Κόσμου, η Λάμια που έψαχνε να τραφεί από τους ζωντανούς και οι θανατηφόρες Σειρήνες που ποτέ δεν έμοιαζαν με τις γοργόνες των παραμυθιών… Το Εγχειρίδιο μυθικών πλασμάτων σάς μεταφέρει στον απέραντο κόσμο των αρχαίων ελληνικών μύθων και σας συστήνει τα διάσημα ή και λιγότερο διάσημα πλάσματα που φαντάστηκε ο ανθρώπινος νους. Πώς; Ταξιδεύοντας στα λημέρια τους, θαυμάζοντας τη μορφή, τις δυνάμεις και τις αδυναμίες τους, αποκαλύπτοντας τα καλά κρυμμένα μυστικά τους και ακολουθώντας τους θεούς ή τους ήρωες που βρέθηκαν στον δρόμο τους για να τα σταματήσουν. Μέσα από τις αρχαίες πηγές, την τέχνη των αρχαίων Ελλήνων και τη ματιά ενός αρχαιολόγου, που αποφάσισε να μοιραστεί τις ιστορίες των αρχαίων στο διαδίκτυο, το Εγχειρίδιο μυθικών πλασμάτων επαναφέρει τα πλάσματα των μύθων στο προσκήνιο για να δείξει ότι πίσω από το καθένα κρύβεται ο ίδιος ο άνθρωπος που τα «γέννησε», σε μια προσπάθεια να μιλήσει για τις πιο σκοτεινές και επικίνδυνες πλευρές της ίδιας του της ύπαρξης.


*Η Αθανασία Δαφιώτη είναι Δημοσιογράφος-Θεατρολόγος Συγγραφέας

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΘΕΑΤΡΟ

Ένα stand up για γέλια μέχρι δακρύων – και ίσως έναν γάμο

Για πρώτη φορά στη Μυτιλήνη ανεβαίνει ο κωμικός Θανάσης Σαμαράς με τη νέα του stand up comedy παράσταση «Ελεύθερος»
Ένα stand up για γέλια μέχρι δακρύων – και ίσως έναν γάμο
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερχονται οι 14οι Παλλεσβιακοί Μαθητικοί Αγώνες Μουσικής

Μαθητές από όλη τη Λέσβο συναντιούνται σε μια γιορτή ήχων, συνεργασίας και δημιουργίας
Ερχονται οι 14οι Παλλεσβιακοί Μαθητικοί Αγώνες Μουσικής
ΜΟΥΣΙΚΗ

Όταν οι γυναίκες γίνονται φτερά και τραγούδι

Το φωνητικό σύνολο GITAMO παρουσιάζει ένα μουσικοποιητικό αφιέρωμα στη γυναικεία φύση την Κυριακή 15 Μαρτίου στις 20:30
Όταν οι γυναίκες γίνονται φτερά και τραγούδι
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα «Μνημεία και τοποθεσίες στο χρόνο

Από τον Δήμο Μυτιλήνης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα μνημείων στις 18 Απριλίου
Διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα «Μνημεία και τοποθεσίες στο χρόνο
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Το Μουσείο Tériade πάει στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα

Αντιπροσωπευτικά έργα από τη συλλογή του Μουσείου Βιβλιοθήκης Στρατή Ελευθεριάδη παρουσιάζονται έως το τέλος Μαΐου
Το Μουσείο Tériade πάει στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ανάμεσα σε Ουρανό και Θάλασσα

Η Σκάλα Πολιχνίτου μέσα από τον φακό του Γιώργου Αράπογλου στην Αθήνα
Ανάμεσα σε Ουρανό και Θάλασσα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ο Π. Τριανταφυλλίδης παρουσίασε την Αρχαία Αντισσα στην Ελβετία

Εκδήλωση υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ελβετία
Ο Π. Τριανταφυλλίδης παρουσίασε την Αρχαία Αντισσα στην Ελβετία
ΒΙΒΛΙΟ

«Το Fragmenta βρήκε τη φωνή του»

Πολύς κόσμος στην παρουσίαση του πρώτου βιβλίου του Άρη Σπέρκου, καθώς και η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης
«Το Fragmenta βρήκε τη φωνή του»
ΒΙΒΛΙΟ

Με το βλέμμα στραμμένο στη Γυναίκα

Κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο της Γεωργίας Κοκκινογένη με τίτλο «Ιστορίες του Φεγγαριού»
Με το βλέμμα στραμμένο στη Γυναίκα
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Συνεχίζονται οι προβολές της ταινίας «Μπιτσκόμπερ»

Την Κυριακή 8 και την Τετάρτη 11 Μαρτίου στις 9.15 το βράδυ
Συνεχίζονται οι προβολές της ταινίας «Μπιτσκόμπερ»
ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Μυτιλήνη γίνεται κέντρο μουσικής εκπαίδευσης το καλοκαίρι του 2026

Νέοι μουσικοί, μαθητές και απόφοιτοι Ωδείων συμμετέχουν σε masterclass με τον Απόλλωνα Γραμματικόπουλο, τον Θανάση Αποστολόπουλο και τον Τάση Χριστογιαννόπουλο στο πλαίσιο του 3ου Μουσικού Φεστιβάλ
Η Μυτιλήνη γίνεται κέντρο μουσικής εκπαίδευσης το καλοκαίρι του 2026