× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

215 νέες θέσεις εργασίας στη Λέσβο τον Ιούνιο

Η ανάκαμψη της τουριστικής κίνησης σε όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου αποτυπώνεται στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας που ανήλθαν σε 7.625 κατά το πρώτο εξάμηνο του 2024

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ Δημοσίευση 27/7/2024

215 νέες θέσεις εργασίας στη Λέσβο τον Ιούνιο
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

1.928 προσλήψεις έγιναν τον Ιούνιο του 2024 στη Λέσβο, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι εργοδότες στο σύστημα Εργάνη του Υπουργείου Εργασίας. Παράλληλα βέβαια έγιναν και 1.713 απολύσεις – αποχωρήσεις. Έτσι το ισοζύγιο προσλήψεων απολύσεων ήταν θετικό καθώς δημιουργήθηκαν 215 νέες θέσεις εργασίας. Στην Λήμνο δημιουργήθηκαν 606 θέσεις εργασίας, στην Σάμο 568 θέσεις, στην Ικαρία 251 θέσεις και στην Χίο 222 θέσεις. Αθροιστικά, τον Ιούνιο του 2024, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου δημιουργήθηκαν 1.862 θέσεις εργασίας.

Η συντριπτική πλειοψηφία των νέων θέσεων εργασίας αφορούν τους κλάδους του τουρισμού (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια κλπ) και κλάδους που σχετίζονται στενά με τον τουρισμό (μεταφορές, επισιτισμός κλπ).

Στο επίπεδο του πρώτου εξαμήνου του 2024 (Ιανουάριος – Ιούνιος) δημιουργήθηκαν στην Λέσβο 2.207 θέσεις εργασίας, στην Ικαρία 442 θέσεις, στην Λήμνο 882 θέσεις, στην 3.305 θέσεις και στην Χίο 789 θέσεις. Συνολικά, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, το πρώτο εξάμηνο του 2024, δημιουργήθηκαν 7.625 θέσεις εργασίας.

Σε πανελλαδικό επίπεδο τον Ιούνιο του 2024 καταγράφεται αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, καθώς προκύπτει θετικό ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων κατά 23.961 θέσεις εργασίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης του Ιουνίου 2024, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 340.736, ενώ οι απολύσεις - αποχωρήσεις σε 316.775. Από τις 316.775 συνολικά αποχωρήσεις, οι 105.625 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσεις και οι 211.150 από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Από τη σύγκριση των στοιχείων των δύο μηνών, Ιούνιος 2024 και Ιούνιος 2023, προκύπτει μειωμένη επίδοση κατά -4.800 λιγότερων θέσεων εργασίας για τον Ιούνιο 2024 (θετικό ισοζύγιο 23.961 θέσεων εργασίας) έναντι θετικού ισοζυγίου (28.761) τον Ιούνιο του 2023.

Αθροιστικά για την περίοδο Ιανουάριος – Ιούνιος 2024, οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν στις 1.714.189 θέσεις εργασίας και οι αποχωρήσεις έφτασαν τις 1.374.981, εκ των οποίων οι 820.843 ήταν αποτέλεσμα καταγγελιών συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου και οι 554.138 οικειοθελείς αποχωρήσεις.

Έτσι, το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του πρώτου εξαμήνου του έτους 2024 είναι θετικό και διαμορφώνεται στις 339.208 νέες θέσεις εργασίας, αποτελώντας την υψηλότερη επίδοση πρώτου εξαμήνου έτους από το 2001 μέχρι σήμερα.

Παράλληλα, με τις ηλεκτρονικές υποβολές εντύπων προσλήψεων – απολύσεων μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος «Εργάνη» υπάρχει και ένα ιδιαίτερα μικρό ποσοστό επιχειρήσεων που προέβησαν αναγκαστικά σε χειρόγραφες υποβολές εντύπων στις περιφερειακές υπηρεσίες της ΔΥΠΑ, λόγω είτε περιπτώσεων εκπρόθεσμων υποβολών, στις οποίες επιβάλλονται και τα προβλεπόμενα πρόστιμα, είτε ειδικών ελάχιστων περιπτώσεων επιχειρήσεων που αδυνατούν να υποβάλλουν τα στοιχεία ηλεκτρονικά. Το ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης για αυτές τις συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρήσεων για το διάστημα από 01.06.2024 έως και 30.06.2024, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΥΠΑ, διαμορφώνεται σε 110 επιπλέον θέσεις εργασίας.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Διευκρινήσεις επί διευκρινήσεων για το νέο ΟΣΔΕ

Μπαράζ ανακοινώσεων από την ΑΑΔΕ την ώρα που ανά την Ελλάδα γίνεται του «ΚΑΕΚ το κάγκελο»
Διευκρινήσεις επί διευκρινήσεων για το νέο ΟΣΔΕ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

29 παραβάσεις για μη χρήση κράνους στο Βορειοανατολικό Αιγαίο

Στη Λέσβο καταγράφηκαν οι περισσότερες παραβάσεις μετά από 497 ελέγχους
29 παραβάσεις για μη χρήση κράνους στο Βορειοανατολικό Αιγαίο
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στη Δικαιοσύνη ο Παλλεσβιακός Φορέας για τη διαχείριση του αφθώδους πυρετού

Κατέθεσε αναφορά – καταγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης ζητώντας κατεπείγουσα διερεύνηση για δύο εκμεταλλεύσεις στο Βαφειό
Στη Δικαιοσύνη ο Παλλεσβιακός Φορέας για τη διαχείριση του αφθώδους πυρετού
ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δρίτσας ζητά απαντήσεις για την υπόθεση Μαζωνάκη και τη «γκρίζα ιατρική»

Ο Τομεάρχης Υγείας της ΕΛΑΣ θέτει ζήτημα πολιτικής λογοδοσίας και ζητά ουσιαστικούς ελέγχους στα κέντρα που υπόσχονται ευεξία και μακροζωία
Ο Δρίτσας ζητά απαντήσεις για την υπόθεση Μαζωνάκη και τη «γκρίζα ιατρική»
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταστροφική εξέλιξη για την κτηνοτροφία της Λέσβου

Παρατείνονται ως το τέλος του 2026 τα μέτρα για τον αφθώδη πυρετό
Καταστροφική εξέλιξη για την κτηνοτροφία της Λέσβου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ζητούν απαλλαγή από ΤΑΠ και δημοτικά τέλη

Αίτημα του Παλλεσβιακού Φορέα Πρωτογενούς Τομέα προς τον Δήμο Δυτικής Λέσβου για προσωρινό μηδενισμό των επιβαρύνσεων και σταδιακή επαναφορά τους σε βάθος πενταετίας
Ζητούν απαλλαγή από ΤΑΠ και δημοτικά τέλη
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανοικτή σε όλους η διαβούλευση για τη νέα ΚΑΠ 2028 – 2034

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται και να καταθέτουν τις προτάσεις τους για την επόμενη προγραμματική περίοδο
Ανοικτή σε όλους η διαβούλευση για τη νέα ΚΑΠ 2028 – 2034
ΑΓΡΟΤΕΣ

Υποσχέσεις για περισσότερους ελέγχους στα βιολογικά προϊόντα

Συνεργασία με τον ΟΟΣΑ ανακοίνωσε το Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
Υποσχέσεις για περισσότερους ελέγχους στα βιολογικά προϊόντα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ένα θετικό αποτέλεσμα για αφθώδη πυρετό σε εκτροφή στη Νάπη

Από τα 29 αποτελέσματα εξετάσεων που γνωστοποιήθηκαν στις 21 Σεπτεμβρίου, τα 28 ήταν αρνητικά
Ένα θετικό αποτέλεσμα για αφθώδη πυρετό σε εκτροφή στη Νάπη
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στο υπουργείο φάκελοι αποζημίωσης για 143 κτηνοτρόφους της Λέσβου

Αφορούν 46.124 ζώα που θανατώθηκαν λόγω αφθώδους πυρετού – Στα 7,7 εκατ. ευρώ το συνολικό ποσό, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής
Στο υπουργείο φάκελοι αποζημίωσης για 143 κτηνοτρόφους της Λέσβου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Έκκληση στους κυνηγούς της Λέσβου για αυξημένη προσοχή λόγω αφθώδους πυρετού

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ζητά αποστάσεις από τις κτηνοτροφικές μονάδες και προτείνει τη δημιουργία ειδικού χάρτη με τις εκτροφές και τις μολυσμένες περιοχές
Έκκληση στους κυνηγούς της Λέσβου για αυξημένη προσοχή λόγω αφθώδους πυρετού
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Οικονομική επανεκκίνηση για το Επιμελητήριο Λέσβου με άλμα εσόδων κατά 87,9%

Στα 469.986 ευρώ τα έσοδα του 2026 και στα 453.362 ευρώ τα ταμειακά διαθέσιμα – Η διοίκηση Τατάκη παρουσίασε την εικόνα ανάκαμψης, ενώ ο Γιάννης Βουτσινάς αποκάλυψε ότι το Επιμελητήριο είχε φτάσει σε οριακή κατάσταση με την διοίκηση Μυρσινιά
Οικονομική επανεκκίνηση για το Επιμελητήριο Λέσβου με άλμα εσόδων κατά 87,9%