Ούτε το είδαμε ούτε το ακούσαμε
Ανακαλείται η δρομολόγηση του Sporades Star στο Βόρειο Αιγαίο
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ Δημοσίευση 25/7/2024

Στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος παραμένει το πλοίο Sporades Star της Sea Jets. Το πλοίο επρόκειτο να ξεκινήσει δρομολόγια στην γραμμή Καβάλα – Λήμνος – Μυτιλήνη – Λήμνος – Θεσσαλονίκη στα μέσα του Ιουλίου και μέχρι το τέλος της τρέχουσας δρομολογιακής περιόδου. Είχε δοθεί και η σχετική έγκριση από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.
Ωστόσο, στην συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, που πρόκειται να γίνει αύριο Παρασκευή 26 Ιουλίου, στην ημερήσια διάταξη, περιλαμβάνεται αίτημα ανάκλησης της δήλωσης τακτικής δρομολόγησης του πλοίου στην παραπάνω γραμμή του Βορείου Αιγαίου. Έτσι το σχεδόν 50 ετών πλοίο δεν θα το δουν οι νησιώτες αυτό το καλοκαίρι.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας τα τεχνικά χαρακτηριστικά του πλοίου είνα μήκος 114,55 μέτρα, πλάτος 18,61 μέτρα, δυνατότητα μεταφοράς 1.100 επιβατών και 180 οχημάτων. Το πλοίο έχει την δυνατότητα να αναπτύσσει ταχύτητα 19 μιλίων.