× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Εκτός χρηματοδότησης 128 σχέδια βελτίωσης στο Βόρειο Αιγαίο

Στα 279 ανέρχονται τα επενδυτικά σχέδια που θα χρηματοδοτηθούν. Παραμένει ανεπαρκής η χρηματοδότηση των επενδυτικών σχεδίων του Βορείου Αιγαίου. Στο 68% το ποσοστό ένταξης των επενδύσεων στο πρόγραμμα

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ Δημοσίευση 19/7/2024

Εκτός χρηματοδότησης 128 σχέδια βελτίωσης στο Βόρειο Αιγαίο

Μετά την τελευταία τροποποίηση των χρηματοδοτήσεων του προγράμματος «σχέδια βελτίωσης», που χρηματοδοτεί επενδύσεις αγροτών η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας προχώρησε στην δεύτερη τροποποίηση του πίνακα των επενδύσεων που χρηματοδοτούνται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνολικά, εντάσσονται στο πρόγραμμα και χρηματοδοτούνται 279 επενδυτικά σχέδια με το ποσό των 15,55 εκατ. ευρώ. Εκτός χρηματοδότησης μένουν 128 επενδυτικά σχέδια που αν και κρίθηκαν επιλέξιμα για χρηματοδότηση δεν θα υλοποιηθούν επειδή δεν υπάρχουν επαρκείς πιστώσεις στο πρόγραμμα.

Περίπου 50 εξ αυτών προέρχονται από αγρότες της Ικαρίας και της Σάμου, 65 είναι τα μη χρηματοδοτούμενα (αν και επιλέξιμα) επενδυτικά σχέδια που κατατέθηκαν από αγρότες της Λέσβου, εννέα από την Λήμνο και τέσσερα από την Χίο. Από τα παραπάνω στοιχεία το ποσοτό ένταξης στις χρηματοδοτήσεις του προγράμματος ανέρχεται στο 68%.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου  ο υποψήφιος  επενδυτής ή ο νόμιμος εκπρόσωπός του, για την πληροφόρησή του σχετικά με την τύχη της αίτησής του, οφείλει να εισέρθει στο Πληροφορικό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ), στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ependyseis.gr, χρησιμοποιώντας το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης και, ανάλογα με το αν έχει υποβάλει αίτηση ενδικοφανούς προσφυγής, να ανατρέξει στο «Έντυπο Αξιολόγησης Ένστασης» ή στο «Έντυπο Γνωμοδότησης Αίτησης Στήριξης» στα οποία περιέχονται τα αναλυτικά αποτελέσματα του διοικητικού ελέγχου και τυχόν ειδικοί όροι.

- Σύμφωνα με τα άρθρα 24 και 25 του κώδικα διοικητικής διαδικασίας (ν. 2690/1999, Α’ 45), καθώς από τη διαδικασία προβλεπόταν η δυνατότητα άσκησης ενδικοφανούς προσφυγής, ο υποψήφιος δεν δύναται να ασκήσει αίτημα θεραπείας ή ιεραρχική προσφυγή. Συνεπώς, εφόσον ασκηθεί αίτημα θεραπείας ή ιεραρχική προσφυγή, αυτό δεν εξετάζεται.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Τάλως» και «Θαλασσίτης» θα πάνε Καβάλα

Υποσχέσεις για προέκταση των δρομολογίων των οχηματαγωγών πλοίων από Μυτιλήνη σε Λήμνο - Καβάλα ή Θεσσαλονίκη
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα η συνάντηση αγροτών – υπουργών

Αμετακίνητη η κυβέρνηση στις θέσεις και τα μέτρα που ήδη έχει ανακοινώσει. Μεγάλη σύσκεψη των αγροτών το Σάββατο στο μπλόκο της Γυρτώνης
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ιδιότυπο μπλόκο στις εξαγωγές ελαιολάδου

Ξεπερνούν τους 450.000 τόνους οι ποσότητες ελαιολάδου που βρίσκονται στις δεξαμενές των ελαιουργείων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Λήμνος ‑ Αη Στράτης: Χωρίς τέλος η ακτοπλοϊκή ταλαιπωρία

Ευτυχώς που υπάρχει και το Νήσος Σάμος για να σώσει την κατάσταση. Άκαρπη η συνάντηση των φορέων της Λήμνου με την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας.Έκτακτο δρομολόγιο από Μυτιλήνη προς Λήμνο – Καβάλα
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΟΡΑ

Ρεκόρ επισκεπτών και το 2024 στο Μουσείο «Ο κόσμος του ούζου»

Οι επισκέπτες του είχαν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά την ιστορία και την παράδοση στη γενέτειρα του Ούζου Πλωμαρίου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανθεκτικές στην Ξυλέλλα η Κολοβή και η Αδραμυτινή;

Θετικά τα πρώτα συμπεράσματα έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά τις βασικές ποικιλίες ελιάς που καλλιεργούνται στην Λέσβο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ενημέρωση για την λίπανση της ελιάς στον Πολιχνίτο

Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, στις 6.30 το απόγευμα στο πολύκεντρο του χωριού
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ο κόσμος της μέλισσας στο Δημοτικό Σχολείο Καλλονής

Δράση ευαισθητοποίησης με στόχο την διάδοση της γνώσης γύρω από τη μελισσοκομία και την προστασία των μελισσών
ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση αγροτών υπουργών την Παρασκευή

Μικρές οι προσδοκίες του αγροτικού κόσμου για ουσιαστικά μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κινητοποιήσεις για το ακτοπλοϊκό σε Λήμνο, Καβάλα και Πειραιά

Ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου Λήμνου από τη Δήμαρχο για την επικείμενη συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αύξηση 4,7% στην επιβατική κίνηση του αεροδρομίου Μυτιλήνης

Σχεδόν 25.000 επιβάτες πέρασαν τον Ιανουάριο του 2025 από το «Οδυσσέας Ελύτης»
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ