× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ

Νεκρός ο 20χρονος δράστης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/7/2024

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ
' χρόνος ανάγνωσης

Ο τέως Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δέχθηκε επίθεση με όπλο και τραυματίστηκε στο αυτί, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (14/7, ώρα Ελλάδας), ενώ μιλούσε σε προεκλογική συγκέντρωση στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια, σε ένα περιστατικό που διερευνάται ως απόπειρα δολοφονίας από δράστη που βρισκόταν σε ταράτσα κοντά στον χώρο της εκδήλωσης.


Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το CNN, ο Ντόναλντ Τραμπ βρισκόταν στη μέση της ομιλίας του, στραμμένος προς τα δεξιά με τα χέρια του στο βήμα του, όταν ακούστηκε ξαφνικά ο ήχος πολλαπλών πυροβολισμών. Ο Ντόναλντ Τραμπ έπιασε το δεξί του αυτί και έπεσε στο έδαφος, καθώς πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας τού είπαν να πέσει κάτω και έσπευσαν στη σκηνή, προστατεύοντας τον τέως Αμερικανό Πρόεδρο, ενώ ακούστηκαν αρκετοί ακόμη πυροβολισμοί. Ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ παρέμεινε στο έδαφος, ακούστηκαν τόσο ένας τελευταίος γύρος πυροβολισμών όσο και δυνατές κραυγές από το πλήθος. Περίπου 45 δευτερόλεπτα μετά τον πυροβολισμό του τέως Αμερικανού Προέδρου, ακούστηκαν πράκτορες στο μικρόφωνο της συγκέντρωσης να λένε: «Ο δράστης εξουδετερώθηκε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακόμα, ο Ντόναλντ Τραμπ σήκωσε τη γροθιά του στον αέρα, προκαλώντας ένα δυνατό χειροκρότημα από το πλήθος και ξεστόμισε τη λέξη «fight» («μάχη») τρεις φορές ενώ χτυπούσε τη γροθιά του. Στη συνέχεια, το πλήθος φώναζε «ΗΠΑ!» καθώς ο τέως Πρόεδρος της χώρας κατέβηκε από τις σκάλες, μαζί με αρκετούς πράκτορες και μπήκε στο όχημά του. Ένας από τους παρευρισκόμενους στη συγκέντρωση σκοτώθηκε από τους πυροβολισμούς και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σοβαρά, σύμφωνα με τη Μυστική Υπηρεσία.

Ποιος ήταν ο δράστης της επίθεσης στον Ντόναλντ Τραμπ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ύποπτος δράστης της επίθεσης κατά της ζωής του τέως Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, είναι ένας 20χρονος άνδρας από την Πενσιλβάνια, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης. Τη σχετική πληροφορία μετέδωσε αρχικά δημοσιογράφος του CNN, επικαλούμενος πηγές.

Κατόπιν, οι Αρχές επιβολής του νόμου δήλωσαν ότι θα μπορούσαν να ανακοινώσουν το όνομα του ύποπτου δράστη μέσα στις επόμενες ώρες, αν και αναζητούνται τα κίνητρά του.

Πώς έγινε η απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν τον ύποπτο δράστη να είναι ξαπλωμένος στην οροφή ενός κτηρίου και να φαίνεται ακίνητος. Πολλαπλές πηγές των Αρχών αναφέρθηκαν στο άτομο αυτό ως «ελεύθερο σκοπευτή», αν και οι πρόσθετες λεπτομέρειες δεν είναι ακόμη σαφείς.

Η Μυστική Υπηρεσία δήλωσε ότι ο δράστης έριξε «πολλαπλούς πυροβολισμούς προς τη σκηνή από μια υπερυψωμένη θέση εκτός του χώρου της συγκέντρωσης». Ο δράστης σκοτώθηκε από πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας, ανέφερε η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.

Ντόναλντ Τραμπ: «Ο Θεός να ευλογεί την Αμερική!»
Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε ανάρτηση στο Truth Social, περιγράφοντας τους πυροβολισμούς και ευχαριστώντας τη Μυστική Υπηρεσία και τις δυνάμεις επιβολής του νόμου για την αντίδρασή τους: «Πυροβολήθηκα με μια σφαίρα που διαπέρασε το πάνω μέρος του δεξιού μου αυτιού. Κατάλαβα αμέσως ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, καθώς άκουσα έναν ήχο, πυροβολισμούς και αμέσως ένιωσα τη σφαίρα να διαπερνά το δέρμα. Υπήρξε μεγάλη αιμορραγία, οπότε κατάλαβα τότε τι συνέβαινε. Ο Θεός να ευλογεί την Αμερική!».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επικοινωνία Ντόναλντ Τραμπ – Τζο Μπάιντεν

Το σοκαριστικό επεισόδιο που απείλησε τη ζωή του Ντόναλντ Τραμπ, εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια και τον τρόπο με τον οποίο πυροβολήθηκε ο τέως Αμερικανός Πρόεδρος, με τους νομοθέτες να ζητούν ήδη έρευνα για τους χειρισμούς της Μυστικής Υπηρεσίας στη συγκέντρωση αυτή. Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν λίγο πριν ο Ντόναλντ Τραμπ παραλάβει το προεδρικό χρίσμα για τις εκλογές του 2024 στο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων, το οποίο θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο νυν Αμερικανό Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, καταδίκασε τους πυροβολισμούς, λέγοντας ότι ήταν «άρρωστοι», σε δηλώσεις του από το Ντέλαγουερ και ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι αργότερα μίλησε τηλεφωνικά με τον Ντόναλντ Τραμπ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Στο δρόμο ενάντια στον φασισμό

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Εφετείο Αθηνών από τον Σύνδεσμο Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακή κατάθεση του Ξυλούρη για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ειρωνείες και θλιβερές εικόνες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής
ΚΟΣΜΟΣ

Οι διαδηλώσεις έριξαν την κυβέρνηση στη Βουλγαρία

Η παραίτηση έρχεται λίγο πριν η Βουλγαρία ενταχθεί στην Ευρωζώνη την 1η Ιανουαρίου
ΕΛΛΑΔΑ

«Θα σου στρίψω το λαρύγγι»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου καταγγέλλει πως την απείλησε ο Γιώργος Ξυλούρης «Φραπές»
ΕΛΛΑΔΑ

Οι κρεοπώλες στο πλευρό των αγροτών

Καθολικό κλείσιμο των κρεοπωλείων την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου - ημέρα κατά την οποία τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργούν λόγω εορταστικού ωραρίου.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επίθεση σε βάρος του Κοινωνικού Χώρου «Αντίβαρο» στη Χίο

«Στη Χίο δεν χωράνε οι νοσταλγοί του ναζισμού»
ΕΛΛΑΔΑ

Η ώρα του «Φραπέ»!

Καταθέτει σήμερα ο Γιώργος Ξυλούρης ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
ΕΛΛΑΔΑ

Πανικός στο Μαξίμου από τα αγροτικά μπλόκα

Να κλείσει το μέτωπο με τους αγρότες το αργότερο εντός της ερχόμενης εβδομάδας επιδιώκει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
ΕΛΛΑΔΑ

Αγριο κράξιμο σε Τσιάρα από τους βουλευτές της Ν.Δ.

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στους βουλευτές της ΝΔ για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μέλι από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου στο μεγάλο φεστιβάλ της Αθήνας

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας με δεκάδες επιχειρήσεις και βραβεύσεις παραγωγών που ανέδειξαν την αξία της νησιωτικής μελισσοκομίας
ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα πρώτη στην έμμεση φορολογία

Τα νοικοκυριά πληρώνουν ακριβά ΦΠΑ και ειδικούς φόρους ενώ το κράτος αυξάνει τα έσοδά του -Δείτε τι αναφέρει η έκθεση του ΟΟΣΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πιο κοντά από ποτέ η νέα ακτοπλοϊκή γραμμή Μυτιλήνη‑Βόλος

Ήδη μία ακτοπλοϊκή εταιρεία έχει ήδη καταθέσει συγκεκριμένη προσφορά για τη γραμμή
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ