× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ

Νεκρός ο 20χρονος δράστης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/7/2024

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ
' χρόνος ανάγνωσης

Ο τέως Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δέχθηκε επίθεση με όπλο και τραυματίστηκε στο αυτί, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (14/7, ώρα Ελλάδας), ενώ μιλούσε σε προεκλογική συγκέντρωση στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια, σε ένα περιστατικό που διερευνάται ως απόπειρα δολοφονίας από δράστη που βρισκόταν σε ταράτσα κοντά στον χώρο της εκδήλωσης.


Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το CNN, ο Ντόναλντ Τραμπ βρισκόταν στη μέση της ομιλίας του, στραμμένος προς τα δεξιά με τα χέρια του στο βήμα του, όταν ακούστηκε ξαφνικά ο ήχος πολλαπλών πυροβολισμών. Ο Ντόναλντ Τραμπ έπιασε το δεξί του αυτί και έπεσε στο έδαφος, καθώς πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας τού είπαν να πέσει κάτω και έσπευσαν στη σκηνή, προστατεύοντας τον τέως Αμερικανό Πρόεδρο, ενώ ακούστηκαν αρκετοί ακόμη πυροβολισμοί. Ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ παρέμεινε στο έδαφος, ακούστηκαν τόσο ένας τελευταίος γύρος πυροβολισμών όσο και δυνατές κραυγές από το πλήθος. Περίπου 45 δευτερόλεπτα μετά τον πυροβολισμό του τέως Αμερικανού Προέδρου, ακούστηκαν πράκτορες στο μικρόφωνο της συγκέντρωσης να λένε: «Ο δράστης εξουδετερώθηκε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακόμα, ο Ντόναλντ Τραμπ σήκωσε τη γροθιά του στον αέρα, προκαλώντας ένα δυνατό χειροκρότημα από το πλήθος και ξεστόμισε τη λέξη «fight» («μάχη») τρεις φορές ενώ χτυπούσε τη γροθιά του. Στη συνέχεια, το πλήθος φώναζε «ΗΠΑ!» καθώς ο τέως Πρόεδρος της χώρας κατέβηκε από τις σκάλες, μαζί με αρκετούς πράκτορες και μπήκε στο όχημά του. Ένας από τους παρευρισκόμενους στη συγκέντρωση σκοτώθηκε από τους πυροβολισμούς και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σοβαρά, σύμφωνα με τη Μυστική Υπηρεσία.

Ποιος ήταν ο δράστης της επίθεσης στον Ντόναλντ Τραμπ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ύποπτος δράστης της επίθεσης κατά της ζωής του τέως Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, είναι ένας 20χρονος άνδρας από την Πενσιλβάνια, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης. Τη σχετική πληροφορία μετέδωσε αρχικά δημοσιογράφος του CNN, επικαλούμενος πηγές.

Κατόπιν, οι Αρχές επιβολής του νόμου δήλωσαν ότι θα μπορούσαν να ανακοινώσουν το όνομα του ύποπτου δράστη μέσα στις επόμενες ώρες, αν και αναζητούνται τα κίνητρά του.

Πώς έγινε η απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν τον ύποπτο δράστη να είναι ξαπλωμένος στην οροφή ενός κτηρίου και να φαίνεται ακίνητος. Πολλαπλές πηγές των Αρχών αναφέρθηκαν στο άτομο αυτό ως «ελεύθερο σκοπευτή», αν και οι πρόσθετες λεπτομέρειες δεν είναι ακόμη σαφείς.

Η Μυστική Υπηρεσία δήλωσε ότι ο δράστης έριξε «πολλαπλούς πυροβολισμούς προς τη σκηνή από μια υπερυψωμένη θέση εκτός του χώρου της συγκέντρωσης». Ο δράστης σκοτώθηκε από πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας, ανέφερε η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.

Ντόναλντ Τραμπ: «Ο Θεός να ευλογεί την Αμερική!»
Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε ανάρτηση στο Truth Social, περιγράφοντας τους πυροβολισμούς και ευχαριστώντας τη Μυστική Υπηρεσία και τις δυνάμεις επιβολής του νόμου για την αντίδρασή τους: «Πυροβολήθηκα με μια σφαίρα που διαπέρασε το πάνω μέρος του δεξιού μου αυτιού. Κατάλαβα αμέσως ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, καθώς άκουσα έναν ήχο, πυροβολισμούς και αμέσως ένιωσα τη σφαίρα να διαπερνά το δέρμα. Υπήρξε μεγάλη αιμορραγία, οπότε κατάλαβα τότε τι συνέβαινε. Ο Θεός να ευλογεί την Αμερική!».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επικοινωνία Ντόναλντ Τραμπ – Τζο Μπάιντεν

Το σοκαριστικό επεισόδιο που απείλησε τη ζωή του Ντόναλντ Τραμπ, εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια και τον τρόπο με τον οποίο πυροβολήθηκε ο τέως Αμερικανός Πρόεδρος, με τους νομοθέτες να ζητούν ήδη έρευνα για τους χειρισμούς της Μυστικής Υπηρεσίας στη συγκέντρωση αυτή. Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν λίγο πριν ο Ντόναλντ Τραμπ παραλάβει το προεδρικό χρίσμα για τις εκλογές του 2024 στο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων, το οποίο θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο νυν Αμερικανό Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, καταδίκασε τους πυροβολισμούς, λέγοντας ότι ήταν «άρρωστοι», σε δηλώσεις του από το Ντέλαγουερ και ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι αργότερα μίλησε τηλεφωνικά με τον Ντόναλντ Τραμπ

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Το νέο πολιτικό εγχείρημα Τσίπρα παίρνει σάρκα και οστά στο Θησείο

Με βίντεο έκπληξη και μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη παρουσιάζεται το όνομα και οι βασικές αρχές του νέου φορέα
Το νέο πολιτικό εγχείρημα Τσίπρα παίρνει σάρκα και οστά στο Θησείο
ΚΟΣΜΟΣ

Κάτω από τα 100 δολάρια το αργό πετρέλαιο

Ισχυρές απώλειες άνω του 5% στις ασιατικές αγορές καθώς ενισχύονται οι ελπίδες για συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
Κάτω από τα 100 δολάρια το αργό πετρέλαιο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αναθεώρηση του ΕΣΠΑ με επίκεντρο το νερό και τη λειψυδρία στο Βόρειο Αιγαίο

Περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ κατευθύνονται σε έργα υδάτινων πόρων ενώ η Περιφέρεια καλεί τους φορείς να επιταχύνουν την ωρίμανση των μελετών
Αναθεώρηση του ΕΣΠΑ με επίκεντρο το νερό και τη λειψυδρία στο Βόρειο Αιγαίο
ΕΛΛΑΔΑ

Το μεγάλο στοίχημα του νέου φορέα του Αλέξη Τσίπρα

Ομόκεντροι κύκλοι, θεματικές ομάδες και online δημοψηφίσματα στο επίκεντρο του σχεδιασμού για τον νέο πολιτικό φορέα
Το μεγάλο στοίχημα του νέου φορέα του Αλέξη Τσίπρα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Σύλληψη καπετάνιου στη Μύρινα για πλοίο με ελλιπές προσωπικό

Το περιστατικό έγινε το Σάββατο 23 Μαΐου το μεσημέρι
Σύλληψη καπετάνιου στη Μύρινα για πλοίο με ελλιπές προσωπικό
ΕΛΛΑΔΑ

Νικητής στο Diamond League της Κίνας ο Τεντόγλου

Ο επόμενος αγώνας του αθλητή θα γίνει στις 29 Μαΐου στο μίτινγκ της Λεμεσού
Νικητής στο Diamond League της Κίνας ο Τεντόγλου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Λήμνος: Ξεκινούν οι εγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς

Από τις 8 έως τις 30 Ιουνίου οι αιτήσεις για Μύρινα και Μούδρο. Δείτε εδώ ποιά δικαιολογητικά απαιτούνται και ποιά είναι τα κριτήρια μοριοδότησης
Λήμνος: Ξεκινούν οι εγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς
ΑΓΡΟΤΕΣ

Η κρυφή προώθηση των μεταλλαγμένων στη διατροφή μας

Επιστήμονες, καταναλωτές και οργανώσεις προειδοποίησαν για τις επιπτώσεις των νέων γενετικά τροποποιημένων τροφίμων σε υγεία, περιβάλλον και αγροτική παραγωγή
Η κρυφή προώθηση των μεταλλαγμένων στη διατροφή μας
ΕΛΛΑΔΑ

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ ως 29 Μαΐου

Θα καταβληθούν 2,48 δις ευρώ σε 4.335.846 δικαιούχους
Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ ως 29 Μαΐου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Προθεσμία έως 27 Ιουλίου για έλεγχο και διορθώσεις στο Κτηματολόγιο

Τι καλούνται να ελέγξουν άμεσα οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε Λέσβο, Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο ώστε να αποφύγουν μελλοντικές δικαστικές περιπέτειες
Προθεσμία έως 27 Ιουλίου για έλεγχο και διορθώσεις στο Κτηματολόγιο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στάσιμος ο τζίρος στο λιανεμπόριο του Βορείου Αιγαίου

Η άνοδος 2,6% στο λιανεμπόριο υπολείπεται του πληθωρισμού που κινήθηκε πάνω από 3%
Στάσιμος ο τζίρος στο λιανεμπόριο του Βορείου Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ερωτήματα προς την Περιφερειακή Αρχή για το νέο πλαίσιο τουριστικής ανάπτυξης

Η παράταξη «Νέα Δυναμική» ζητά ενημέρωση για την απουσία συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου
Ερωτήματα προς την Περιφερειακή Αρχή για το νέο πλαίσιο τουριστικής ανάπτυξης