× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ

Νεκρός ο 20χρονος δράστης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/7/2024

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ
' χρόνος ανάγνωσης

Ο τέως Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δέχθηκε επίθεση με όπλο και τραυματίστηκε στο αυτί, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (14/7, ώρα Ελλάδας), ενώ μιλούσε σε προεκλογική συγκέντρωση στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια, σε ένα περιστατικό που διερευνάται ως απόπειρα δολοφονίας από δράστη που βρισκόταν σε ταράτσα κοντά στον χώρο της εκδήλωσης.


Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το CNN, ο Ντόναλντ Τραμπ βρισκόταν στη μέση της ομιλίας του, στραμμένος προς τα δεξιά με τα χέρια του στο βήμα του, όταν ακούστηκε ξαφνικά ο ήχος πολλαπλών πυροβολισμών. Ο Ντόναλντ Τραμπ έπιασε το δεξί του αυτί και έπεσε στο έδαφος, καθώς πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας τού είπαν να πέσει κάτω και έσπευσαν στη σκηνή, προστατεύοντας τον τέως Αμερικανό Πρόεδρο, ενώ ακούστηκαν αρκετοί ακόμη πυροβολισμοί. Ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ παρέμεινε στο έδαφος, ακούστηκαν τόσο ένας τελευταίος γύρος πυροβολισμών όσο και δυνατές κραυγές από το πλήθος. Περίπου 45 δευτερόλεπτα μετά τον πυροβολισμό του τέως Αμερικανού Προέδρου, ακούστηκαν πράκτορες στο μικρόφωνο της συγκέντρωσης να λένε: «Ο δράστης εξουδετερώθηκε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακόμα, ο Ντόναλντ Τραμπ σήκωσε τη γροθιά του στον αέρα, προκαλώντας ένα δυνατό χειροκρότημα από το πλήθος και ξεστόμισε τη λέξη «fight» («μάχη») τρεις φορές ενώ χτυπούσε τη γροθιά του. Στη συνέχεια, το πλήθος φώναζε «ΗΠΑ!» καθώς ο τέως Πρόεδρος της χώρας κατέβηκε από τις σκάλες, μαζί με αρκετούς πράκτορες και μπήκε στο όχημά του. Ένας από τους παρευρισκόμενους στη συγκέντρωση σκοτώθηκε από τους πυροβολισμούς και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σοβαρά, σύμφωνα με τη Μυστική Υπηρεσία.

Ποιος ήταν ο δράστης της επίθεσης στον Ντόναλντ Τραμπ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ύποπτος δράστης της επίθεσης κατά της ζωής του τέως Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, είναι ένας 20χρονος άνδρας από την Πενσιλβάνια, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης. Τη σχετική πληροφορία μετέδωσε αρχικά δημοσιογράφος του CNN, επικαλούμενος πηγές.

Κατόπιν, οι Αρχές επιβολής του νόμου δήλωσαν ότι θα μπορούσαν να ανακοινώσουν το όνομα του ύποπτου δράστη μέσα στις επόμενες ώρες, αν και αναζητούνται τα κίνητρά του.

Πώς έγινε η απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν τον ύποπτο δράστη να είναι ξαπλωμένος στην οροφή ενός κτηρίου και να φαίνεται ακίνητος. Πολλαπλές πηγές των Αρχών αναφέρθηκαν στο άτομο αυτό ως «ελεύθερο σκοπευτή», αν και οι πρόσθετες λεπτομέρειες δεν είναι ακόμη σαφείς.

Η Μυστική Υπηρεσία δήλωσε ότι ο δράστης έριξε «πολλαπλούς πυροβολισμούς προς τη σκηνή από μια υπερυψωμένη θέση εκτός του χώρου της συγκέντρωσης». Ο δράστης σκοτώθηκε από πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας, ανέφερε η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.

Ντόναλντ Τραμπ: «Ο Θεός να ευλογεί την Αμερική!»
Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε ανάρτηση στο Truth Social, περιγράφοντας τους πυροβολισμούς και ευχαριστώντας τη Μυστική Υπηρεσία και τις δυνάμεις επιβολής του νόμου για την αντίδρασή τους: «Πυροβολήθηκα με μια σφαίρα που διαπέρασε το πάνω μέρος του δεξιού μου αυτιού. Κατάλαβα αμέσως ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, καθώς άκουσα έναν ήχο, πυροβολισμούς και αμέσως ένιωσα τη σφαίρα να διαπερνά το δέρμα. Υπήρξε μεγάλη αιμορραγία, οπότε κατάλαβα τότε τι συνέβαινε. Ο Θεός να ευλογεί την Αμερική!».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επικοινωνία Ντόναλντ Τραμπ – Τζο Μπάιντεν

Το σοκαριστικό επεισόδιο που απείλησε τη ζωή του Ντόναλντ Τραμπ, εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια και τον τρόπο με τον οποίο πυροβολήθηκε ο τέως Αμερικανός Πρόεδρος, με τους νομοθέτες να ζητούν ήδη έρευνα για τους χειρισμούς της Μυστικής Υπηρεσίας στη συγκέντρωση αυτή. Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν λίγο πριν ο Ντόναλντ Τραμπ παραλάβει το προεδρικό χρίσμα για τις εκλογές του 2024 στο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων, το οποίο θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο νυν Αμερικανό Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, καταδίκασε τους πυροβολισμούς, λέγοντας ότι ήταν «άρρωστοι», σε δηλώσεις του από το Ντέλαγουερ και ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι αργότερα μίλησε τηλεφωνικά με τον Ντόναλντ Τραμπ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Η κυβέρνηση επανεξετάζει τα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής

Γιατί οι πολίτες προτιμούν ακόμη τα μετρητά παρά τις εκπτώσεις φόρου στις ψηφιακές συναλλαγές
ΕΛΛΑΔΑ

Κατάρρευση γεννήσεων και φυγή νέων

Η ανάλυση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καταγράφει μισό εκατομμύριο λιγότερους κατοίκους από το 2011 και προβλέπει συνεχή μείωση και γήρανση πληθυσμού τις επόμενες δεκαετίες
ΕΛΛΑΔΑ

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως 29 Αυγούστου

Θα καταβληθούν 2,44 δισεκατομμύρια ευρώ σε 4.322.897 δικαιούχους
ΕΛΛΑΔΑ

Ζώα στα χαρτιά, επιδοτήσεις στην τσέπη

Οι «μεγαλοκτηνοτρόφοι» επικαλούνται μέχρι και τους λύκους για να δικαιολογήσουν τις απάτες
ΕΛΛΑΔΑ

Μόνιμη η επιστροφή ενός ενοικίου – Πότε θα γίνουν οι πληρωμές

Οι λεπτομέρειες για τη διαδικασία, τα ποσά και τα όρια εισοδήματος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Καταγγελία για κατέβασμα πανό αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη

Κάλεσμα από το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ και το Παράρτημα Λήμνου του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου
ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοινώθηκε η μέρα πληρωμής των αναδρομικών στους συνταξιούχους

Την Δευτέρα θα πληρωθούν αναδρομικά σε 47.000 συνταξιούχους από τον ΕΦΚΑ.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πενταερή απαγόρευση θήρας ζητούν 21 οργανώσεις στη Χίο

«Ανάσα ζωής» για την καμένη φύση ζητούν μετά την καταστροφή του 13,6% του νησιού από τις πυρκαγιές
ΕΛΛΑΔΑ

Δουλεύουμε περισσότερο από όλους!

Τα στοιχεία της Eurostat για το 2024 δείχνουν ότι οι Έλληνες εργάζονται τις περισσότερες ώρες στην Ευρώπη, με υψηλό κόστος για την καθημερινότητα
ΕΛΛΑΔΑ

Η σιωπή πίσω από τα πρωτοσέλιδα

Η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Ελλάδα αποκαλύπτει πως η ελληνική δημοσιογραφία λειτουργεί σε κλίμα ανασφάλειας, εν μέσω αγωγών, επιθέσεων και εξαρτήσεων από την πολιτική εξουσία
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Βουλιάζει» το λιανεμπόριο του Βορείου Αιγαίου

Πτώση τζίρου το πρώτο εξάμηνο του 2025 δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

64 σκάφη από 8 χώρες στην 24η Aegean Regatta

Την Κυριακή 24 Αυγούστου η τελετή έναρξης στη Μύρινα της Λήμνου