× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Οι αριστούχοι των χωριών της Λέσβου, ετοιμάζονται για τις σχολές των ονείρων τους

Παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες των θεμάτων, τα παιδιά στα Λύκεια της επαρχίας του νησιού, στάθηκαν όρθια και εξασφάλισαν πολύ καλές βαθμολογίες ακόμη και εικοσάρια σε απαιτητικά μαθήματα

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 28/6/2024

Οι αριστούχοι των χωριών της Λέσβου, ετοιμάζονται για τις σχολές των ονείρων τους
' χρόνος ανάγνωσης

Εξαιρετικές βαθμολογίες, σημαντικές πρωτιές και μια θέση στη σχολή των ονείρων τους εξασφάλισαν και φέτος, παρά τις δυσκολίες των θεμάτων τα παιδιά των Λυκείων της υπαίθρου στη Λέσβο τα οποία βάζουν πλώρη από το φθινόπωρο για Ιατρικές, Σώματα Ασφαλείας και Αστυνομία, Αρχαιολογίες, Παιδαγωγικά, επαγγέλματα υγείας και σχολές οικονομίας και πληροφορικής.

Στο ρεπορτάζ που ακολουθεί έχουμε τις πρωτιές όλων των Λυκείων της υπαίθρου, δυστυχώς όμως και φέτος απουσιάζει το ένα Λύκειο και συγκεκριμένα το Λύκειο Μανταμάδου το οποίο δυστυχώς δεν απάντησε ποτέ στις επανειλημμένες κλήσεις μας. 

Εάν ωστόσο είστε μαθητής ή μαθήτρια από το Λύκειο Μανταμάδου  και θέλετε να έρθετε σε επαφή με το ΝΗΣΙ στείλτε μας βαθμολογία, το τηλέφωνό σας  και φωτογραφία στο email της σελίδας μας [email protected]

Αναλυτικά οι πρωτιές στα σχολεία της Λέσβου έχουν ως εξής:

Λύκειο Αγιάσου

Με 16.840 μόρια από την κατεύθυνση θετικών σπουδών με 19,1 στην Χημεία ο Στέφανος Τζαννής από το Λύκειο Αγιάσου, βάζει πλώρη για Αστυνομικές Σχολές, στρατό ή Σώματα Ασφαλείας. Ο ίδιος δηλώνει ότι η χρονιά ήταν δύσκολη και απαιτητική με πολύ διάβασμα, ωστόσο προσθέτει προσπάθησε να μην διακόψει τις καλές συνήθειές του, όπως το γυμναστήριο και την προπόνηση με βάρη.

Ικανοποιημένος από την επίδοσή του δηλώνει ο Ταξιάρχης Καμπουρέλλης, ο οποίος από την κατεύθυνση θετικών επιστημών συγκέντρωσε 16.840 με καλύτερο βαθμό στη Χημεία 19,1 . «Λόγω των δυσκολιών της χρονιάς είμαι ικανοποιημένος,  από την επίδοσή μου, δήλωσε». Ο Ταξιάρχης έδωσε εξετάσεις  για δεύτερη χρονιά και στοχεύει σε σχολές  Βιολογίας, Χημείας και Νοσηλευτική. Όπως είπε ο χρόνος του ήταν περιορισμένος όμως προσπαθούσε όσο μπορούσε να βγαίνει με τους φίλους του για να ξεκουράζεται. Τώρα ήρεμος και ξένοιαστος ετοιμάζει βαλίτσες για διακοπές.

Δεύτερη χρονιά πανελλαδικών εξετάσεων ήταν και για τον Έντι Ζεκιολλάρι ο οποίος από την κατεύθυνση Οικονομίας και Πληροφορικής συγκέντρωσε 15.000 μόρια Όπως  αναφέρει φέτος ήταν πολύ καλύτερα αφού είχε λιγότερο άγχος από πέρυσι, ήταν πιο συγκεντρωμένος και ήρεμος. Στόχος του  Έντι είναι οι σχολές Αστυνομίας όπως αναφέρει και ελπίζει να πιάσει το βαθμολογικό όριο. Ο ίδιος αυτό το διάστημα προσπαθεί να ξεκουραστεί, ωστόσο παράλληλα εργάζεται σε ξυλουργείο της περιοχής, μια που όπως λέει έμαθε τη δουλειά αυτή από μικρή ηλικία.

Λύκειο Άντισσας

Πρώτη στο Λύκειο της Άντισσας είναι η Αγγελική Τελωνιάτου από την  Ερεσό με  16.800 μόρια,στην κατεύθυνση Ανθρωπιστικών Σπουδών. «Η χρονιά πήγε γενικά καλά, μας λέει,  ήταν δύσκολη και πιεστική, όμως με καλό πρόγραμμα και διαχείριση χρόνου έβγαινε. Η Αγγελική στοχεύει σε σχολές   Παιδαγωγικού, Ιστορία – Αρχαιολογία σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη.

Ακολουθεί στο Λύκειο της Άντισσας η Παναγιώτα Τσολάκη, με 16.330 μόρια από την κατεύθυνση Οικονομίας και Πληροφορικής. «Η χρονιά ήταν περίπλοκη,  αναφέρει με διάφορες διακυμάνσεις, πολλές φορές σκέφτηκα να τα παρατήσω, γενικά κουράστηκα και μου φάνηκαν δύσκολα. Δούλευα ως σερβιτόρα και baby sitter 2-3 φορές την εβδομάδα και προσπαθούσα να βγαίνω και λίγο με φίλους». Η Παναγιώτα στοχεύει σε Σχολές Πληροφορικής στην Αθήνα, μέχρι τότε όμως δουλεύει καθημερινά για να μαζέψει χρήματα για τις σπουδές της.

Για την σχολή Κοινωνικών Λειτουργών στην Πάτρα βάζει πλώρη Σταυρούλα Τσιρλή, από το ίδιο σχολείο με  16.000 στην κατεύθυνση  ανθρωπιστικών σπουδών. «Η χρονιά μέχρι το Δεκέμβριο ήταν σχετικά ήρεμη, μας λέει,  στη συνέχεια από Φεβρουάριο και μετά το διάβασμα εντατικοποιήθηκε, με πολλή πίεση, όμως είχα καλή ψυχολογία, αναφέρει. «Έβγαινα τακτικά όταν ένιωθα πιεσμένη, υπήρχαν περίοδοι  που δεν άντεχα άλλο.

Λύκειο Καλλονής

Πρώτη στο Λύκειο της Καλλονής συναντάμε την Ταξιαρχούλα Κουμάνιου με 17.700 μόρια στην κατεύθυνση Υγείας. «Ήταν η δεύτερη προσπάθεια μου αναφέρει η Ταξιαρχούλα και όπως μας λέει είχε περισσότερο χρόνο φέτος για διάβασμα. «Αποφάσισα να ξαναδώσω γιατί ήθελα κτηνιατρική και δεν τα κατάφερα, στην πρώτη μου προσπάθεια. Νομίζω ότι θα τα καταφέρω φέτος, τουλάχιστον με τα δεδομένα που έχουμε μέχρι στιγμής.

Απογοητευμένος από την επίδοσή του αν και συγκέντρωσε 16.250 στην κατεύθυνση Επιστημών Υγείας δηλώνει ο   Πάρης Μάρκου. Παραδέχεται ότι ήταν μια  δύσκολη χρονιά με αρκετές προκλήσεις, πολύ διάβασμα, επιτυχίες και ανάμεικτα συναισθήματα. «Δεν είμαι ικανοποιημένος ο στόχος μου ήταν Ιατρική η  φυσική και η έκθεση  δεν με βοήθησαν. Δεν έχω ξέρω τι θα κάνω από δω και πέρα, χρειάζομαι χρόνο για να σκεφτώ και να αποφασίσω.

Για το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών βάζει πλώρη η Χρύσα Γκουγκή με 16.050 μόρια. «Η χρονιά ήταν πολύ κουραστική, πολλές ώρες φροντιστήρια, δεν μπορούσα να βγαίνω πολύ συχνά. Το πιο δύσκολο ήταν  το άγχος των εξετάσεων, μας λέει και η διαχείριση του χρόνου της εξέτασης, ευτυχώς στο τέλος πήγαν όλα καλά.

Στο Λύκειο της Καλλονής συναντάμε και την Φρόσω Βοσδογαλή με 16.000 μόρια στην κατεύθυνση  Επιστημών Υγείας. «Η χρονιά ήταν πολύ απαιτητική, μας λέει, διότι είμαι αθλήτρια στίβου και αναγκάστηκα να αφήσω όλες μου τις δραστηριότητες και προπονήσεις, τώρα όμως  θα συνεχίσω. «Ήθελα Φαρμακευτική Πάτρας, όμως τα μόρια μάλλον δεν επαρκού. Τώρα θα δηλώσω Διατροφολογία στο Χαροκόπειο ή Φυσικοθεραπεία στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Λύκειο Γέρας

Πρώτος στο Λύκειο Γέρας είναι ο Ηλίας Φαϊδάς με 18.420. Ο Ηλίας απασχολεί για δεύτερη φορά τα Μέσα Ενημέρωσης με τις επιδόσεις του τις τελευταίες ημέρες καθώς την προηγούμενη εβδομάδα είχε  διακριθεί σε διαγωνισμό βιολογίας.  Οι βαθμολογίες του Ηλία 19,8 Φυσικής, 19,8 Βιολογία, 19,9 Χημεία, τον στέλνουν απευθείας στην  Ιατρική, ωστόσο όπως λέει με παράπονο η έκθεση δεν πήγε τόσο καλά. «Η χρονιά είχε πολύ διάβασμα, πολλές δυσκολίες και λίγες  βόλτες με φίλους». Όλα αυτά τώρα τελείωσαν και ο Ηλίας πλέον φτιάχνει βαλίτσες για την Σαντορίνη.

Στη δεύτερη θέση στο Λύκειο Γέρας συναντάμε την Κέλλυ  Νικήτα με 18.200 μόρια στην κατεύθυνση Ανθρωπιστικών Σπουδών. «Η χρονιά ήταν κάπως απαιτητική, μας λέει η Κέλλυ,  όμως είχα πρόγραμμα και μπόρεσα να ανταποκριθώ. Κάποιες βόλτες με φίλους που έκανα στον ελεύθερο χρόνο μου με βοήθησαν σημαντικά. Η Κέλλυ στοχεύει στο  Παιδαγωγικό Τμήμα  Δημοτικής Εκπαίδευσης στην Αθήνα.

Αναποφάσιστη για την σχολή που θα επιλέξει δηλώνει η  Μιχαηλία Ψωμά με 18.000 μόρια από την κατεύθυνση Υγείας. «Η χρονιά ήταν πιεστική και αγχώδης, αναφέρει η Μιχαηλία αλλά ευτυχώς  το αποτέλεσμα με δικαίωσε. Γενικά τα πήγα καλά έγραψα 18,8 στη Χημεία αλλά δυσκολεύτηκα στη Φυσική.

Για τα Σώματα Ασφαλείας ή σχολές πληροφορικής και λογιστικά βάζει πλώρη η Μυρσίνη Δράκου με 14.760 μόρια από την κατεύθυνση Οικονομίας - Πληροφορικής. «Η χρονιά ήταν δύσκολη και απαιτητική με πολύ διάβασμα και κακή ψυχολογία, μας λέει. Ένιωθα ότι όλοι είχαν απαιτήσεις από μένα όμως κι εγώ πίεζα τον εαυτό μου γιατί ήθελα να γράψω καλά και να δικαιώσω την προσπάθειά μου»

Λύκειο Παμφίλων

Στο Λύκειο Παμφίλων συναντάμε την πρώτη των πρώτων για φέτος στη Λέσβο την Μαντώ  Τζωρτζή, με 19.335 μόρια στην κατεύθυνση Οικονομίας και Πληροφορικής.  Συγκεκριμένα έγραψε 20 στην Οικονομία, 19,9 στην Πληροφορική, 19,8 στα Μαθημαντικά και 17 στην έκθεση.  Η Αδαμαντία παρά τις δυσκολίες και τις απαιτήσεις της χρονιάς που πέρασε στάθηκε όρθια με πολύ διάβασμα, σφιχτό πρόγραμμα και περιορισμένες εξόδους. Όπως μας λέει τώρα ήρθε η ώρα να ξεκουραστεί και να προετοιμαστεί για τη νέα ζωή που την περιμένει. Στόχος της όπως λέει είναι να περάσει σε Αστυνομική Σχολή.

Ακολουθεί από το Λύκειο Παμφίλων η  Ευαγγελία Κυπριώτου από την κατεύθυνση  Οικονομίας και Πληροφορικής με 17.130 μόρια. «Η χρονιά μας λέει ήταν απαιτητική αλλά διαχειρίσημη, δεν στερήθηκα κάτι ιδιαίτερα έκανα παράλληλα και  βόλτες μαζί με  προπονήσεις. Με καλό πρόγραμμα έβγαινε η δουλειά. Ενδιαφέρομαι για Ναυτιλιακά στον  Πειραιά ή Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας». Αυτή την περίοδο η Ευαγγελία εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση στην Παναγιούδα.

Η Ειρήνη Γιακούπη με 17.460 μόρια από την κατεύθυνση Ανθρωπιστικών Σπουδών, του ίδιου σχολείου μας λέει ότι  η  χρονιά ήταν αρκετά δύσκολη, αυτό όμως ήταν αναμενόμενο. «Διάβασμα και φροντιστήρια πολλές ώρες όμως όταν έβρισκα χρόνο τον αφιέρωνα στη ζωγραφική. Η Ειρήνη βάζει πλώρη για σχολές  Αγγλικής φιλολογίας.

Στο Λύκειο Παμφίλων συναντάμε και τον Στέλιος Σταμάτη με  16.325 μόρια στην Οικονομική κατεύθυνση. «Η χρονιά ήταν δύσκολη όπως για όλους άλλωστε. Ήταν πολύ κουραστική και ιδιαίτερα μαθήματα όπως η Έκθεση και τα  μαθηματικά με δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο. Τον ελεύθερο χρόνο μου ασχολιόμουν με τον  προγραμματισμός, έκανα ποδήλατο  και έβλεπα  παλιές ταινίες». Ο Στέλιος ενδιαφέρεται για την σχολή Μηχανικών Πληροφορικής στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.

Λύκειο Πέτρας

Τον Φώτη Γεωργέλλη με  18.260 μόρια στην κατεύθυνση Υγείας, συναντάμε φέτος για δεύτερη φορά να αριστεύει στο Λύκειο της Πέτρας. «Είχα περάσει Βιολογία στη Θεσσαλο0νίκη, πέρυσι  αλλά ήθελα να ξαναπροσπαθήσω. Βελτίωσα τους βαθμούς μου κατά πολύ και τώρα θέλω να περάσω στην Ιατρική που ήταν ο αρχικός μου στόχος. Ο Φώτης έγραψε Χημεία 20, Φυσική 19 και Βιολογία 18,9.

Στην δεύτερη θέση στο Λύκειο  της Πέτρας συναντάμε τον Χάρη Παπουτσάνης με  18.210 μόρια από την θετική κατεύθυνση. Ο Χάρης από οικογένεια αριστούχων αφού και ο αδελφός του πέρυσι ήταν ο πρώτος των πρώτων σε όλη της Λέσβο και πέρασε στην Ιατρική, έχει μάθει να δίνει πολλές μάχες. «Η χρονιά ήταν δύσκολη, μας λέει,  αλλά στο τέλος το αποτέλεσμα με δικαίωσε. Στον ελεύθερο χρόνο μου  πήγαινα στο γυμναστήριο. Θέλω να περάσω μηχανολόγων μηχανικών στη Θεσσαλονική. Αυτό το διάστημα προσπαθώ να ξεκουραστώ, όμως εργάζομαι παράλληλα κάποιες ημέρες».  

Πολυτάλαντος και πολυάσχολος ο Ταξιάρχης Πουλόπουλος με 17.980 μόρια στην κατεύθυνση Οικονομίας και Πληροφορικής. «Η χρονιά ήταν απαιτητική, λέει,  ωστόσο φρόντισα να κάνω πράγματα που μου αρέσουν και με κάνουν χαρούμενο για να παραμείνω προσηλωμένος στο στόχο μου. Πήγαινα γυμναστήριο, έγραφα στίχους και μουσική, έκανα τρέξιμο και  μπάσκετ». Ο Ταξιάρχης βάζει πλώρη για την σχολή ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης, ενώ σκέφτεται να συνεχίσει και το Μπάσκετ.

Στο Λύκειο Πέτρας συναντάμε και την Ραλλία Μόλβαλη με 17.920 μόρια στην κατεύθυνση ανθρωπιστικών σπουδών. «Η χρονιά ήταν δύσκολη, μας λέει,  όχι όμως τρομακτική. Το επίπεδο δυσκολίας ήταν μάλλον ανεκτό. Στον ελεύθερο χρόνο έκανα περιπάτους και έβγαινα με τους φίλους μου. Ιδανικά θα ήθελα να περάσω στη Νομική  Θεσσαλονίκης, ενώ σαν δεύτερη επιλογή έχω την  Αγγλική Φιλολογία.

Λύκειο Πλωμαρίου 

Πρώτη στο Λύκειο Πλωμαρίου συναντάμε την Ευδοκία Ζιμβραγουδάκη από την κατεύθυνση Θετικών σπουδών η οποία συγκέντρωσε  17.680 μόρια και βάζει πλώρη το Πολυτεχνείο Αθήνας. Όπως αναφέρει η ίδια η χρονιά ήταν ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική, χωρίς ελεύθερο χρόνο ούτε για να πάρεις ανάσα αφού τα μαθήματα στο φροντιστήριο και στο σχολείο ήταν πολύ πιεστικά. 

Στο ίδιο σχολείο συναντάμε τον Παναγιώτη Γεωργαντέλλη ο οποίος συγκέντρωσε 17.000 μόρια και πλέον ετοιμάζεται για Οικονομικές σπουδές που είναι και η μεγάλη του αγάπη. «Στον ελεύθερο χρόνο μου, προσπαθούσα να βγαίνω με τους φίλους μου και να αθλούμαι. Γενικά τα ενδιαφέροντά μου σχετίζονται με τα οικονομικά έχω λάβει μέρος και σε διαγωνισμούς οικονομικών με διακρίσεις οπότε θα στραφώ εκεί και επαγγελματικά. 

Από το Λύκειο Πλωμαρίου είναι και ο Στράτος Πετρέλλης ο οποίος από την κατεύθυνση Οικονομίας Πληροφορικής συγκέντρωσε 16.175 μόρια. Όπως μας λέει ο Στράτος η χρονιά ήταν απαιτητική, όμως ο ίδιος δεν πιέστηκε ιδιαίτερα και μάλιστα συμπληρώνει πέρασε πολύ καλά διαβάζοντας και μαθαίνοντας ενδιαφέροντα πράγματα. Ο Στράτος βάζει πλώρη για το Τμήμα Πληροφορικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 

Λύκειο Πολιχνίτου

Στο Λύκειο Πολιχνίτου συναντάμε την Κωνσταντίνα Μάζε με 16.240 μόρια στην κατεύθυνση Ανθρωπιστικών Σπουδών, η οποία συγκέντρωσε την καλύτερη βαθμολογία του σχολείου. «Η χρονιά ήταν δύσκολη απαιτητική με πολύ άγχος, μας λέει,  όμως στο τέλος ανταμείφθηκε ο κόπο μου από το βαθμό που συγκέντρωσα. Είχα λιγοστό ελεύθερο χρόνο λόγω τεράστιων απαιτήσεων και φρόντιζα να αποφορτίζομαι με καλή ελληνική και ξένη μουσική». Η Ψυχολογία είναι η  πρώτη επιλογή της Κωνσταντίνας, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της  Θεσσαλονίκης.

Το παιδικό του όνειρο, θα καταφέρει να πραγματοποιήσει ο  Απόλλωνας Κίτκας με  15.192 από την κατεύθυνση Ανθρωπιστικών Σπουδών, ο οποίος βάζει πλώρη απευθείας για την σχολή Αρχαιολόγων Θεσσαλονίκης. «Η χρονιά ήταν δύσκολη, γενικά όπως είναι διαμορφωμένο το σύστημα αδικεί τις προσωπικές δυνατότητες και ικανότητες κάθε παιδιού. Με δυσκόλεψε η παπαγαλία το σύστημα χρειάζεται εκ θεμελίων αλλαγές για να είναι πιο αποτελεσματικό και πιο κοντά στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής». Τον ελεύθερο χρόνο του ο Απόλλωνας επέλεγε να κάνει βόλτες με φίλους, να βλέπει  καλές ταινίες και να ξεκουράζεται, αν και το πρόγραμμά του όπως λέει ήταν αρκετά   πιεσμένο.

Λύκειο Ιππείου

Πρώτη στο σχολείο του Ιππείου συναντάμε την Αναστασία Γιαννάκη με 17.500 μόρια στην κατεύθυνση Οικονομίας Πληροφορικής. «Η χρονιά, όπως λέει η Αναστασία  ήταν αγχωτική ωστόσο είχαμε τη στήριξη γονιών και εκπαιδευτικών. Έβγαινα λίγο το Σάββατο με φίλους, μετά το φροντιστήριο.  Η Αναστασία βάζει πλώρη για την σχολή Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο ή την Σχολή Πλήροφορικής. Αυτό το διάστημα όπως μας λέει βοηθά την οικογένειά της στην επιχείρηση που διατηρεί.

Στο Ίππειος συναντάμε και τον Λευτέρη Ζαρούλη με  17.460 μόρια στην κατεύθυνση  Οικονομίας Πληροφορικής. « Η χρονιά ήταν δύσκολη, μας λέει, είχε χαρές και προβλήματα όμως τελικά όλα πήγαν στο καλά. Είχα ελεύθερο χρόνο τα Σαββατοκύριακα κυρίως για βόλτες με φίλους». Ο Λευτέρης με την βαθμολογία που συγκέντρωσε βάζει πλώρη για την σχολή Αστυφυλάκων.

Στο Λύκειο του Ιππείου συναντάμε και τον Δημήτρη Πασινιό από το Κάτω Τρίτος με  15.025 μόρια στον τομέα Οικονομίας και Πληροφορικής. «Η χρονιά ήταν δύσκολη, μας λέει  αλλά η προσπάθεια ήταν οργανωμένη και πιστεύω ότι απέδωσε καρπούς.  Οπότε είχα ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό μου,  έβγαινα το Σαββατοκύριακο για μπάσκετ και βόλτες». Ο Δημήτρης βάζει πλώρη για Σχολές πληροφορικής ή οικονομικά.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κάηκε απορριμματοφόρο της Δυτικής Λέσβου στη φωτιά του Σκαλοχωρίου

Η φωτιά σύμφωνα με μαρτυρίες ξεκίνησε σε χωράφι με ξερά χόρτα κοντά σε αποθήκη του Δήμου
ΧΩΡΙΑ

Φωτιά στο Σκαλοχώρι

Επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής της Λέσβου και εναέρια μέσα. Το μέτωπο έχει περιοριστεί
ΒΙΒΛΙΟ

Στην παραλία Βατερών, παρέα με δανεικό βιβλίο

Μια πρωτότυπη ενέργεια από την Βιβλιοθήκη της Βρίσας. Τοποθετήθηκαν στην παραλία τρεις βιβλιοφωλιές ώστε οι λουόμενοι να περάσουν δημιουργικά το χρόνο τους
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Φωτογραφική διαδρομή στα στενά της Μυτιλήνης

Η έκθεση της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης με τίτλο «Η ΦΕΜ μέσα στην πόλη», θα διαρκέσει καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου, από την 1η έως τις 31 του μήνα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Καλοκαιρινή περιήγηση στο Μουσείο του Σιγρίου και τα απολιθωμένα

Ξεχωριστή εμπειρία για όσους και όσες βρεθούν στο Μουσείο Φυσικής ιστορίας της Λέσβου με περιηγήσεις και παρουσιάσεις για όλες τις ηλικίες
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Φωτιά σε ξερά χόρτα στη Μυτιλήνη

Απέναντι από το εργοστάσιο της ΕΠΟΜ. Η πυρκαγιά περιορίστηκε γρήγορα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία
ΧΩΡΙΑ

Ένας μικρός άγγελος, επέστρεψε στον ουρανό

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια για την απώλεια της μικρής Χριστίνας από τη Γέρα που έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο
ΕΛΛΑΔΑ

Σε πύρινο κλοιό πολλές περιοχές της χώρας

Οκτώ μεγάλες φωτιές σε εξέλιξη, διεθνής συνδρομή ζητά η Ελλάδα
ΓΕΥΣΗ

Γεύσεις και μουσική στη 4η Γιορτή Γκιουζλεμέ στα Μιστέγνα

Μεγάλη συμμετοχή και ένθερμο κλίμα στη γιορτή που τίμησε την τοπική κουζίνα και την πολιτιστική ταυτότητα της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκαλοχώρι

Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1η Αυγούστου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η καρδιά της Μυτιλήνης ξαναχτυπά στην παλιά Αγορά

Συνάντηση του Δημάρχου Παναγιώτη Χριστόφα με επιχειρηματίες και τον Εμπορικό Σύλλογο – Κοινές παρεμβάσεις για ένα πιο ελκυστικό εμπορικό περιβάλλον
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε απόσταση αναπνοής από τις ακτές μας τα τουρκικά αλιευτικά

Καταγγελίες για συστηματική παρουσία και παράνομη αλιεία – Ερώτηση Μεϊκόπουλου – Δούρου στη Βουλή για παραβιάσεις χωρικών υδάτων και αδράνεια των ελληνικών αρχών