× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

7 τον Εισαγγελέα για το λιντσάρισμα στην πλατεία Κυπρίων Πατριωτών

Το Αστυνομικό Τμήμα Μυτιλήνης ταυτοποίησε και στέλνει στον Εισαγγελέα Μυτιληνιούς για την επίθεση σε βάρος των εθελοντών της οργάνωσης One Happy Family

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/3/2020

7 τον Εισαγγελέα για το λιντσάρισμα στην πλατεία Κυπρίων Πατριωτών

Επτά άτομα ταυτοποιήθηκαν και παραπέμπονται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της διατάραξης της κοινής ειρήνης, της εξύβρισης και της πρόκλησης σωματικών βλαβών σε βάρος δυο εθελοντών της οργάνωσης One Happy Family,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για τους νεαρούς οι οποίοι το μεσημέρι της 27ης Φεβρουαρίου στην πλατεία Κυπρίων Πατριωτών και στη συνέχεια στην οδό Βουρνάζων επιτέθηκαν σε δυο ξένους, επιβαίνοντες σε αυτοκίνητο που ανήκαν στην οργάνωση  One Happy Family.Βιαιοπράγησαν, προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές στο αυτοκίνητο, ενώ εξύβρισαν και χτύπησαν τους δυο επιβαίνοντες.

Η επίθεση πήρε ευρύτατες διαστάσεις από τη δημοσιοποίηση της επιχείρησης λυντσαρίσματος των δυο επιβαινόντων στο αυτοκίνητο μέσω βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στη συνέχεια αναρτήθηκε σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.

Ας σημειωθεί ότι μόλις πριν λίγες μέρες, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου κάηκε για άγνωστους ακόμα λόγους και η δομή που η οργάνωση  διατηρούσε στον καρά Τεπέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέραν των παραπάνω υποθέσεων πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αστυνομία ερευνά και ταυτοποιεί κατηγορουμένους για περίπου 15 ακόμα υποθέσεις βιαιοπραγιών, εξυβρίσεων και άλλων αδικημάτων σε βάρος εθελοντών, εργαζομένων σε ΜΚΟ, μεταναστών και προσφύγων και δημοσιογράφων το τελευταίο 15θήμερο. Ενώ παραγγελία για την επείγουσα διερεύνηση των υποθέσεων έστειλε στις τοπικές Εισαγγελικές αρχές η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Στο βίντεο καταγράφεται η επίθεση που δέχθηκαν εθελοντές της One Happy Family το μεσημέρι της Πέμπτης 27 Φεβρουαρίου στη Λέσβο.

Περίπου 20 άτομα που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου επιτέθηκαν σε αυτοκίνητο με τα διακριτικά της εν λόγω ΜΚΟ στο οποίο επέβαιναν άνθρωποι οι οποίοι δραστηριοποιούνται εθελοντικά στο νησί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάποιοι τους βρίζουν και άλλοι αρχίζουν τα χτυπήματα. Τα δύο μέλη εγκλωβίστηκαν με το πλήθος να σπάει τα τζάμια του αυτοκινήτου, ενώ κάποιοι προσπάθησαν να βγάλουν έξω τον οδηγό και τον συνοδηγό. «Βγάλτε τους έξω» ακούγεται χαρακτηριστικά να λέει κάποιος.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που έχει στη διάθεσή του το The Press Project αναφορικά με τους δράστες, πρόκειται για πρόσωπα που εμφανίζονται και σε άλλα επεισόδια που έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες στη Λέσβο, ενώ το υλικό αυτό πρόκειται να παραδοθεί στην εισαγγελία προκειμένου να αναζητηθούν ευθύνες για τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην επίθεση εναντίον των εθελοντών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βίντεο αυτό εστάλη στο TPP, και έχει δημοσιοποιηθεί μόνο εν μέρει ένα κομμάτι της ίδιας επίθεσης, στο δελτίο ειδήσεων του ANT1 το Σάββατο, πριν ακόμα καεί ολοσχερώς η δομή της ίδιας οργάνωσης στην οποία ανήκουν οι εθελοντές, δηλαδή  η προσφυγική δομή «One Happy Family».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Τραγικός θάνατος για πρόσφυγα‑ πεζό που παρασύρθηκε σε τροχαίο στην Παναγιούδα

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα προς την Κυριακή σημειώθηκε το τροχαίο δυστύχημα με αγροτικό, τρεις επιβαίνοντες και δύο πεζούς
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα σε κινητοποίηση από την Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών

Την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 11:00 το πρωί στο κτίριο του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επίσκεψη μαθητών του 2ου Γυμνασίου Μυτιλήνης στη νότια Πελοπόννησο

Στο πλαίσιο περιβαλλοντικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιούνται στο σχολείο
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Αγωνιστική υποδοχή του Αδωνι Γεωργιάδη από συνταξιούχους

Ανακοίνωση της Ενωτικής Κίνησης Συνταξιούχων του Δημοσίου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ψηφιακό ευ ζην στη μεταουμανιστική εποχή: μια κριτική προσέγγιση

Eρευνητικό πρόγραμμα από το Εργαστήριο Πολιτισμικών Πληροφορικών Συστημάτων του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πανελλαδική απεργία δημοσίων υπαλλήλων

Τετάρτη 1 Μάη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιτυχία για τους μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στο διαγωνισμό ACSTAC 2024 του κολεγίου Ανατόλια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στον Τύπο

Οι ομοσπονδίες των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στον Τύπο προχώρησαν στην προκήρυξη απεργίας για την Πρωτομαγιά
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην Πλατεία Σαπφούς την Πρωτομαγιά ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων

«Δεν αντέχουμε την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την πείνα, τη δυστυχία που μας έχουν επιβάλει» σημειώνει στην ανακοίνωση – κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύνδεσμος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Για την εγγραφή στην Α τάξη Γυμνασίου