Κατ’ ιδίαν συνάντηση Μουτζούρη με τον πρωθυπουργό
Και συναντήσεις με πολιτικούς αρχηγούς για το προσφυγικό- μεταναστευτικό με φόντο τον κορονοϊό
Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 12/3/2020

Ο κορονοϊός φαίνεται ότι έχει προς το παρόν… παγώσει όλα τα σχέδια της κυβέρνησης για τη δημιουργία νέας δομής στη Λέσβο, καθώς αντιμετωπίζει το θέμα του ιού. Με φόντο τα παραπάνω ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου πραγματοποίησε και κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, επαναλαμβάνοντας όπως μας είπε τις θέσεις της Περιφέρειας, και χωρίς να εκφραστούν νεότερα για το θέμα της νέας δομής κλειστού τύπου προσφύγων και μεταναστών.
O κ. Κώστας Μουτζούρης είχε στην Χίο την Δευτέρα διαδοχικές συναντήσεις εργασίας. Επίσης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Χίου κ. Σταμάτη Κάρματζη και συζήτησαν επί της ακολουθητέας στρατηγικής στην μεταναστευτική κρίση, από την οποία δοκιμάζονται οι νήσοι του Βορείου Αιγαίου.
Την Τρίτη συμμετείχε στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου των Περιφερειαρχών Ελλάδας και εξέθεσε τις θέσεις της Π.Β.Α. παρουσία του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη.
Την Τετάρτη συμμετείχε με τους υπόλοιπους Περιφερειάρχες σε συνάντηση εργασίας στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, με συμμετοχή πολλών Υπουργών και Γενικών Γραμματέων. Μοναδικό θέμα συζητήσεως ήταν τα μέτρα για την πανδημία του Κορονοϊού. Εν συνεχεία έγινε δεκτός κατ’ ιδίαν από τον Πρωθυπουργό της χώρας. Συζητήθηκε η μεταναστευτική κρίση στις νήσους του Βορείου Αιγαίου και ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε για τις σταθερές θέσεις της Π.Β.Α.
Την Πέμπτη ενημέρωσε επί των εξελίξεων στην μεταναστευτική κρίση σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως κ. Αλέξη Τσίπρα και τον Αρχηγό του Κόμματος "Ελληνική Λύση" κ. Κ. Βελόπουλο. Σε επόμενη φάση θα ενημερωθεί η Αρχηγός του ΚΙΝΑΛ, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ και ο Πρόεδρός του κόμματος "Μέρα 25" κ. Γιάνης Βαρουφάκης. Επίσης είχε με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Πανάγο Κουφέλο συνάντηση για υπηρεσιακά θέματα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Βορίδη.