× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Διαμαρτύρονται οι γονείς για το μονοπώλιο στα Τσαμάκια

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε την Τετάρτη από το Δ.Σ. της ΑΔΕΛ το αποτέλεσμα του διαγωνισμού που δίνει τρία τμήματα της πλαζ σε μία μόνο εταιρεία. Στα κάγκελα οι γονείς διαμαρτύρονται για την κατάσταση

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 12/6/2024

Διαμαρτύρονται οι γονείς για το μονοπώλιο στα Τσαμάκια

Κατά πλειοψηφία ενέκρινε την Τετάρτη,  το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΔΕΛ στη διάρκεια της συνεδρίασής του, το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την πλαζ Τσαμάκια και την διαχείριση των τριών χώρων που μισθώνονται κάθε χρόνο τους θερινούς μήνες για την δημιουργική απασχόληση παιδιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως ανέφερε το «Ν» σε αναλυτικό ρεπορτάζ για το θέμα, υπήρχε  σε εξέλιξη μια έντονη επιχειρηματική διαμάχη με επιχειρήσεις και αθλητικούς συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην απασχόληση και άθληση παιδιών να διεκδικούν τα τρία τμήματα της πλαζ με αποτέλεσμα η ΑΔΕΛ να προχωρήσει σε διαγωνισμό με κλειστές προσφορές ώστε να γίνουν όλα νόμιμα και να μην υπάρχουν σκιές στις μισθώσεις.

Στο διαγωνισμό ωστόσο που έγινε, για ανεξήγητο λόγο, συμμετείχε μόνο μία επιχείρηση η εταιρεία «ΚΛΕΟΣ ΕΠΕ» η οποία κατέθεσε τρεις προσφορές ίσες με την τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού δηλαδή 1.500 ευρώ.

Η δημοσίευση του ρεπορτάζ στο «Ν» προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων σε γονείς που είχαν κλείσει πακέτο φιλοξενίας σε άλλο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης το οποίο τελικά δεν θα είναι φέτος στην πλαζ. Σε ανάρτησή της στο facebook  η κ. Φωτεινή Χατζηιωαννίδου υπεύθυνη λειτουργίας του ΚΔΑΠ OXYGEN ACADEMY το οποίο λειτουργούσε τα τελευταία χρόνια καλοκαιρινό καμπ στην πλαζ Τσαμάκια ανακοινώνει ότι δεν θα είναι εκεί και πολλοί γονείς σχολιάζουν το γεγονός ότι δημιουργούνται μονοπωλιακές καταστάσεις ενώ κάποιοι σημειώνουν ότι οι τιμές είναι ιδιαίτερα υψηλές σε σύγκριση με αυτές που ίσχυαν τα προηγούμενα χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην ανάρτηση της Φωτεινής Χατζηιωανίδου αναφέρεται:

Μετά από 12 χρόνια Summer Camp, Δυστυχώς δεν θα είμαστε κοντά στα παιδιά αυτό το καλοκαίρι! Μια πολύ δύσκολη απόφαση για μένα και τους συνεργάτες μου καθώς κάθε χειμώνα ανυπομονούσαμε για τη στιγμή που θα ξανακουστεί ο ύμνος μας «κάτι πετάει… κάτι πετάει εκεί ψηλά…» σημαίνοντας την έναρξη του καλοκαιριού!

Το Summer Camp Oxygen 2024 ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σαν ομάδα αποφασίσαμε χθες να κρατήσουμε μια ακέραιη στάση και να ακυρώσουμε την φετινή κατασκήνωση παρόλο που δεν έχουμε ακόμα επίσημη απάντηση από τον ΔΗΜΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ στο αίτημα μας για παραχώρηση μιας εκ των τριών ειδικά διαμορφωμένων θέσεων στην ΠΛΑΖ. Μαθαίνουμε από γονείς και από τρίτους το τι έχει συμβεί και αυτό είναι θλιβερό.

Όχι υπό αυτές τις συνθήκες δεν θα είμαστε στην ΠΛΑΖ φέτος.

Πραγματικά η θέση μου είναι παρά πολύ δύσκολη και νιώθω εξαιρετικά εγκλωβισμένη διότι , δεν θέλω να κρίνω την Δημοτική Αρχή, αφενός γιατί έχουμε όλοι εναποθέσει πρόσφατα τις ελπίδες μας πάνω της και αφετέρου διότι θα θεωρηθεί από κάποιους ότι γίνεται με πολιτική σκοπιμότητα. Εγώ όμως δεν είμαι πολιτικό πρόσωπο, ούτε η ομάδα μου, ούτε τα παιδιά μας… επομένως πολιτικές κόντρες, εμπάθειες και συμπάθειες δεν μας αφορούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νόμιμο ορίζεται από τους νόμους, το ηθικό και το ωραίο όμως από τις συμπεριφορές μας

Αποφάσισα λοιπόν να ορίσω το ηθικό και το ωραίο εκεί που μπορώ με την δίκη μου συμπεριφορά!

1. Όχι δεν θα διεκδικήσω ούτε θα παρακαλέσω υπό αυτές τις συνθήκες για μια θέση στην ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΛΑΖ

2. Όλες οι προκαταβολές πίσω στους γονείς ΑΜΕΣΑ και θα ζητήσω ένα μεγάλο συγνώμη για την αναστάτωση διότι εκείνοι και τα παιδιά είναι οι μόνοι που δεν φταίνε σε τίποτα

3. Θα κάνω ότι μπορώ ώστε κανένας συνεργάτης μας είτε μόνιμος είτε εποχιακός να μην χάσει την δουλειά του λόγω αυτών των εξελίξεων (ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ)

4. Θα συνεχίσουμε με την ομάδα του Ο2 Academy να κάνουμε εκδηλώσεις, να παίζουμε και να δημιουργούμε με τα παιδιά όπως πάντα!

5. Κρατάμε την θετική μας ενέργεια μακριά από τοξικότητες και αντιπαραθέσεις

ΥΓ. Αν δείτε μια τρελή να τρέχει και να βάζει αντηλιακό στα παιδιά σας στις παραλίες εγώ θα είμαι με στερητικό σύνδρομο».  

Δείτε τα σχόλια των γονέων κάτω από την ανάρτηση της Φωτεινής Χατζηιωαννίδου 

Το ζήτημα της τιμής φαίνεται πάντως ότι απασχολεί αρκετά τους γονείς οι οποίοι είχαν κλείσει συμφωνία να πάνε τα παιδιά τους στα καλοκαιρινά καμπ που τελικά δεν θα λειτουργήσουν. Πλέον είναι αναγκασμένοι από 80 – 90 ευρώ το μήνα που έδιναν έως πέρυσι να δώσουν από 135 έως 150 στον επιχειρηματία που πήρε τελικά και τις τρεις θέσεις στην πλαζ. Δυστυχώς όμως όταν δημιουργούνται μονοπωλιακές καταστάσεις το αποτέλεσμα πληρώνουν πάντα οι πολίτες οι οποίοι στην περίπτωσή μας είναι εργαζόμενοι γονείς μικρών παιδιών.

Αναφερόμενος στην απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΔΕΛ, ο πρόεδρος της εταιρείας Βασίλης Τσαγκάρης αναφέρει: «Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού έγινε ομόφωνα αποδεκτό από όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Ο διαγωνισμός έγινε νόμιμα και τηρήσαμε όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις, επομένως δεν μπορούσαμε για κανέναν λόγο να μην εγκρίνουμε το αποτέλεσμά του, όσο και αν μας προκαλεί κι εμάς εντύπωση το γεγονός ότι η προσφορά ήταν στην τιμή της πρώτης προσφοράς και ότι δεν προσήλθε κανένας άλλος ενδιαφερόμενος.  

Από εκεί και πέρα θα επανεξετάσουμε τα αιτήματα των αθλητικών συλλόγων αν υπάρξουν και ιδιαίτερα του Ναυτικού Ομίλου, προκειμένου να δοθεί χώρος και σε αυτούς για τις αθλητικές τους δραστηριότητες. Η ΑΔΕΛ είναι ανοιχτή στους πολίτες, συζητά μαζί τους για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση».

Σε κάθε περίπτωση κι επειδή η υπόθεση αυτή έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων κυρίως σε γονείς παιδιών το «Ν» θέτει ξανά  μια σειρά ερωτημάτων τα οποία είχαν μπει από το χθεσινό ρεπορτάζ, ωστόσο δεν έχουν απαντηθεί επαρκώς.

Ερ 1. Ποιος και γιατί δεν προέβλεψε και την συμμετοχή αθλητικών συλλόγων στον διαγωνισμό;

Ερ 2 Ενημερώθηκαν άτυπα έστω, οι ενδιαφερόμενοι που είχαν καταθέσει αρχικά αίτηση για μίσθωση ότι δεν θα γίνει κλήρωση και  ότι πρόκειται να  γίνει διαγωνισμός ώστε να προλάβουν να μαζέψουν δικαιολογητικά για να συμμετέχουν;

Ερ 3 Είναι φυσιολογικό ο μοναδικός ενδιαφερόμενος να καταθέσει προσφορά ίση με την τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού; Πως γνώριζε ότι δεν θα υπάρχει άλλος αντίπαλος που να καταθέσει προσφορά με περισσότερα χρήματα;

Ερ 4 Τι θα γίνει τελικά με τους αθλητικούς συλλόγους οι οποίοι έχουν καταθέσει αιτήσεις, αποκλείσθηκαν από τον διαγωνισμό και πλέον δεν έχουν άλλο ασφαλή  διαθέσιμο χώρο για την δραστηριοποίησή τους το καλοκαίρι;

 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Αλλαγή ωραρίου στους αρχαιολογικούς χώρους της Λέσβου

Ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου λόγω καύσωνα
ΧΩΡΙΑ

Πολιτιστικός πολυχώρος η οικία Ζόλκου στη Νάπη Λέσβου

Σε εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης- αυτοψία Δημάρχου Δυτικής Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αυτοψία στο έργο αποκατάστασης του Δημοτικού Σχολείου Σκοπέλου

Δήμαρχος Μυτιλήνης με στελέχη της Δημοτικής Αρχής ενημερώθηκαν για τις εργασίες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Θα έχουμε κολυμβητήριο σε τρία χρόνια;

Εγκρίθηκε εκ νέου η χρηματοδότηση από το υπουργείο Παιδείας, έδωσε το πράσινο φως η Δημοτική Επιτροπή Μυτιλήνης, μένει να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο και η… δημοπράτηση
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ξεκινούν οι πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις στο Πλωμάρι

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα με τις ημέρες και ώρες
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Πώς να ξοδέψετε δημόσιο χρήμα άσκοπα

Η ξεχασμένη λιμνοδεξαμενή του Βαφειού και ακριβή μεταφορά νερού στο Μόλυβο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Μουσικό φεστιβάλ, Λεσβιακό Καλοκαίρι και επισκευή των πολιτιστικών κέντρων

Ευγνωμοσύνη για τους ανθρώπους του πολιτισμού στη Λέσβο, αλλά και γεμάτη νιώθει η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μυτιλήνης Eριφύλη Χιωτέλλη που έκανε στο «Ν» έναν απολογισμό των 6,5 μηνών από την ανάληψη των καθηκόντων της
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Ολυμπιονίκης Πολύμερος μιλά για τη Μηλένα Κοντού που πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Εν όψει της Ολυμπιάδας στη Γαλλία, όπου βρίσκεται η Μηλένα, μιλήσαμε με τον Εφορο Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας και τον πρόεδρο του ΝΟΜ, Τάσο Μπαλή στο «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΓΕΥΣΗ

Γοργόνα: Η Ταβέρνα που συνδυάζει παράδοση και γεύση στη Σκάλα Ερεσού

Ιδανική επιλογή για την καλοκαιρινή έξοδο
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ακατάλυτοι οι δεσμοί της Σερβικής πόλης Μπρόντ με τη Μυτιλήνη

Το χορευτικό του Δήμου Μπρόντ που συμμετείχε στην έναρξη των εκδηλώσεων της 4ης έκθεσης βιβλίου έφερε στη μνήμη τις ιστορίες φιλοξενίας των παιδιών του πολέμου της Γιουγκοσλαβίας στη Μυτιλήνη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ για την επιστροφή επιδοτήσεων του ηλεκτρικού ρεύματος

Ερώτηση στην Βουλή κατέθεσαν 28 βουλευτές του κόμματος μεταξύ αυτών και ο Παναγιώτης Παρασκευαϊδης