× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Διήμερο εργαστήρι για εκπαιδευτικούς στη Μυτιλήνη

Στις 18 και 19 Ιουνίου στο Πρότυπο ΓΕΛ Μυτιλήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/6/2024

Διήμερο εργαστήρι για εκπαιδευτικούς στη Μυτιλήνη
' χρόνος ανάγνωσης

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων (Τμήμα Διεθνών Σχέσεων), του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Σύγχρονων Γλωσσών (ECML/CELV), του Συμβουλίου της Ευρώπης, με έδρα το Graz, Αυστρία, διοργανώνουν επιμορφωτικό εργαστήριο διήμερης διάρκειας με θέμα “Languages of schooling”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο επιμορφωτικό εργαστήριο, το οποίο θα διεξαχθεί διά ζώσης από τις 18/6/2024 έως τις 19/6/2024 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πρότυπου ΓΕΛ Μυτιλήνης από τις 08.30 π.μ. – 15.00 μ.μ., έχουν επιλεγεί να συμμετάσχουν εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης διαφόρων ειδικοτήτων που διδάσκουν σε σχολικές μονάδες, Συντονιστές και Συντονίστριες Εκπαίδευσης, καθώς και Συντονιστές και Συντονίστριες Εκπαίδευσης προσφύγων.

Η επιμόρφωση αποσκοπεί στην υποστήριξη των εκπαιδευτικών, ώστε να αποκτήσουν μια ολιστική άποψη της γλώσσας της σχολικής εκπαίδευσης, προκειμένου να προσδιορίσουν τις ανάγκες των μαθητών σε συγκεκριμένους τομείς, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα τις πολυγλωσσικές και διαπολιτισμικές δεξιότητες των μαθητών.

Στόχος του εργαστηρίου είναι να καταδείξει ότι η γλωσσική εκπαίδευση ενσωματώνει όλες τις πτυχές της σχολικής εκπαίδευσης, περιλαμβάνοντας τη σχολική γλώσσα, τις μητρικές γλώσσες των μαθητών, καθώς και τη γλώσσα που απαιτείται για την εκμάθηση κάθε μαθήματος.

Η προώθηση της θετικής αντιμετώπισης της γλωσσικής και πολιτιστικής πολυμορφίας, μπορεί να διευκολύνει τη συμπερίληψη μαθητών με μεταναστευτικό υπόβαθρο, και τη συμμετοχή τους, χωρίς αποκλεισμούς, στο αγαθό της εκπαίδευσης.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Πρώτη επίσημη και... αστραπιαία η επίσκεψη Κικίλια στη Λέσβο

Στο επίκεντρο της επίσκεψης του υπουργού Ναυτιλίας το προσφυγικό- μεταναστευτικό ζήτημα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πάσχα με φροντίδα και ζεστασιά στην Καλλονή

Χάρη στη συντονισμένη προσφορά επιχειρήσεων, φορέων και απλών πολιτών που στήριξαν το έργο του 22χρονου οργανισμού «ΣιτιΖΩ»
ΓΕΥΣΗ

Παστέλι και αμυγδαλωτά στον Γυναικείο Συνεταιρισμό Μεσοτόπου

Την παραδοσιακή γεύση από πρώτο χέρι γνώρισαν μαθητές και μαθήτριες της Άγρας
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι Δημοσιογράφοι του Βορείου Αιγαίου τιμούν τον Θεόδωρο Χοχλάκα

Το Τμήμα Βορείου Αιγαίου της ΕΣΗΕΠΗΝ, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς της Λέσβου, συμμετέχει στην τιμητική εκδήλωση που πραγματοποιείται στη μνήμη του πρώην Δημάρχου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκπαιδευτική εκδρομή στην Ήπειρο από το 2ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης

Μια βιωματική προσέγγιση της ιστορίας, του πολιτισμού και του περιβάλλοντος
ΑΤΖΕΝΤΑ

Η Ανεμώτια σέρβιρε το «μερίδιο των Αγγέλων»!

Καλό κρασί, μουσικοί και καλή παρέα όλη τη Λαμπροδευτέρα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

«58 χρόνια από το χουντικό πραξικόπημα»

Με αφορμή την επέτειο, ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967–1974 τιμά τη μνήμη όσων αγωνίστηκαν ενάντια στο χουντικό καθεστώς
ΥΓΕΙΑ

Αποτοξίνωση μετά τον πασχαλινό οβελία

Πως θα αντιστρέψουμε με υγιεινό τρόπο χωρίς υπερβολές το δείκτη της ζυγαριάς μετά το Πασχαλινό τραπέζι
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αντίστροφη μέτρηση για το κλείσιμο των σχολείων

Διαφορετική ημερομηνία σε Νηπιαγωγεία- Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Πιθανή αναβολή στην κηδεία του 29χρονου λιμενικού

Δεν έχει αποκλειστεί εγκληματική ενέργεια
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης 16χρονος ανήμερα του Πάσχα

Χωρίς δίπλωμα οδήγησης το πρωί της Κυριακής συγκρούστηκε με αυτοκίνητο στην περιοχή της Γέρας
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νεκρός 29χρονος Λιμενικός στο Σίγρι

Βρέθηκε απαγχονισμένος στο εξωκλήσι της Παναγίας της Φανερωμένης